Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Статті Інформація

Автори / Міла Вольнова / TOMATO JAWS vs STRIP MUSIC. Танці під зірками

Нарешті!!! Концерт на якому можна було і слухати, і думати, і просто неможливо було не танцювати. TOMATO JAWS (діп-хаус) з українського боку і STRIP MUSIC (сінті-поп) зі шведського взаємно реміксували пісні один одного, а також разом запалили імпровізований, нажаль, малолюдний танцпол...

Alex junіor, він же Олександр Жижченко, або просто Сашко. Він справді дуже простий, але не простак, інтелігентний, але не високолобий. І ще… він просто любить діп-хаус. І при цьому ти ні на секунду не сумніваєшся, що він є професіоналом, а не любителем.

Ната Жижченко, його сестра. Вокал, флейта та ангельський лик. Схоже на розписані ролі у п’єсі. Але відмінність TOMATO JAWS в тому, що всі ролі тут – головні. Наприклад, сьогодні «Томатні щелепи» вже не можна уявити без Play One, який, до речі, люб’язно зіграв додатковий кайфовий сет після основного виступу групи. TOMATO JAWS танцюють під власну музику, вони люблять те, що роблять і люблять людей – ось і є чарівний рецепт створення Справжнього.

Корр: Під вашу музику хочеться танцювати під справжніми зорями. (стеля у «Рок-кафе» стилізована під мерехтіння зоряного неба – прим. автора) Сашко, де ви плануєте виступати цього літа?

Сашко: Багато гастролей по містах України. На КаZантипі обов’язково з’явимось. Уже два роки поспіль там виступаємо. Правда, після минулого разу, коли нам «налажали» з апаратурою, я не хотів туди більше їхати... Просто для нашої музики вкрай важлива якість звуку та апаратура.

Корр: Взагалі, який для тебе ідеальний майданчик для виступу?

Сашко: Той, де люди справді розуміють і люблять нашу музику. Для нас важливо щоб вони танцювали. Тоді ми знаємо що є віддача.

Корр: Як ви гадаєте, чому STRIP MUSIC обрали саме вас?

Ната: Їм дуже сподобався ремікс, який ми створили на одну з їхніх пісень та надіслали до Стокгольму. А ще є такий прикол, що ходить поміж музикантів: на нашому сайті хлопці зі STRIP MUSIC побачили моє фото, і вирішили грати з нами, оскільки у нас в групі є така красива «тьолка». :-)

Корр: Ната, наскільки важлива для тебе аудиторія?

Ната: Для нас це обов’язкова умова отримання задоволення від своєї музики, коли є енергетика у відповідь. Сьогодні через те що було мало людей, ми зловили трохи менше кайфу ніж звичайно.

Корр: Як Play One потрапив до складу вашого проекту?

Ната: Спочатку коли Паша приніс нам свою музику, ми подумали що це недоумок якийсь. А коли прослухали – просто не повірили що це його музика. І примусили це довести. Насправді він унікальний! І такий талановитий! Уявіть, йому лише 20! (кидається обіймати Пашу)

Корр: Який концерт з туру запам’ятався вам найбільше?

Play One: Всі концерти були гарними, найбільше мабуть нам сподобалося у Тернополі, незважаючи на те, що клуб був дуже маленький. Людям доводилось розміщатись дуже щільно, і це створювало особливу затишну атмосферу. У Дніпропетровську ми грали вперше і обов’язково ще хочемо приїхати, головне щоб запросили.

...Вони почали з дивакуватої ідеї використовувати в одній пісні максимум два акорди, та два інструменти. А перетворились на сінті-поп гурт з чудернацьким саундом, замішаним на new-wave, з акцентованими ударними та експресивним вокалом. Одним словом, краще б вам одного разу побували на їхньому концерті, аніж сто разів прочитати всіляку повну захоплення дурню тих, хто там побував.

З фронтменом групи STRIP MUSIC, Хенріком де ла Куром, ми спілкуємось у гримерці після його власного феєричного виступу. Хенрік виглядає трохи втомленим та «потойбічним», до того ж хочеться ще потанцювати під сет від Play Оne. Тому наше спілкування з ексцентричним, проте дуже привітним шведом з яскраво підведеними очима, видається коротким.

Корр: Що ти відчуваєш після виступу? Втому чи навпаки приплив енергії?

Хенрік: Скоріше втому, але не від виступу, а від постійних переїздів, ми граємо майже кожен день у новому місті.

Корр: Хенрік, як тобі українська публіка?

Хенрік: Чудова, вона вміє відпочивати. На початку всі просто слухають, а потім починають танцювати, дають волю емоціям. Найбільше мабуть нам сподобалося у Тернополі, незважаючи на те, що клуб був дуже маленький: людям доводилось розміщатись дуже щільно, і це створювало особливу затишну атмосферу.

Корр: Творчість яких груп тебе надихає?

Хенрік: Мова йде навіть не про групу, а про єдину пісню The Cure, з альбому «PORNOGRAPHY», це перша пісня на диску – «One Hundred Years». Завдяки їй все і почалося.

Корр: Чому ви обрали саме TOMATO JAWS для спільного проекту, адже вони абсолютно не схожі на вас?

Хенрік: Так, ми абсолютно протилежні (сміється). У нас був вибір з кількох українських гуртів. TOMATO JAWS ми обрали саме тому що вони зовсім на нас не схожі і грають електронну танцювальну музику.

Корр: Що ти взагалі знаєш про українську музику?

Хенрік: Нічого.

Корр: Навіть не знаєш хто така Вєрка Сердючка? Він, чи вона - це такий собі український фрік.

Хенрік: Так, так, знаю! Вона, чи він, (сміється) зараз виступає на «Євро... євро... як там?...

Корр: ...баченні» у Фінляндії. Дійсно. Ми цим не особливо пишаємось, але в Європі він чи вона зараз набуває популярності. Добре, дякую вам за виступ та за інтерв’ю. Це було справді чудово.

Хенрік: Нема за що (чарівно усміхається і кладе руку мені на коліно – зірки є зірки, млін)

 
 

Додав Міла Вольнова 06 жовтня 2007

Про автора

В роду у неї точно був багаторукий Шива. Пише, фотографує, подорожує… і знову пише. Танцює, займається йогою (себто йожить) і взагалі з ентузіазмом захоплюється всякою новою фігнею? - корисна риса для журналіста. Подорожує Європою.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска