Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

ДахаБраха ДахаБраха Baby 2010 6,74 Mb
ДахаБраха Вальс (2009 р.) 14,09 Mb
ДахаБраха Тарілка (2007 р.) 3,19 Mb
ДахаБраха Конопля 3.26 Mb
ДахаБраха За дуби 5.09 Mb
 
 
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

ДахаБраха

ДахаБраха – етно-хаос гурт

Автор проекту – Владислав Троїцький

 Світ виникає з Хаосу. Музика постає з душі етносу. Етнос + хаос – сполучення двох першооснов, з яких виникає світ музики, у різноманітності ритмів і пізнаваності рідних мелодій – світ музики несподіваної, очікуваної і нової..

 „ДахаБраха” – назва оригінальна, тобто чудернацька і автентична водночас. Давати і брати – із староукраїнської. З „давати” ніби зрозуміло. Давати музику, радість, свято, весь спектр емоцій, почувань і думок, що несе у собі жива музика і спів. Енергія для співу береться з енергії рідної культури, але також і з інших культур – на перехресті.

 До складу групи входять: Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олександра Гарбузова, Олена Цибульська, Марко Галаневич.

Інструментальний ряд „ДахаБрахи” – індійські табла, буддійський гонг, віолончель, маракаси, російські трещотки, гармошки, акордеон, карпатське бухало, австралійське діджеріду, дарбука, джамбе...

 Владислав Троїцький вважає, що привнесення в українську народну пісню обертонів іншої музичної культури, а також інших жанрів, наприклад – неокласики, дозволяє розгерметизувати потенцію українського мелосу, відкрити його не тільки на світ, але насамперед – для себе, для сучасної свідомості.

 „ДахаБраха” була створена навесні 2004-го року, в Центрі Сучасного Мистецтва „ДАХ”.

Сакральна ідея в Україні полягає не в реставрації традиційних форм побутування і мислення народу, а насамперед – у створенні нового міфу про самих себе.

Проект „Україна містична” – це спроба спільного, різновекторного зусилля у проявленні, відкритті загерметизованої енергії землі української, її культури. Проект багатоскладовий і реалізуватиме себе через музику, спів, театр, кіно...

Владислав Троїцький – автор проекту етно-хаос гурту „ДахаБраха”, актор, режисер, директор Центру Сучасного Мистецтва „ДАХ”: „Життєздатність, успішність проекту залежить від того, наскільки музиканти вкладають у нього свою енергію. Перша особливість історії гурту „ДахаБраха” – всі учасники були простими, звичайними виконавцями, а з часом здійснили для себе принципово якісний крок – стали творцями нової музики, джерела якої – в етніці, класиці. Друга особливість – гурт регулярно грає у виставах. Це постійна зустріч із живим глядачем у синтетичному просторі спектаклю. Перед музикантами стоїть таке ж завдання, як і перед акторами – щоразу створювати музику по-новому. Це дає своєрідну енергію для життя гурту. Третя особливість проекту те, що цей альбом і, я думаю, усі подальші, існуватимуть тільки в режимі „live”, - або записані з концертів, або з вистав. Оскільки ця музика без контакту з публікою втрачає свою реальну енергію. Доки є радість творення – проект живий і музика жива. Якщо у процесі роботи люди стають красивішими і цікавішими – проект правильний. Моє завдання – спровокувати талановиту людину розкритися й розвивати себе”.
Перший альбом гурту ”ДахаБраха” має назву „На добраніч”. Запис здійснено з концерту в театрі „ДАХ” 30 грудня 2005 р. студією ”Гута Рекордс”.
Студійний альбом „Ягудки” був виданий 14 червня 2006 р.

 
 

Учасники

Sh.Ocean, Apassionata, ceny_bab, Тім, sestry-gaievi, andrewef, Fanni, Prutkova, pashtetUA, ceny bab, Chyzh, nady

 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска