Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Юрій Фоменко / Електронний ключ

 

     Міняються часи, міняються призначення тієї чи іншої діяльності.  Колись бухгалтерська звітність існувала для ведення обліку, на основі якого можна було аналізувати господарську діяльніcть і будувати плани на майбутнє.  Сотні тисяч рахівниць цокали кісточками, тріщали арифмометри,  бігали пальці по клавіатурах калькуляторів в пошуках цифри.  Звіти до вищестоящих управлінь мали чималий об’єм.
     Пройшли ті часи, і бухгалтерська звітність - вже не зовсім звітність, а новий вид бізнесу.  Не минає й місяця, щоби щось не мінялось  або не доповнювалось. Нововведення в податках, формах обліку і формах звітності тягнуть армію бухгалтерів до платних навчань і семінарів, купівлі нових комп’ютерних  програм і бланків…
     Час іде, прогрес не зупинити. Невідоме слово “електронний ключ”з’явилося на теренах нашого сільського району. Річ корисна , прогресивна, але далеко не всім приватним підприємцям  потрібна. Раніше  дівчина, з канцтоварів в податковій, за невелику платню набирала на дискету результати діяльності . І той звіт несли в сусідній кабінет.  А тепер - набраний звіт не переносить на дискету, а відправляє його по електронній пошті .. Підприємці ніяк не вірять отриманим квитанціям з комп’ютера .  Вони все одно ідуть в сусідній кабінет  і просять поставити штемпель на паперову копію.
      Здавав і я перший звіт з застосуванням нововведення. В канцтоварах мені набрали форму і відправили її електронкою.  Пішов по сліду електронного шляху звіту до сусідньої кімнати за  відміткою про здачу. Біля віконця стояв Петро Петрович. Поважна людина в районі, з невеличкого села за станцією. Дідуган шістдесяти восьми років, ростом - вище середнього, широкий в кістках,  з величезними руками.  Заробляв Петро Петрович на життя кушнірством. Слава добра про нього трималась в районі вже не один десяток років.
     Зігнувшись над віконцем, він вів діалог з працівником податкової.
<>-------------
        Мине час і “електронний ключ”стане нормою, нікого не дивуватиме,але романтика  звітності буде вже зовсім не та.  

 
 

Додав oleg.verbova 27 жовтня 2012

Про автора

Коли я народився  була осінь. Жовтий лист  падав на мокру землю.  Запах осінніх трав лиш злегка нагадував  їх ще нещодавно пишну велич. І серед тої осені пішов я по молодій отаві в життя. На північ ліс, а на південь степ.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска