Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Роллік`с День у день (2007 p.) <p>3,44 Mb</p>
Роллік`с Частіше посміхайся :) (2007 р.) 3,64 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Роллік`с / Ми - це ті... :)

Як би ви стисло розказали про себе людині, яка про вас ніколи нічого не чула і взагалі не уявляє, хто ви?

Ми - україномовна альтернативна група, що грає сучасну молодіжну музику – суміш року, репу і ще чогось. Ми ті, хто заспівали пісню з гуртом Тартак «Мікрофонна перевірка» (до речі, це наша пісня); ми є двічі лауреатами Всеукраїнського фестивалю «Перлини Сезону» в двох різних номінаціях (танцювальна - і рок-музика); ми ті, кого можна було побачити в програмі каналу М1 «Свіжа кров»; ми ті, хто перемогли в конкурсі «Urban Sound» фестивалю Snickers Urbaniя-2006, за що нам зняли кліп і показали його по М1; ми - ті, хто створили дві кавер-версії на пісні наших колег і друзів: Тартак і ТНМК; Ми записали і видали дебютний альбом на одному з найкрутіших українських лейблів «Lavina Music». а ще Ігор Пелих – наш фанат після того, як почув пісню «День у день»!

А чого вас і цього року запросили на Урбанію?

Ми ж переможці минулого конкурсу, тому нас і запросили в якості одного з хедлайнерів. Зрештою ми граємо актуальне для цього фесту музло, тому наша поява цього року в чотирьох містах-мільйонниках була більш ніж доречна. Враховуючи успішність цьогорічних заходів, гадаю, що наступного року нас знову можна буде побачити на цьому фесті.

А «Роллік’с» можна побачити лише на якихось фестивалях, чи існують якісь інші варіанти?

Звісно існують. Не зважаючи на те, що ми - група для «великої сцени», нас запрошують і в клуби і на різні презентації. Наприклад, в травні ми представляли автомобільний стенд монстрів американського автомобілебудування «Dodge» у Виставковому центрі на Лівобережжі. Також із задоволенням граємо в клубах – там своєрідна домашня обстановка і більш тісне спілкування з публікою. А зрештою більше вставляє там, де якісніший і потужніший звук.

А як справи з телебаченням і радіо?

Тут справи у більшості вітчизняних альтернативних команд не райдужні. Мало того, що власники українських радіостанцій і телеканалів не намагаються виконувати вимоги Закону України «Про телерадіомовлення» (ці суб’єкти зобов’язані пускати в ефір щонайменше 50% українського музичного матеріалу), так ще й не охоче спілкуються на цю тему з музикантами, які не мають можливості башляти від 50 до 150 $ за разову ротацію. Це лише верхівка айсбергу і така ситуація жене музикантів у глухий кут. Тішить те, що в Україні з’являються нові музичні канали і їх поява стає передумовою якісно нового розвитку відносин між ЗМІ і музикантами. Зрештою буде цікавіше дивитися той канал, який пропонуватиме більш різноплановий і різнобарвний матеріал. Такими, наприклад, є МТВ і Ентер, де вже можна побачити наші кліпи та інше відео. З М1 також товаришуємо, але цього року наші кліпи тут не з’являться. З радіо ситуація приблизно така ж, навіть гірша…і доходить взагалі до абсурду... Хоча навіть не зважаючи на те, що ми не «стирчим» в ефірах, наш альбом доволі вдало продається!

А як щодо можливостей Інтернету ?

Так, це дійсно зараз самий дешевий і практичний засіб для популяризації, але більшість наших потенційних слухачів не мають доступу до мережі. Через це такий спосіб у нас ще не настільки ефективний, як на Заході. При цьому ми маємо власну сторінку rollicks.com.ua з офіційним форумом.

Які найдурніші чутки ви про себе чули?

Дуже розсмішила чутка про те, що ми пишемо пісні для Тартака. Я взагалі колекціоную різні чутки – це весело. А ще розвеселила стаття про фестиваль «Чайка-8», в якій йшлося про те, як ми після свого виступу одразу пішли за лаштунки з ведучим концерту Ігорем Пелихом пити горілку.

Якщо б вас можна було порівняти з якимись мультяшними героями, хто б це був?

Скоріш за все герої розбещеного мультику «South Park». В мене на телефоні навіть налаштований відповідний дзвіночок на кожного з учасників нашої пришибленої банди (називається «Шат йо факін фейс»). В нашому оточенні дуже специфічний гумор, тому дехто, не розуміючи такої специфіки, навіть може образитися. Хіба що я самий вихований і стриманий :) Хоча іноді можу щось зачудити…

Яка «фішка» вашої групи?

Фішка в тому, що ми повні йолопи, а граємо класну музику. Або навпаки…Шось я заплутався…

Скільки у вас хітів?

У нас всі пісні по своїй енергетиці близькі до «Мікрофонної перевірки», тільки теми різні… Тому всі пісні - хіти :) А це весь альбом!

Яка в тебе мрія як в музиканта?

Створити супер-хіт всіх часів і народів, ну, принаймні, в Україні, щоб кожна собака в будь-якому кутку могла протявкати мелодію.

У вас є вороги?

Так. Найзліший ворог – це лінощі, а ще язик. А так ворогів нема, тільки іноді зустрічаються уроди, покидьки, тупі відморозки, бики, нездари-розумники, байдужі, бовдури, зверхні, прохані, нахаби і всякі нехороші люди…

А з ким з українських музикантів ви товаришуєте?

Більше підтримуємо зв’язки з Тартаком і ТНМК. До речі, для ТНМК ми зробили кавер на їхній гіт «Та ти шо!», що увійде до наступних альбомів обох груп. При нагоді спілкуємось також з музикантами Бумбокс, Флайззза, От Вінта, Моторролла…Нещодавно на акції «Не будь байдужим» познайомилися з Фомою з Мандрів – дуже позитивна людина. Було вельми приємно чути від нього позитивні відгуки про нашу творчість і професійний рівень.

На обкладинці вашого дебютного альбому ви зображені у якихось фірмових футболках…

Так, це одяг від американського бренду для екстремалів «ADIO», який в Україні представляє мережа магазинів «Stuff». Якраз ця контора надала нам свій кредит довіри як молодіжній актуальній групі, і цю довіру ми цілком виправдовуємо.

А свій власний фірмовий одяг у вас є?

Так, ми про це також подбали. Влітку на презентації альбому ми представили свої фірмові футболки з логотипами команди, які можна придбати в Інтернет крамниці ridnamoda.com.ua

Ви заспівали доволі гострі пісні на соціальну-політичну тематику «Хвора генерація» та «Ганьба!». Не боїтеся того, що людям вже набридла ця тема і ваші пісні можуть тільки відштовхнути, позаяк позитивними їх ніяк не назвеш?

Мені байдуже. Якщо я хочу щось сказати і тим більше маю можливість привернути увагу багатьох людей до якоїсь соціальної проблеми, не можу не скористатися нагодою. Тим більше, що ця тема для мене не є штучною чи надуманою. Я юрист і досить часто стикаюся з вадами і недоліками нашої системи влади, тому мені це близько, і цією проблемою я хочу поділитися з іншими. Зрештою, це більше патріотичні пісні, ніж політичні, і молоде покоління їх здатне зрозуміти і оцінити. Просто не треба цього боятися, а подивитися проблемі в вічі. Наступним кроком стане пісня «Не будь байдужим!», тому соціально-патріотична тематика буде продовжена і в наступному альбомі.

Як ви оцінюєте свій дебютний альбом?

Доволі вдалий як для першого. Чудова заявка про себе і свій стиль. Зрештою, хай нашу творчість оцінюють наші слухачі і компетентні музичні критики. Зазначу, що відгуки останніх є дуже схвальними і позитивними, що не може не тішити на початку творчого шляху.

 
 

Додав Тетянка 05 листопада 2007

Про автора

Склад гурту: Ігнатов Дмитро (вокал, тексти) Міщенко Максим (гітара) Мурашов Олександр (бас, музика) Андрієнко Олександр (барабани) Про назву: походить від англійського «Rollick», що в перекладі

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска