Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

 
 
Потік Афіші Галереї Інформація

Фестиваль День Незалежності з Махном

Фестиваль практичного анархізму!

Щороку, 24-26 серпня, м.Гуляйполе, Запорізька обл.

Місто Гуляйполе (Gulaypole, GULYaYPOLE. Широта: 47° 39\' Долгота: 36° 16\' Высота над уровнем моря: 117 м, телефонный код +380 6145) - районний центр Запорізької обл., розташований на р. Гайчур за 99 км на південний схід від обласного центру.

Місто Гуляйполе засноване 1785 року як укріплення Дніпровської лінії, назване першими поселенцями з села Гуляйполе (нині Златополь Кіровоградської обл.). В 1788 році в слободі Гуляйполе жило 150 чоловік. З часом поселення перетворюється на досить великий торговий центр з двома заводами землеробних машин, каретною майстерною, мукомольною промисловістю. Гуляйполе уславилося в світі як центр найпотужнішого у ХХ столітті селянського революційного руху під проводом Н.І. Махна (1918-1921).

Нестор Махно народився й виріс у Гуляйполі. Тут створив багатотисячну повстанську армію, яка успішно діяла проти червоних і білих інтервентів, захищаючи ідеалізовані уявлення селян про можливості щасливого життя поза межами будь-якого державно-політичного контролю. 1936 року Гуляйполю падали статус міста.

Гуляйполе - батьківщина прозаїків, поетів, драматургів Г. Кернера, С. Карпенка, Л. Юхвіда, М. Гардова, Н. Мур\'є, В. Діденка, Г. Лютого, Р. Іванченко, відомого художника О. Якушенко, чиї картини знаходяться в багатьох галереях і приватних зібраннях колекціонерів багатьох країн.

 
 

Учасники

Art-Vertep

 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска