Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Aрсен (SenYa) Кривенко / Вибухова енергія гурту «Борщ» вибила пробки у Дніпропетровську.

Нещодавно веселі хлопці з київської формації «Борщ» знову завітали до міста козацької слави Січеслава та відіграли запальний концерт у клубі «МастерШмідт». Перед самим виступом я задав їм декілька питань*, і ось що вони відповіли:

Последний раз Вы были в Днепропетровске в начале тура ровно четыре месяца назад. Где Вы успели побывать за это время и что увидеть?

Юра Здоренко: Да, покатались по Украине.

Саша Пипа: Два раза ездили на Западную Украину (Львов, Ивано-Франковск, Тернополь), два раза в Одессу, в Донецк, в Екатеринбург и Москву.

И где было лучше всего?

Саша Пипа: Дома перед телевизором.

Юра Здоренко: Да, дома конечно. Очень хороший концерт был в Киеве в новой «Бочке», как-никак родные стены. Но, в целом, нас везде хорошо принимают, везде хорошая публика и атмосфера.

Саша Пипа: В Ивано-Франковске выступали с очень хорошей группой «Пан Пупець», классный концерт был.

Чем так приглянулся Днепропетровск, что Вы решили выступить тут второй раз с той же программой?

Саша Пипа: Прошлый раз у нас был турчик по Восточной Украине. И с того тура концерт в Днепре был самый классный.

Юра Здоренко: Нам очень тут понравилось. Клуб маленький, но атмосфера была очень хорошая. И, естественно, когда возникла возможность опять приехать сюда, то мы даже не задумывались.

Как прошёл Ваш альтернативный Новый год в клубе «Бочка»?

Саша Пипа: Вот так и прошел, очень хорошо, как планировали. Два раза выходили на сцену, это из того, что мы помним. Один раз трезвые, один раз пьяные.

Кто с Вами ещё выступал в ту ночь?

Саша Пипа: Выступали мы сами, да и друзья приезжали из разных групп. Ну, вот так вот как мы заманивали людей, так оно и получилось. Очень много людей пришло.

Я недавно пересмотрел клип «Чебурашка» группы «Абздольц», увидел там Вас в роли актёров. Как так получилось?

Саша Пипа: Мы очень давно дружим, «Абздольц» очень хорошая команда. Они пригласили нас сняться в клипе, поторговать лицами, и мы с удовольствием согласились. Но это давно уже было. Мы сняли свой клип «Бабло» в этом же имидже снялись у «Абздольца» в «Чебурашке».

Юра Здоренко: А я вообще и не видел этот клип. Только промежуточный вариант.

DIYclab: Ваша группа является эндорсерами** компании Line6? Почему и как так получилось?

Саша Пипа: Это длинная история. Мы, в принципе, первые, кто в Украине начал использовать оборудование компании Line6. Это в своё время было очень прогрессивно, и мы даже присадили многих музыкантов на использование этой продукции. Ну а потом они как-то нам позвонили и предложили стать лицом их марки, дали нам кучу оборудования и огромный гитарный кабинет. О таком кабинете, я думаю, многие мечтают.

DIYclab: Кстати на каких гитарах Вы сейчас играете?

Юра Здоренко: Я на Ibanez, а Саша на Ricken backer.

Цей концерт не відзначився такою шаленою кількістю фанів, як у минулий раз, певно багато хто з них вирішив залишитись вдома та фарбувати пасхальні яйця. Проте атмосфера була однаково гарячою і запальною і, відвоювавши трохи вільного місця, можна було пострибати і погоцати. Сама програма виступу гурту не зазнала змін, як завжди звучали і «Паразіта кусок», і «Риголетто», і «Емінема нема», і «Кураре конкуренто», і «Кароліна Бугаз», і багато-багато іншого. Майже під кінець концерту зникло світло. Виявилось, що електроенергія пропала по всій вулиці Шмідта. Перефразуючи слова з пісні самих «Борщів», можна сказати, що в «них було забагато ЕНЕРГІЇ». Не словом, а ділом хлопці довели - завдяки власній потужності в багато мегават, вони вміють не тільки розігріти і запалити публіку, але й вибити пробки в радіусі кількох кілометрів. Хвилин за п’ятнадцять світло таки з’явилось, і концерт був продовжений на радість усім фанам. Приємністю був також той факт, що гурт, на відміну від минулого разу, привіз із собою останню платівку «Паразита Кусок», яку можна було придбати за 25 грн. Що ж до найостаннішої платівки, назва якої досі тримається в секреті, то, за словами самих музикантів, вона ось-ось побачить світ. Ну а поки що хлопці і далі її обкатують, для того, аби зробити запис, зведення та мастеринг пісень такими, які б найбільше імпонували слухачам. Достовірно відомо, адже на концерті звучали нові пісні, такі як «32 сантиметри» та «Das ist Tractor», що в багатьох піснях з цього найновішого альбому, співатиме не Юрко Здоренко, а сам Сашко Піпа, а музика буде трохи важчою. Отже, як результат ми матимемо український панк-хардкор, з низьким та трохи хрипуватим голосом пана Піпи. Наскільки мені відомо, Сашко давно йшов до того, аби особисто співати та робити подібну музику, проте формат «ВВ» не давав йому змоги це зробити. Зараз ми маємо можливість спостерігати факт народження нової, якісної та відвертої української музики, яка не обмежена жодними рамками чи стилями. Власне, назва «Борщ» чудово імпонує цьому колективу, адже будь-яка господиня знає, що для того аби приготувати хороший борщ, треба: якісні інгредієнти, хороший настрій, творчій підхід та час, аби дати йому настоятися. Саме такою є і українська музична формація «Борщ»: професійні музиканти, які не бояться експериментувати, та вкладаючи увесь свій час, бажання та натхнення у музику, намагаються довести її до найякіснішого звучання.

---------------------------------------------------------------------------------------------

* більш повне інтерв’ю було проведене під час попереднього приїзду гурту в Дніпропетровськ, та друкувалося в 12 номері фензіна «Фонтаръ» та ось тут http://diyclab.moy.su/publ/13-1-0-218!.

** ендорсмент - форма спілкування бренду і музиканта, коли компанія надає музикантові в користування свою продукцію і всіляко допомагає в просуванні його творчості (фінансування виступів, підтримка в ЗМІ), а музикант (ендорсер), у свою чергу, робить рекламу компанії.

 
 

Додав DIYclab 21 травня 2008

Про автора

Немного журналист, немного алкоголик, немного фотограф, немного панк, немного романтик, а в целом, противоречивое созданье, которое ищет зерно истины. Рождённый чтобы бежать, пить и вносить смуту в квадратные головы серого общества.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска