Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Статті Інформація

Автори / Lara Горб / Твір написаний двома лівими руками

Восени птахи кудись діваються, а натомість прилітають хмари. Вони омивають нас краплинами радіаційного дощу, намагаючись у такий спосіб знищити останні сліди літньої засмаги. А ще вони приносять смуток. Безнадія охоплює людей – здається, що ми вже ніколи не побачимо сонце…

«Я люблю осінь, що застигла у твоїх очах. Не загуби її…»

Лівою рукою важко написати слова, що завжди лунають у серці та ще важче вимовити їх. І той смуток, що охоплює нас пізньої осені, коли-небудь виривається тихим стогоном без жодного слова. Німе позіхання осінньої ночі та регіт вітру уранці, а ще гамір краплинок за вікном та шарудіння опалого листя під твоїми ногами… і це все. І більше ні звуку.

«Навіщо мені сонце, якщо твої очі такі яскраві?..»

Лівою рукою малюють трикутники на асфальті у дитсадку, а школярики та школярочки відправляють одні одному smile’и по sms. А хтось комусь колись, можливо, напише щось таке, що змінить чиєсь життя.

Ось зараз ти тримаєш олівець у руці, на якій великий палець знаходиться праворуч від інших. Саме той палець, який вирішував чи врятувати життя, чи ні. Саме той палець, на який ніколи не одягнуть обручку, той, що сам по собі, та проти усіх інших. Той саме палець, який ти порізав колись, відкриваючи пляшку пива…

«Здавалося, тільки приймаю низький старт, а ось вже озираюся та бачу позаду лінію фінішу. І чомусь тебе…»

Лівою рукою видають квиток на поїзд і від'їжджаючи на один день, ти навіки залишаєш своє місто. Можливо, сполохані поїздом птахи, прилетіли попрощатися з тобою, або ж востаннє поласувати горобиною з дерева, що зрубають, щоб на його місці побудувати ще один кіоск. Такий, як і тисячі інших.

«Нудно мешкати у темній кімнаті без вікон, та я ще можу уявити, що коли-небудь прийде весна.»

Лівою рукою жінки тримають цигарки, щоб праву подавати на поцілунок, а навіщо це, якщо вуста теж увібрали смак нікотину.

Матір надиктовує текст і дитина пише правою рукою зі сльозами на очах, та досить батькам піти на роботу, як фломастерами на папері, на стінах, лівою рукою. Олівцями, фарбами лівою… лише лівою рукою! І як же потім пробачити вам цей жорстокий експеримент, ці знущання?

Що таке ліва рука?! Бути постійно під наглядом – ось, що це таке! Це постійна неволя, і не кажіть, що перебільшую.

Це – бути білою вороною, це йти проти течії, це – вставати кожного ранку з лівої ноги і кожного дня зустрічати чорну кішку на шляху додому. Ліва рука – це коли тебе не хочуть слухати і не можуть зрозуміти.

У мене дві ліві руки, по одній на кожне око, по одній на кожне вухо, дві на одне серце, аж дві на один мозок і лише дві на всі мої думки…

«…А ще вони приносять смуток. Безнадія охоплює людей – здається ми вже ніколи не побачимо сонце.»

 
 

Додав DIYclab 03 грудня 2007

Про автора

Журналіст зіну "ФотнтарЪ", веселе, талановите дівча, котра стусовалася зі старими-панками дурнями, та прониклася DIY

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска