Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

 
 
Потік Галереї Товари Інформація

Міклош Штець

Творчість М.Штеця заслуговує на повагу та вивчення не тільки тому, що йому підкорюються і дерево, і камінь.Його заслуга в тому, що він користуючись традиційними технічними прийомами, наслідуючи народні художні традиції, які уходять своїм корінням у вікову, ще дохристиянську давнину, відроджує народне мистецтво і збагачує його професійним поглядом, створює самобутні, наповнені теплом та гумором, цікаві твори.Митець є носієм чистоти та досконалості народного мистецтва, яке у свій час відображає естетичні смаки, світосприйняття людей, сприяло розвитку свідомості народу, а зараз є тим спадком, який допомагає нам відчути тяжіння до своїх коренів, усвідомлювати себе українцями.

Голова спілки Дніпропетровської організації НСХУ Мірошниченко В.І.

Народився у 1953 році в с. Вишково, Закарпатська область. Народний майстер з 1989 року. Член спілки майстрів народного мистецтва України з 1990 року—року заснування спілки. Член Національної Спілки художників України з 1992 року. Член Правління Спілки Дніпропетровської організації Національної Спілки Художників України, голова Художньої Ради „Художнього салону" Дніпропетровської організації НСХУ, староста творчих майстерень по вул.. Волзькій, 14.Перший і єдиний за всю історію існування Дніпропетровської організації НСХУ—митець-фундатор, який відроджує традиційне народне декоративно-прикладне мистецтво регіону Придніпров'я в галузі дереворізблення і скульптури.Активну творчу працю поєднує з наставницькою діяльністю, навчає і передає свій досвід учням, виховав ряд талановитих послідовників.

Брав участь у багатьох професійних художніх виставках, які проходили в Україні, Росії, Канаді. З них:а) 1983-2007 рр. Дніпропетровськ, Чернігів, Запоріжжя, Кіровоград, Київ;б) 23 листопада 2007 року виставка на здобуття премії Катерини Білокур м.Київ, НСХУ.в) 1987,1989 рр. Москва;г) 1993р. Вінніпег, Саксатун, Ріджайна, Вегривіль, Дафин (Канада), Едмонтон (Канада).

Твори митця входять до колекції музеїв:

  • м. Київ - Музей народного та декоративно-прикладного мистецтва- Дирекція закупок Міністерства культури- Музей народної архітектури та побуту України
  • м. Едмонтон (Канада) -Український архів-музей
  • м. Чигирин - Археологічний музей
  • м. Сакса тун (Канада) - Музей „Україна"
  • м. Сідней (Австралія) - Український музей

Понад 200 творів входять до приватних колекцій в Україні, Росії, Угорщині, Польщі, Німеччині, Швейцарії, Англії, Іспанії, Італії, Алжирі, Ізраїлі, США, Франції, Канаді.Серед кращих художників України бере участь в міжнародних і всеукраїнських семінарах Національної спілки художників України і Спілки майстрів народного мистецтва України:

  • 2005—„Велес-2005" Симпозіум в с.Пігорово під Києвом (Дерев'яна скульптура) - НСМНМУ;
  • 2006—м. Чернігів Симпозіум по дерев'яній скульптурі - НСМНМУ;
  • 2006—Перший міжнародний скульптурний симпозіум в м.Дніпропетровську (кам'яна скульптура) -ДОНСХУ;
  • 2006—м.Чигирин (Дерев'яна скульптура) НСМНМУ;
  • 2007—„Пороги—2007" Вінницька область (Кам'яна скульптура) 2007—Учасник Всеукраїнського симпозіуму в Каневі „Шевченківська алея", організованому з ініціативи Президента України В.А.Ющенка у .Каневі Черкаської області.З 2007 року у Національному заповіднику «Хортиця» за своїм проектом виконує художні роботи по традиційному народно-декоративному різьбленні зовнішніх та внутрішніх дерев’яних архітектурних елементів історико-культурному комплексі «Запорізька Січ».Має публікації про свою творчість в пресі та фахових виданнях. Неодноразово нагороджувався дипломами, почесними грамотами та цінними подарунками мера міста, губернатора області, керівництвом Національної Спілки Художників України, Міністерством культури України.

 
 
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска