Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 
 
Потік Інформація

Борис Ковтонюк

КОВТОНЮК Борис Мусійович народився 18 вересня 1948 року у селі Новопетрівське Покровського району Дніпропетровської області, де і навчався у початковій школі, а з 1959 по 1966 роки – у Березівській середній школі, що в сусідньому селі. У 1967-му закінчив Покровське СПТУ-5 за спеціальністю «Монтаж та експлуатація сільських електромереж і споживчих електроустановок». Випускник факультету журналістики Львівського держуніверситету ім. Ів.Франка 1977 року. Дипломна робота – творчий захист «В об’єктиві – сучасність» на базі власних опублікованих фоторепортажів та фотонарисів. Військова спеціальність – спецпропаганда (офіцер у відставці).

Основна трудова діяльність пройшла у редакції Всеукраїнського транспортного тижневика «Придніпровська магістраль» (м.Дніпропетровськ, 1980-2008р.р.), де працював кореспондентом, фотокореспондентом, заступником головного редактора. Паралельно з газетярською роботою був членом редколегій журналів «Борисфен» (1992-1997) та «Супутник риболова» (1998). Окрім того, в юності трудився електромонтером мехколони-24 тресту «Полтавасільелектромережбуд», у мартенівському цеху Дніпропетровського металургійного заводу ім.Петровського та комплексній будівельній бригаді в рідному селі, на різних посадах у районних газетах: Якимівській Запорізької, Галицької Іванофранківської, Гадяцької Полтавської областей.

Автор двох поетичних збірок – «Богиня» (1998) та «Чутливі струни» (2010), книги прози «Легенди Дібрівського лісу» (2003), а також кількох книг у співавторстві, у тому числі першого в Україні такого типу видання «Нестор Махно. Біографічний довідник». Художні та краєзнавчі твори друкувалися в колективних збірниках та ЗМІ. Ілюстратор книг, буклетів та календарів. Учасник науково-практичних конференцій.

Зараз основним станом душі стали літературна і краєзнавча робота. Голова Правління Дніпропетровської обласної громадської організації «Краєзнавче товариство «Ріднокрай», основною метою якого є практична дослідницько-пошукова діяльність. Організував і провів у 2009-2010 роках першу в Україні комплексну (авто-вело-водо-пішохідну) експедицію «Запасний шлях «із варягів у греки», або Таємними дорогами запорозьких козаків» степовими річками та їх берегами від Дніпропетровська до Азовського моря.

У 2011-2013 роках проводить одночасно дві комплексні експедиції: «Козацький зимівник» в межах Дніпропетровської області та міжрегіональну «Дорогами Нестора Махна». Остання присвячена 125-річчю від дня народження ватажка наймасовішого повстанського селянського руху на планеті у ХХ столітті, яке буде відзначатися 8 листопада 2013 року.

Хоббі:

1. Туризм – побував у різних куточках колишнього СРСР та СНД від Карпат до Сахаліну і від Чорного до Білого морів.

2. Рибалка – з дитинства. Ініціатор та один із організаторів обласних змагань працівників ЗМІ із риболовлі. Учасник усіх 14 журналістських змагань та ряду інших.

3. Колекціонування – із кількох залишилося найоригінальніше – міні-скульптура запорозьких козаків.

Політичні погляди: принципово позапартійний з юності, прихильник Звичаєвої ідеології.

 
 

Учасники

nady

 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска