Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Фотозвіт з OctoberFest-2012 в Дніпропетровську

 
Кузня
Коваль
Анхель
Ліворуч: Дмитро (гурт Шотландія Назавжди), Праворуч: Тимофій Хомяк (лідер гурту Вертеп, засновник МА Арт-Вертеп, ведучій фестиваля)
Учасники свята: Т.Хомяк та гурт Шотландія Назавжди
Віз з антикварними речами
Ткацький вертат (майстер-клас)
Майстер-клас з ткацтва
Гурт Шотландія Назавжди
Гурт Шотландія Назавжди
Гурт Шотландія Назавжди
Колекція антикварних речей побутового вжитку
Колекція антикварних речей побутового вжитку
Колекція антикварних речей побутового вжитку
Колекція антикварних речей побутового вжитку
Колекція антикварних речей побутового вжитку
Ткацький верстат
Керівництво Штрассе-Пабу
Микола Константинов та Тимофій Хомяк
Тимофій Хомяк - ведучій свята
Гончарі
Майстер-клас на Гончарному колі
Ковальська справа
Дарина - Штрассе-Паб
 

Організатори свята Ресторація Штрассе (Strasse) (вул. Карла Лібкнехта, 1) та Мистецька агенція «Арт-Вертеп» (вул.Червона 11) разом з дніпропетровцями та гостями міста відсвяткували «Octoberfest» в центральній частині Дніпропетровська просто неба на перехресті вулиць К.Лібкнехта та вул. Шевченка до останньої краплі пива в пабі Штрассе (Strasse).

Вперше Octoberfest відбувся 12 жовтня 1810 року на честь весілля кронпринца Людвіга (в майбутньому короля Людвіга I) і принцеси Терези Саксонської. Осіннє гуляння з частуваннями, піснями і танцями настільки сподобалось німцям, що стало щорічним.
Спеціально до свята вариться особливе пиво, яке можливо спробувати тільки в цей період року. Право варити таке пиво мають тільки вибрані пивоварні.

В Україні в цей же період святкують закінчення збору меду. 22 вересня, в день осіннього рівнодення, в одне з чотирьох найбільших прадавніх свят влаштовувались веселі святкування! Не дарма Бортництво («медівство») та  Броварство («пивоваріння») не тільки схожі в українських назвах, а й з давніх часів мали державну монополію та законодавчий захист, а Пиво називали Медом Натхнення!
Давні народи вважали пиво за дар богів, святий еліксир. В українських та багатьох інших європейських народних казках хеппіендом свята, як певне священне замовляння лунає: «Мед-Пиво пили, щоб щасливі були!»
Вважалось, що Питний Мед, так часто називали Пиво, дарує безсмертя та нагороджує сакральним знанням, відкриває в людині сховану поезію та музику!

Свято вийшло насиченим на події та видовища, сонячне та смачне!
Фото: Ірина Сарана

Додав Art-Vertep 10 жовтня 2012

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска