Увійти · Зареєструватися
Галерея робіт Олександра Самійленка «Моє Присамар’я»

Фотографiя 1 з 9

Відкриття виставки відбудеться 6 лютого о 17.00. в музеї "Літературне Придніпров'я".

На території теперішнього Дніпропетровська є місцевість, яка називається Ігрень. Тут у впадіння ріки Самари в Дніпро були знайдені останки поселень первісних людей, на цьому місці були стоянки запорожців. Це легендарний край, в якому розвивалося своєрідне народне мистецтво.
Тут наприкінці ХХ століття декілька художників об’єдналися в так звану «Ігренську школу». Митців поєднує не тільки географічне місце проживання, а особливе світовідчуття, вірність традиціям і відданість натурі, яка стала їх головним вчителем.
Одним з активніших членів цього художнього об’єднання є Олександр Самійленко. В його творчості значне місце займають пейзажі, які своєрідною художньо-монументальною мовою відображують безмежні степові простори, затишні плавні, величні річкові береги з хатами. Автор використовує різні техніки. Він пише олійними фарбами й акриловими, аквареллю і гуашшю. Протягом багатьох років змінюється й образна мова творів. Але роботи художника завжди можна впізнати. Олександр Самійленко має своє образне світосприйняття, він має свій художній творчий почерк.

Додав Art-Vertep 30 січня 2013

 
Коментувати
 
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска