Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Скрябін Історія (2014 р.) 7.30 Mb
Скрябін Ненормальне літо (1999 р.) 6,95 Mb
Скрябін Не даєш (Cumbia Mix, 2007 p.) 2,64 Mb
Скрябін Ще одна пісня про любов (2006 р.) 5.65 Mb
Скрябін Спи собі сама 3.68 Mb
Скрябін Дихання 6.35 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Скрябін / «Більше ніколи у житті не співатиму за когось»

Гурт «Скрябін», який цьогоріч святкує 20-річчя з часу свого створення, випустив нову платівку.

Презентація альбому «Моя еволюція» відбувалась у київському трамваї-кав’ярні, де гостей пригощали пивом та курячими крильцями. Лідер гурту Андрій «Кузьма» Кузьменко розповів «ВЗ» про альбом, містику, політику та трамваї.

- Наше життя адекватне тому, що відбувається в середині трамвая, - каже Кузьма. - І було б неправильним презентувати таку серйозну роботу, як «Моя еволюція», у якомусь гламурному закладі, куди всі прийшли б у вечірніх строях «похавати» бутербродів з ікрою, які коштують дорожче, ніж сам альбом… А в трамваї є живий контакт. В інституті я почув багато мудрих філософських речей від людей, які їздять у трамваях. Це була своєрідна школа життя. Часто їздив зайцем, контролери мене ловили регулярно, але я придумував такі історії, що вони плакали, гладили мене по голові і відпускали.

- Чому сьогодні пригощають пивом та курячими крильцями?

- Тому що це єдине, що я замовляю в «Хард-Рок-Кафе». Це ніби візитка цього клубу у будь-якій країні. Хотів мінімально спробувати передати ту атмосферу.

- Чому альбом називається «Моя еволюція»?

- Всі пісні в альбомі - нові. На його прикладі можна простежити еволюцію людини від 1989 до 2009 року. У ньому - тільки серйозні пісні, жодної легковажної, веселої. Хотіли поставити стовп в українській музиці і показати, що «Скрябін» робить серйозний продукт. Моя мама не давала мені «запихнути» в альбом дві пісні - «Вазелін» і «Дура - цензура». Вона казала «Андрійку, будеш мати проблеми з владою через ці пісні». Але я не міг собі відмовити в задоволенні включити їх у диск. Хтось може подумати, що «Моя еволюція» - передноворічний альбом, але це не так. Це альбом, який змушує включити мізки і подумати про те все, що відбувається навколо. Страждаємо від того, що не думаємо. На Заході, якби з людьми в країні витворяли таке, вони вже давно взяли б вила і пішли давити Верховну Раду. У нас же нічого не відбувається, бо ми звикаємо до усього, і наша бездумність нас губить. А тут є такі моменти, які включають кнопки в голові: «Думай, чувак, тебе влаштовує те, що твориться, чи ні».

- Кажуть, в альбомі є «містична» пісня…

- Це пісня «Пусти мене», кліп на яку зараз у ротації. Це справді містична пісня. Кожен раз, коли продовжував її писати, мені якась сила не давала зробити цього, і я хворів. Пісню писали рік. Але це ще не все. У кліпі на словах «Поки ти ще серед людей» фігурує фотографія людини, яку два тижні тому збила машина на смерть… Це був друг нашого режисера.

- Як «Скрябін» відсвяткував 20-річчя?

- У нас був гастрольний тур Україною. Зараз планується випуск «грубої пачки». До неї увійде альбом «Еволюція», «синтипоповий» альбом, панковий «Скрябін-панк», DVD з концертами з оркестром, з турів, з кліпами. Це подарунок тим людям, які були з нами весь цей час.

- Для якої аудиторії зараз грає «Скрябін»?

- У «Скрябіна» назбиралось добрих 20 пісень, які знають усі. І якщо зупинити людину на вулиці і спитати, чи знає вона, що співає «Скрябін», то такі пісні, як «Мовчати», «Люди як кораблі», «Старі фотографії», «Птахи», «Танець пінгвіна» вона назве. Будь-яка аудиторія зможе потанцювати під цю музику. Але наші справжні фани – то, мабуть, мої однолітки. Ми, до речі, з ними регулярно спілкуємось. Вони сидять на моєму блозі, передзвонюємось. Часом ловлю себе на думці, що вважаю їх членами нашої групи - настільки часто вони з нами на концертах. До речі, серед шанувальників більше чоловіків.

- Цього разу «Скрябін» не бере участі у передвиборних турах. Чому?

- Я в житті більше ніколи не співатиму за когось. Справа - не в грошах. Людям завжди мало грошей, скільки б їх не було. У пісні «Еволюція» є такі слова: «Хто має гроші, той хоче мати їх більше, хто має владу, той на землю не зійде». Хтось мусить своїм прикладом показати, що він може від того відмовитись. І наступного разу нас буде більше. Коли я минулого разу був за Януковича, мені «Інтер» зробив «козу» - сказав: якщо я з ним не поїду у тур, залишуся без ефірів і підтримки… А що таке артист без телебачення? Тому наступні п‘ять років я робив все, щоб не бути нікому нічого винним, і тепер спокійно відмовляюсь від політичних турів.

Юлія Гай, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 23 грудня 2009

 

Коментарi

Васи
28 грудня 2009

"Це альбом, який змушує включити мізки і подумати про те все, що відбувається навколо. Страждаємо від того, що не думаємо."
Ой, ой, ой яка нюня. А де ж ти курвий сину був і твоя голівонька коли своїм прикладом всій Україні показував шо нам потрібен Бандюк?????? Га?
"Ефірів би його позбавили" - шо він верзе.
Оце нюні не треба пускати. Політична проститутка і все!
Учись у таких людей!!!
"У світі багато брудного й заразного, АЛЕ ТОЙ ХТО ХОЧЕ - ЛИШАЄТЬСЯ ЧИСТИМ".Сашко Положинський

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска