Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Ірена Карпа / Про Сафо, дежавю, новий альбом та все на світі (чат)

Чи ти вважаєш себе щасливою людиною, котора не даремно живе своє життя і робить хороше іншим істотам цієї планети?

Регулярно вважаю і роблю. Он які всі вгодовані навколо мене ходять!

Ти завжди була самостійною, незалежною, самодостатньою? звісно, я маю на увазі, вже у свідомому віці. чи вважаєш ти зараз себе такою?

Я не припиняю цьому вчитися. нема межі внутрішній свободі й самовдосконаленню.

Ірена, ти святкуєш релігійні свята? дотримуєшся певних (бодай якихось) традицій, обрядів?

Звісно ж. Різдво і Паску головно. це дуже важливі, колоритні, глибинні свята. Колядки - це взагалі одна з найважливіших речей нашої культури. Тільки ж їх, справжні, а не шароварні-розтиражовані, мало хто знає. Якщо знайти й розшифрувати - там цілі алхімічні послання.

Чи буває, шо прокидається в тобі ну такий уже ніжний, добрий, лагідний пухнастик, за якого ти ладна себе покарати?

Та чого? я його саджаю на піч і чухаю спину.

В тебе ж точно є перелік питань, які ти терпіти не можеш чути від журналістів та прихильників. якщо б тобі трапилась людина, яка ці питання тобі одне за одним почала ставити, що б ти з нею зробила? чи що б подумала в той момент? дурнувате питання. але мені справді цікаво) навіяло питаннями цього чату))

Зазвичай я раджу подивитися десять мої тисяч інтерв'ю з цього самого приводу - всі десь висять в інеті. стараюся бути люб'язною, поки можу, і не починають вже зовсім розумововідсталого чогось питати, та ще й з апломбом. «Бідна дитина...» - думаю я.

Не хотіла б знову попрацювати журналісткою? мені подобалась Соя Лось!! ;)

Я пишу іноді де-не-де, але поки вся преса контамінована політичною заказухою, тож статей про реальні людські радощі й печалі майже ніхто не публікує.

Смерть - продовження існування людської душі? Як вважаєш?

Смерть - це перехід. Доживемо - взнаємо.

Чи бувало хотілось бігти світ за очі, забити на все і ніколи більше не повертатись? хотілось почати життя спочатку і забути все, що було з тобою до того?

Нє, я стільки не п'ю

Чи часто в тебе бувають т. зв. дежавю? що ти думаєш з цього приводу?

Часто. нічо не думаю. знаю їх походження.

Розкажи будь ласка про Україну очами космополіта. Як вона виглядає не с точки зору людини, що живе тут і інколи виштовхує себе у відпустку набратися американських смайлів чи буддійського спокою, а с точки зору людини, яка живе там і раптово прокидається в Борисполі. Яке в нас обличчя? Як повна дупа, чи ще нє?

Я хоч і космополіт, але ніколи не забуваю, що космополіт український. Обличчя в нас, на жаль, не цивілізоване. і це залежить не від влади, а від кожного з нас. почуття власної гідності, відстоювання своїх громадянських прав - де це все? Особливо цього українцям бракує не за кордоном, а тут, вдома.

Чи хотіли б ви екранізувати котрусь з ваших книжок? Якщо так - то яку саме, і чи зіграли б у власному фільмі (головну роль і кілька власних пісень)?

Зараз якраз здала сценарій в роботу. екранізувати хотілося б іще ту книгу, яку пишу. кіно - загадкове виробництво, терміни передбачити важко. але в це моє кіно я вже уявляю, де який саунд-трек. і, якщо я вже буду надто дорослою, щоби зіграти там свою героїню, відкрию кастинг свого маленького двійника:)

Ти стрибали колись (або може хочеш) стрибнути з парашутом?

Ще ні. Але думаю, з моїм щастям точно повисну десь на дереві.

В якому стилі буде новий альбом? і коли він приблизно вийде? мати будуть? у останньому альбомі їх невистачало, як по мені :)

З матами все просто - викидайте будь-яке слово і співайте те, що під настрій. А стиль у нас в кожному альбомі інший. такий собі мінливий QARPA - style.

Ваші три-чотири улюблені книги. І ваше перше надвраження від книги...Дякую за відповідь

Важко вміститися у 3-4. У світі стільки чудових книжок - сьогодні любиш одну, завтра іншу. Як в житті. Більшість найцікавіших книжок чомусь написано англійською мовою. Включно з чековою книжкою мого чоловіка:)

Доброго дня! Як Ваші батьки та рідні відносяться до фотосесій? Що Вас пов*язує з Франківськом?

Ставляться прекрасно - є чим пишатися перед сусідами. Франківськ - найкраще місто з невеликих міст у центральній Європі. Люблю його і людей, що з нього - найбільше Артима.

Жити і працювати-творити в іншій країні : хотіла би? могла би? в якій?

В гірських місцевостях мені пишеться і дихається значно краще. Хотілось би подовше залишитися в Мустангу - але там поки спати треба в куртці і штанах. Взагалі будь-яка країна, де є бодай відроги Гімалаїв мені підходить.

Як почуваєшся у ролі викладача-наставника на курсах? :)

Чудово. А як іще? Мені цікаво - взнаю багато нового про себе і курсистів.

Привіт, Ірено) Давно хотіла запитати - от на дворі вік постмодерну, крах парадігми, старі цінності не влаштовують - нових не вигадали, людство перебуває у критичному стані на грані самогубства - незабаром всі помремо.. як думаєш чи потрібно надавати людству другий шанс, чи краще врятувати планету від нас, поки люди вщент все не поторочили?

Читайте Еклезіаста...

А що там сталось з компот-ом? кажись так і не вийшов фільм

Це якась загадкова історія. На тому етапі мене вдовольнив мій круглий гонорар, а мистецька вартість картини була не дуже зрозумілою. Сподіваюся, знімальна група хоч жива-здорова. Мій партнер по головній ролі потім фігурував у «Нашій Раші» - це все, що я знаю.

Ірено, як ставитесь до українських фестів, ніколи не думали організувати власний фест, зібрати там когорту кращих гуртів за версією qarpa.com ? було б цікаво)

Так, було б цікаво. Недавно наживо почула ПАН ПУПЕЦ, ОДИН, ЛОС КОЛОРАДОС - справжні й найцікавіші живі гурти. Точно би грали на нашому фесті.

А ви точно знаєте, що цей світ створила не я? Запитання ж було не про цей світ :)

Кожна людина щоранку прокидається в новому світі. Починається творіння. Зрештою, в Іздрика чи Пєлєвіна все викладено в дуже доступній формі про це - дайджест усього, що казалося з цього приводу тисячі років дотепер.

Чи відчуваєш ти у горах те, чого не можливо відчути на землі? Ти розумієш, про шо я зараз говорю?

Звісно ж. Деколи варто просто вдихнути гори, щоби відчути те, за чим всі віками ганяються - сенс життя.

Хотіла би, шоб Твої твори були у шкільній програмі?)

За вісім останніх років я придумувала різні відповіді на це питання. По буднях кажу ТАК, на вихідні - ГОЛОВНЕ, АБИ МЕНЕ ЧИТАЛИ З ВЛАСНОГО БАЖАННЯ, НЕ ПІД ПРИМУСОМ.

Чого ти боїшся найбільше?

А не скажу:)

Ви дуже активна жінка. Коли (поміж приготуванням тайських страв і одруженням з мільйонерами) ви знаходите час на написання книжок? Як вигладає і відбувається процес письма Ірени Карпи?

Як він може виглядати? Сидить собі мавпа за друкарською машинкою і цокотить клавішами.

Привіт! Скажи, чи наважилася б ти назавжди емігрувати з України? Хоча б гіпотетично? За яких умов?

Гіпотетично - так. Якщо (не дай Боже) Україна знову стане російською колонією.

Ірено, коли вперше оцінили свої літературні спроби як вдалі та достойні друку? Чи, можливо, то була оцінка іншої людини?

Думаю, років у три я вирішила, що пора би видавати книжку... :) Це осяяння і процес розвитку описано в книжці «Добло і Зло». Дослухайтеся себе і тих, хто поряд з вами - і кого ви вважаєте мудрим і об'єктивним.

Ірено, ти часто буваєш невиправдано (чи виправдано) агресивною? працюєш з цим відчуттям, намагаючись його перетворити або дозволяєш вийти емоціям назовні?

Залежить від ситуації. деколи ліпше дати в пику, деколи - порахувати до двадцяти двох. Я ж не машина з запрограмованими реакціями. Єдине, що років десять тому я взагалі була псіх, а зараз мене виводить із себе значно менше речей. Співчувати людям треба. Як Будда з Ісусом учили.

Ірено, ти часто запізнюєшся і полюбляєш це діло? Як ставишся до тих, хто запізнюється скрізь по життю?

Я дійсно запізнююся, і себе за це терпіти не можу - мало того, що мене і так ладні повбивати замерзлі друзі, так ще ж я чудово розумію, що ця часова неорганізованість - убивство мого ж життєвого часу. Зате, поки сам чекаєш - відчуваєш, що таке той час.

Ирина, у меня два вопроса. Считаете ли Вы себя интеллектуалкой, и какой образ из писательниц прошлого Вам кажется наиболее близким?

Сафо.

Чи вважаєш ти кінець світу логічною реакцією планети на витівки людства? ти допускаєш можливість того, що пі***ц таки може настати?

Всьому колись настане піздєц - наукова й філософська істина. інакше, який може бути поступ? єдине що не варто його прискорювати, знущаючись із природи.

Чи буває, що якісь біляві дури чи просто «правильні» люди намагаються тебе чомусь вчити? як ти на це реагуєш? злишся, стібеш їх або просто ігноруєш?

Я от волосся посвітлила - ви на що натякаєте?:)) а так залежно чому вчать. якщо поганому - то завжди будь ласочка.

Коли, приблизно, чекати новий альбомчик?

Самій інтересно. Напишіть Артуру. Він в контакті є. А альбом в процесі студійного доведення - запис зроблено, але вдосконалення триває. Це складний технологічний процес. Наш слухач заслуговує на найкраще. В нас стільки нових пісень, що важко вибрати ті, які ввійдуть в альбом - це як дітей на свято пускати. одних вдягаєш, а інших у коморі закрив.

Ти пишеш вірші або прозу просто так, для себе, під настрій? я маю на увазі те, що лишається твоїм особистим і потім ніде не публікується?

Ну, в «закромах родіни» по різних компах і блокнотах лежить купа відстою всякого. можна деколи поржати. і от зараз - відповіді - я ж теж прозою пишу! (Підказка - Мольєр). І збережеться це, допоки існуватиме Інтернет. Страшно?:)

Ірено, ти подорожуєш разом із Кармою? собака не обмежує тебе в пересуванні світом? вона скрізь шариться із тобою?

НЕ скрізь:) в собаки є доггі-сітери, надійні й перевірені. Кармі не всюди буде комфортно, і страшно, якщо її раптом на якийсь карантин закриють десь на півроку. Тому поки ліпше брати в перевірені країни. А от Вельбек кудись літає на зустрічі з читачами ТІЛЬКИ якщо його пускають в перший клас з його бобіком...

Привіт. звертаюся до Тебе спершу як до співачки: 1.скажи плз, чи вигідно зараз займатися музикою, а тим паче - рок-музикою? а тепер запитую Карпу-письменницю: 2.всі Твої твори пронизані стьобом, а не хотілося б написати якийсь серйозний роман? (тіпа, як Гаррі Поттер... жарт) 3.хотіла б, щоб Твої твори вивчали у школах? 4.яку частку займає в Твоєму житті бабло?

1) Вигідно - торгувати оселедцем чи органами. а музикою займаються для іншого. 2) Гоголя, Котляревського й Чехова - знаменитих стібальщиків - вивчають у школах чемні діти. Чим поганий розвиток подій? 3) От-от. дивися вище. плюс - дитячі садки. 4) Ну, в мене ще багато коробочок, куди його можна складати.

Тема саме те що мені зараз треба!!! за останій день подивився 2 документальні фільми: «Давайте выпьем» та «Осторожно еда» - про шкоду алкоголю та фастфуду. і от тепер я сиджу і думаю, а як далі жити? що робити якщо я буду ходити в Макдональдс, вживати ГМО та іншу хімію що продається в супермаркетах (одне молоко яке може зберігатися 3 місяці чого варте)? я стану товстим, хворим та здохну набагато раніше відпущеного мені терміну!!!!! як жити далі якщо від алкоголю я не тільки буду хворіти, стану дибілом і здохну раніше, так ще й мої нащадки на генному рівні будуть розплачуватися за мої гріхи. а в пиві взагалі жіночих гормонів немеряно: я стану імпотентом та поступово перетворюся на тьолку (шкода вагіни не буде все-таки ((( ). і тут постає питання, як казав класик Подервлянський [b]»яка розумна цьому є альтернатива?»[/b], що робити? поїхати в село і всю хавку вирощувати самому щоб була екологічно чиста та не «наколота» хімією, при цьому не бухати і ще не робити купу різної хуйні яка вважається шкідливою? Карпа, ти розумна, порадь щось! P.S. єдине що радує про секс нічого поганого не чув, і не курю цигарки (тільки план).

Для планокура в тебе шось забагато слів:) Не переймайся. Зроби вибір або ввімкни фаталізм.

Якби була така можливість, з ким з відомих людей всіх часів і народів ви би хтіли потусити, і чим займалися б?

З Ісусом Христом.

Чи плануєте ви найближчим (чи не дуже) часом виступ в західних областях? За всі не скажу, але чимало рівнян давно чекають можливості почути/побачити вас наживо.

Хочете нас бачити - ми вас теж. Самоорганізація - це все. Знайдіть приміщення з добрим апаратом, беріть все в свої руки, контактуйте 097 114 39 30

Що читаєте зараз? Яку взагалі літературу любите?

Зараз читаю: Іздрика Хемінгвея Томаса Вулфа Карпєнтера. я завжди кілька книжок читаю одразу. куди не сядеш - найдеш книжку. безпрограшний варіант. А літературу люблю - хорошу.

Доброго дня! 1.Коли чекати в продажу новий альбом. 2. Які квіти Вам подобаються?

1) Важко щось точно прогнозувати. це зараз залежить від Артура і його швидкості аранжування. Пісень накопилося на подвійний альбом уже. 2) Квіти люблю живі. Які ростуть і не загорнуті у целофан.

Уяви, що тобі б довелося з нуля створити світ. На свій розгляд. Що б там було і чого б там не було точно?

А ви точно знаєте, що цей світ створила не я?

Що вас найбільше приваблює в процесі написання книги?

Фінал:)

Запитання номер РАЗ : Якщо «Суки отримують все» - твоя найгірша книжка ( сама ж так казала), то яку з книг Ти вважаєш найвдалішою? і питання номер ДВА: Як ставишся до сучасного театру в Україні (якого за словами Міська Барбари нема, а якщо й є то - то все не що інше як кіч). Як часто заглядаєш на прем»єри? яку б зі своїх книг і хто б мав бути режисером, Ти б хотіла побачити у театральній постановці?

Ну от. в якому це стані афекту я таке варнякала? найкраща книжка, звісно, ж та, що ще не написана. Класика так вчить. А щодо театру - я тут не експерт. Тільки дивна позиція Міська - чим він тоді займається у своєму «неіснуючому театрі»?

Восьмого грудня Карпа народилася! славімо її!

За одно і Джима Моррісона. І Джона Леннона треба пом’янути, бо у той самий час його вбив один нікмеча. Бо інакше не назвеш тих, хто чують голоси і потім убивають когось геніального.

Ірено, ти захоплюєшся зимовими видами спорту? Ну, там сноубординг, лижі... Полюбляєш таке?

Всі мої захоплення поки що закінчувалися травмами і лежаннями у гіпсах. Якось мені не щастила ні на лижах, ні на санках. Думаю, спробувати сноуборд, але, думаю, одразу зламаю шию. Хіба що повезе з тренером…

Где ключи от сердца?

Ясно де: в яйце, а яйцо – в ларце.

Коли наступна книжка, продовжуєте працювати з КСД? від QARPA подарунок під ялинкою буде?

До Нового року точно не встигну дописати. Працюю одночасно над двома. Швидше за все – наступний твір вийде в КСД, тому що досвід показав, що там найкращі умови співпраці. Як мінімум маю надію, що наступні твори вас здивують.

Тобі вже нада знімати кіно... чи зніматися... Матеріап у тебе є... Чого ти?

Дякую за ідею, насправді я над цим працюю. Дописала нещодавно сценарій, є пропозиція на хорошу роль у хорошого режисера. А далі - як вже карта ляже.

«Буквоїд»

 
 

Додав Art-Vertep 26 грудня 2009

Про автора

Ірена Карпа  — українська письменниця, співачка, журналістка. Ірена Карпа - справжнє імя співачки Народилася 8 грудня 1980 у м. Черкаси. У 1998 р. вступила до Київського національного лінгвістичного університету на відділення францу

Автори пов'язані с новиною

Qarpa

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска