Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Як комуністи рятували Леніна від українських колядок (+фоторепортаж)

Сьогодні дружній загін представників комуністичної партії намагався зірвати свято Маланки та Василя, за традицією організоване мистецькою агенцією «Арт-Вертеп» в центрі міста на площі Леніна. Не зважаючи на те, що подібні заходи на цьому місці проводяться вже 8 років поспіль, тільки сьогодні міські активісти КПУ вирішили, що колядки «псують ауру» їхнього вождя та взялися буквально своїми тілами захищати його вуха від українських пісень.

Напевно, справ у місті, окрім охорони Леніна, у комуністів вже не залишилось, адже на місце подій, озброєні фургончиком з музикою на кшталт «І Лєнін всєгда молодой», прибув весь «цвіт» дніпропетровського комунізму. Так депутат міськради Віктор Борщевський гучним басом вимагав прибрати встановлену техніку, погрожуючи демонтувати її власноруч. Депутат дніпропетровської облради Катерина Відякіна розповіла журналістам, що «замість того, щоб ліпити вдома вареники», вона змушена захищати Вождя від помаранчевих провокацій. А інший депутат облради, Юрій Осєтров, пояснював представникові мистецької агенції, що «це - наша територія, і ми її захищаємо».

Те, що відбувалось, було схоже на агонію. Декілька десятків бабусів з шаленими очима гучно звинувачували в усіх бідах України «ваш помаранчевий уряд» та відверто ностальгували: «От у наші часи...». А потім, щоб зовсім не заскучати, накинулись на охоронців з претензією, що ті отримують гроші за свою роботу.

Проте, цей комуністичний балаган «вертепівців» тільки насмішив - згодом вони переставили техніку в інше місце та продовжили свято Маланки.

Автор: Тетяна ГОНЧЕНКО, «Дніпроград»

Фоторепортаж з місця подій

 
 

Додав Art-Vertep 13 січня 2010

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 

Коментарi

14 січня 2010

Не так сталося як гадалося або про Василя і Меланку, чорний PR і темні сили

Діючи особи: Коза, діти з зірками, батьки, преса, ті хто спеціально приїхав дивитись і слухати, перехожі, охорона.
Співають: гурт «Криниця» , Тимофій, Олена і Микола, підспівують всі бажаючі.

Дія І
17.00, площа Леніна
За програмою водіння кози, святкування Василя і Меланки, щедрування.
Натомість лунає запис «Ленін, партія, комсомол». Біля пам’ятника невеликий натовп і маленька сценка. Ще десь поряд авто з написом «коммунистическая партия» з якого і лунає музика. Всі, хто працюють у будівлі інституту чорної металургії «весело» завершують свій робочий день. В натовпі пожвавлення. Хтось комусь намагається щось довести. Безрезультатно.
17.40 – без змін
18.15 – починають розбирати сцену. Підходять головні учасники запланованого дійства коза, діти з зірками, батьки. Місце дії пересувається. Камер, операторів та журналістів стає все більше. Перехожим байдуже, вони поспішають додому.
«Ну так співати будуть?»
«Да, лет через 10, когда коммунисты изчезнут.», «Да, …, и…, они…, мы …, товарищи!»
«Так, так і Вас з Новим Роком!»

Дія ІІ
Місце дії не змінюється, час приблизно 18.30
Збираймося шукати кращої долі та кращої місцини, а головне більш безпечної. Зупинка перша ЦУМ, співаємо. Зупинка друга Національний банк, також співаємо. По дорозі втрачаємо учасників, знаходимо слухачів та глядачів. «Monte video!». Молодий Шевченко радо буде слухати…

Дія ІІІ і остання
Місце дії вул. Леніна, біля Т. Шевченка
Добро не завжди перемагає ((( Але тут набагато краще: машин менше, людей більше. Козу водили, «Криниця» співала, хороводи також водили, «Вертеп» грав і співав, підспівували всі охочі, найменші учасники отримали подарунки, гроші за щедрування не брали.
Приходьте посівати до нашої хати…

P.S. Залищається ще «третій празник, що зішле всім нам долю,
Зішле всім нам долю, Україні волю»

15 січня 2010

У комуністів, як бачимо, тонке почуття гумору.

15 січня 2010
;)

Вопрос по организации праздника: а вокруг памятника Шевченко вы оставили столько же "интеллектуального украинского" мусора сколько и возле Ленина? Я имею ввиду именно обычный земной мусор: обрывки клейкой ленты и упаковочного полиэтилена...
Стыдно, когда "культура украинства" не идет дальше вышиванки и колядок...

Кстати, автор привирает: большая часть комми - ребята от 19 до 30 - 35. А вот "бабусь з шалэними очима" было... аж 1 старушка.
Чувствуете разницу? 1 и "килька десяткив".
Правду говорят, "у страха глаза велики". ;)))

Chyzh
15 січня 2010

2;):
Назватися забули в силу конспиративності, я так розумію?
Про сміття не зрозуміло, що ви маєте на увазі, тому що його просто не було, ми не роздавали нічого, щоби могло залишити після себе сміття. З приводу віку комунистів, я бачив 4 молодиків, яким постійно хтілося танцювати під Любе, але Любе було мало, більше "лєнін-партія-камсамол". Двух відносно молодих комсомольців, один з яких навіть примудрявся не кричати, як його партнери, за що йому окремий респект. І двадцяток істеричок пенсійного віку різної статі та міри психологічних проблем.

15 січня 2010

А "коммі" - це що, самоназва? Прикольненько... Майже як "гаммі" або "гуппі".
Бойовий загін ведмедиків гаммі... ні, бойових гуппі.
Ой, буде напереливки рибці Ванді.

Васи
18 січня 2010

Та то ше ті приколи.
Комуністи, вони в НЕК влаштувалися певне:-)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска