Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Юлія Лорд Хай сніжить (2007 р.) 6,08 Mb
Юлія Лорд В ритмі джазу (2007 р.) 2.07 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Юлія Лорд / «Не стаю вранці перед дзеркалом і не кажу собі: «Ой, яка я прикольна рок-діва»

Наприкінці 1990-х її називали першою українською рок-дівою. Хіти «Танець душ», «Муза-медуза», «Брудна як ангел» знали і наспівували усі меломани. Здавалося б, успішна кар’єра на довгі роки цій співачці гарантована. Та на початку 2000-х вона несподівано зникає з обрію вітчизняного шоу-бізнесу. І тільки недавно музичний світ знову почав чути про Юлію Лорд. Про п’ятирічну паузу, подорожі Європою, «сварку» зі «Скрябіним» і «власний Тибет» співачка розповіла кореспонденту «ВЗ».

- Юлю, уже другий рік поспіль триває ваше повернення на українську сцену...

- Повернення ми почали із випуску синглу та презентації кліпу «Бонні і Клайд». Це - каверверсія на пісню відомого французького шансоньє Сержа Ґінзбура. Не встояла перед думкою зреалізувати такий проект після того, як, будучи у Франції, почула оригінал цієї композиції, записаний із Бріджит Бардо. А у грудні 2009-го відбулася друга прем’єра – пісні «Танцюй Ромео», на яку теж знято відео. Це вже моя власна композиція, яку я написала, перебуваючи під враженням подорожей по Франції. Зокрема, мене надихнуло знайомство із гітаристом французької панк-групи, якого звуть Ромео. Ця людина, яка була у Франції моїм гідом, – настільки неоднозначна, суперечлива і цікава, що наштовхнула мене на думку написати пісню. А зараз триває робота над новим альбомом. Крім того, готові дві програми – акустична та «електрична». Активно гастролюємо. І чітко уявляємо, як розвиватися далі.

- З поля зору українських меломанів ви зникли на початку 2000-х. Де були увесь цей час?

- Ні від кого не переховувалася. Просто багато подорожувала із друзями за кордоном. Франція, Англія, Голландія... Було багато зустрічей із цікавими людьми. Були вечірки... Зрештою, усе, що зі мною відбувається, відображається у моїх піснях. А розповідати про це у прозі не люблю.

- Ваш зоряний час припав на середину-кінець 1990-х. Які зміни побачили в українському шоу-бізнесі після перерви?

- Правила гри кардинально не змінилися. Нічого нового у цьому бізнесі для себе не відкрила. Найголовніше – музика. А будь-яке питання можна вирішити... Мені до вподоби те, що за останній час з’явилося багато цікавих українських груп. Що в Україні запрацювали представники відомих компаній звукозапису, які мають вплив на розвиток музики.

- В Україні ви були першою рок-дівою...

- А хіба ви пам’ятаєте у 1998 році ще когось, хто грав таку музику? Зрештою, я не надто замислююся над нішею, яку займаю. Не стаю вранці перед дзеркалом і не кажу собі: «Ой, яка я прикольна рок-діва». Просто роблю те, що мені подобається. А ярлики, рамки навішує критика.

- Читала ваші не зовсім добрі відгуки про співпрацю із Кузьмою «Скрябіним». Ви, мовляв, дуже шкодуєте, що підпустили Андрія Кузьменка так близько до себе...

- Я на цю тему не говорю... А що казала колись – не пам’ятаю. Зараз це вже не актуально, я про це не згадую...

- Яка чорна кішка між вами пробігла?

- Ми не сварилися... Просто у житті так стається: щось розпочинається, а щось – закінчується. Минуле сприймаю лише як минуле. А дивлюся уперед.

- Яка доля вашого спільного хіта «Фото (Брудна як ангел)»?

- Навіть співаю її у нашій акустичній програмі. Це дуже гарна пісня. Ростик Домішевський, кохання мого життя, написав гарний текст.

- Чим зараз займається Ростик Домішевський (колишній бас-гітарист групи «Скрябін»)?

- Він далі увесь у творчості. Пише музику. А він, власне, не може не писати її, бо музика – друге «Я» Ростика, а можливо, навіть і перше... Разом із Шурою (Сергій «Шура» Гера - ще один із екс-учасників «Скрябіна», а тепер клавішник «Другої ріки» та Dazzle dreams. – Г. Г.) він записав гарний матеріал, який об’єднався під назвою «Ехо». Сподіваюся, хлопці візьмуть себе в руки – і донесуть цю справу до вух своїх прихильників.

- Ви з Ростиком радитеся щодо своєї творчості?

- Так, він – мій перший радник і критик. Та й узагалі – співавтор мого життя. Ось який сильний вплив він на мене має. Ростик дуже у мене вірить.

- На що вистачає часу поза творчістю?

- Увесь вільний час із задоволенням проводжу у чарівному будиночку за містом, під Києвом. Мені подобається садити квіти і спостерігати за природою. Між собою називаємо це місце «нашим власним Тибетом». Там так комфортно! Відчуваєш себе абсолютно відокремленим від цивілізації. Повністю «перезавантажуєшся». Тобі у голову приходять цікаві і конструктивні ідеї. Усі наші друзі, які гостюють у нас, помічають, наскільки це творче місце. Мобільний зв’язок там не працює, і ми нічого не робимо задля того, аби він там запрацював.

Довідка «ВЗ»

Юлія Лорд (справжнє ім’я - Юлія Лорд-Кіпанідзе) народилася у Києві. Закінчила музичну школу. Згодом «підкорила» Київський державний лінгвістичний університет. Вільно спілкується англійською та французькою. «Взяття» українського шоу-бізнесу розпочала із перемоги на «Червоній руті-97». Дискографія: максі-сингл «Танець душ» (1999 р.). Спільні проекти: альбом «Сніжність» (2006 р.) – разом із Юрієм Гнатковскі. Продюсером проекту «Юлія Лорд» є Дмитро Прикордонний, якого Юля називає у першу чергу другом. Після п’ятирічної перерви повернення на українську сцену співачка розпочала із синглу «Бонні і Клайд» - наприкінці 2008-го.

Галина Гузьо, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 20 січня 2010

Автори пов'язані с новиною

Юрій Гнатковський , Скрябін

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска