Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Сестри Тельнюк Весна (2010 р.) 6,63 Mb
Сестри Тельнюк Досадонька (2005 р.) 6.03 Mb
Сестри Тельнюк Небо 4.15 Mb
Сестри Тельнюк Помаранчеве серце 3.64 Mb
Сестри Тельнюк Друзі (сл. Ст. Тельнюк) 4.11 Mb
Сестри Тельнюк Скрипка (сл. Ст. Тельнюк) 3.04 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Сестри Тельнюк / Тельнюк: Rehearsal, або Нове життя «Жовтої кульбаби»

Кожний новий проект «Сестер Тельнюк», нині «Тельнюк: Сестри», цікавий по–своєму, оскільки там бринять нові ідеї, думки, зав’язані на оригінальний концептуальний намір. Новий проект завжди демонструє не бачені раніше виміри творчості групи. Частина матеріалу з останнього студійного альбому «Жовта кульбаба» отримала днями інтригуюче продовження у вигляді першого студійного відеопроекту, а по суті — оригінального музичного фільму з бонус–треками під назвою «Тельнюк: Сестри. Rehersal», що в перекладі означає «Репетиція». Ми зустрілися з директором групи Назаром Стригуном у день презентації фільму в столичному Кінопалаці.

— Відомо, що вперше в Україні у музичному відео застосовано такий–от «репетиційний» формат із прямою мовою дійових осіб у присутності гарячих прихильників «Сестер»та звукорежисера «Комори» Костянтина Костенка.

— Щодо назви, то спочатку були інші варіанти, але вони не розкривали суть задуму. А суть полягала в тому, аби через процес творення музики і через спілкування буквально з першого дубля зробити зрозумілою внутрішню логіку того, як і що саме роблять сестри Тельнюк на сцені та поза нею. Ми, безумовно, придивлялися до того, як подібні речі роблять на Заході. Ені Ленокс, до речі, у режимі реального часу демонструє в інтернеті власні репетиції на весь світ. У нашому випадку працювала молода ініціативна знімальна група на чолі з режисером Олександром Усіком і оператором Сергієм Нікіфоровим. Було задіяно вісім камер, і після монтажу ми побачили, що зробили цілком пристойний музичний фільм.

— Як відомо, «Сестри Тельнюк» є повноцінним складом із доволі досвідченими музикантами, такими, як гітарист Роман Суржа, клавішник Іван Небесний, басист Олег Путятін.

— Цей фільм — то остання робота з нами чудового гітариста Романа Суржі, що покидає групу, тож у наступному альбомі «Сонмо» працюватимуть двоє нових гітаристів — Олексій Кібаленко і Олег Куценко. Решта складу — незмінна. Це клавішник Іван Небесний, барабанщик Микола Томасишин і наш ветеран — басист Олег Путятін, або, як він себе називає — Депутятін. Я йому зауважив, що скрізь: на дисках і афішах — ми будемо писати «Депутятін», якщо побачимо це прізвище в його паспорті...

— Тож як виглядає музичний труе–лист фільму–концерту?

— Це композиції: «Кольоровий літак», «Я знаю», «Гарлем», «Вечірник», «Голос твій», «Ластівки». Сім пісень основного блоку — з альбому «Жовта кульбаба», окрім того — відеотреки з так званих «квартирників»у виконанні Лесі, Галини і Путятіна. Це пісні на слова Богдана–Ігоря Антонича, Пауля Целана, Рози Ауслендер.

— Не так давно «Сестри Тельнюк» брали участь в імпрезі «Антонич–фест», який утілював у життя інтернет–ресурс «Сумно.ком». Нині керівник сайту Богдан Логвиненко готує збірку з кращими творами «Антонич–фесту» від різних артистів і груп. Пам’ятаю, у вашому репертуарі є чимало пісень на слова поета. Чи не так?

— Є одинадцять треків, але яку пісню вибере Богдан, ще не знаємо. До речі, пісня «Назавжди» вже видана окремо і живе своїм життям.

— Ви мали кілька концертних турів в Україні і знаєте реакцію публіки на різні програми. Чи думали про живі презентації вже очікуваного альбому «Сонмо»?

— Ми вже точно знаємо, що матеріал із майбутнього альбому не розраховано на клубні сцени. Ми йдемо у ногу з часом і думаємо, що то буде справді масштабний проект для великих майданчиків. Олег Чорний працює над візуальним рядом «Сонмо». Музичний, текстовий і емоційний аспекти підтримає добре продуманий відеоряд — тим опікується професійний ві–джей. І це буде такий–от потрійний удар по уяві і свідомості глядачів. Щось подібне можна було бачити на концертах «Фоа–Хоки». З ними також працював Олег Чорний.

— Відчуваєте інтерес із боку мас–медіа?

— Почну з сумного жарту. Українці навчилися гарно святкувати, накривати столи. Це єдине, що вони роблять професійно. Зацікавлення з боку мас–медіа дуже мало, адже ми не гламур. Надія на молоду генерацію, яка пише нам на сайт і дивується — як ми могли жити без вашої музики раніше? Як узагалі могли слухати попсу? Молодь активно цікавиться інтелектуальною музикою, очевидно, втомилася від брудних потоків попси.

— Як ставишся до регулювання тих потоків державними органами, які мають на це повноваження?

— Що вони можуть зробити, якщо державні органи є корумпованими установами, що йдуть на поводу у своєї кишені? Є проекти, проплачені тим же Міністерством культури, а половина коштів іде в кишені тих самих державних мужів... Що говорити, коли навіть великі фестивалі слугують ширмою для «відмивання» фінансів, і до цього часу зіркою вважають Михайла Поплавського? Між тим культура перебуває чи не на найнижчому щаблі серед пріоритетів влади, держави...

— Що очікуєш від появи вашого фільму на музичному ринку країни?

— У нас в Україні такого роду відео­роботу зроблено вперше. Звук і відео писали з першого дубля і нічого не підмонтовували. Впевнений — фільм посяде достойне місце не тільки на каналах ТБ, а й у колекціях меломанів. Ми відкриті до співпраці, поділимося і досвідом, й ідеями з тими, хто понад усе цінує щирість і чесність у мистецтві.

Олександр Євтушенко, «Україна Молода»

 
 

Додав Art-Vertep 03 лютого 2010

Про автора

Дует, як професійний колектив, сформувався в 1986 році.

 

Коментарi

04 лютого 2010

Хотілося б подивитися. Вже є в продажу? Яка ціна?

07 лютого 2010

Чудова робота. Я дивуюсь і захоплююсь практично всім, що роблять Сестри Тельнюк. Вони просто Молодці !!!

07 лютого 2010

У продажу ще не бачив. На презентації ціна була трохи кусюча

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска