Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Pianoбой Этажи (feat. (Бумбокс) (2012 р.) 4.88 Mb
Pianoбой Ведьма (2010 р.) 8,69 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Pianoбой / «Ми справжня банда і нас єднає гаряче бажання грати»

26 лютого концертом у Дніпропетровському «ПроJazzi» Дмитро Шуров розпочинає клубний тур зі своїм проектом «Pianoбой». Ця розмова про інструментальну музику, потойбічні кліпи, сучасну оперу та про те, що ж чекає на слухачів, які прийдуть на концерт.

- Як виникла ідея створити проект Pianoбой?

- На початку минулого року я почав працювати над оперою Лев і Лея, частина якої прозвучала в Парижі на показі фешн-дизайнера Альони Ахмадулліної. Деякі шматки вийшли занадто особистими і я зрозумів, що це скоріше пісні, ніж арії. Потім я пережив короткий період огиди до піаніно (позначилися нескінченні гастролі), став займатися вокалом і навесні мені вперше захотілося показати мої пісні людям. Спочатку ми порепетирувати з моєю сестрою, Олею, збиралися на студії, сміялися близько години, а потім співали. Виходили гарні акустичні балади, але я не втримався і запросив до групи ще кілька цікавих персонажів. До речі, ми плануємо грати уривок з опери вже в наступному турі. Ліда співатиме принцесу, а я - принца.

- Яка твоя роль у проекті і хто ще в ньому бере участь? Що нового для України в проекті Pianoбой?

- Зараз у проекті, крім мене та Ольги, є Ліда Тутуола, чорна приголомшлива співачка, а також гітарист Саша Друганов, студент факультету філософії та Андрій Надольский, барабанщик Еsthetic Education. Дівчата грають на кількох інструментах, зокрема, Ліда - на африканському варгані й доісторичних клавішах Casio, а Оля - на бас-гітарі й дитячому піаніно. Хоча музика Pianoбоя досить піаністічна, ми періодично міняємося інструментами і всі співають. Мені здається, ми справжня банда і нас об'єднує гаряче бажання грати.

Взагалі, Pianoбой - це щось нове для України. У нас в країні вже є гурти всіх мастей, є проекти, які створюються за законами шоу-бізнесу з відповідних людей, яким пишуть відповідні пісні. А мені б хотілося бачити себе продовжувачем традиції сонграйтерів-виконавців, таких як Elton John, Bob Dylan, Rufus Wainwright, Neil Young і под.

- Pianoбой - це проект для душі чи Ви розраховуєте, що він стане масовим?

- Я думаю, кожен музикант хоче мати максимальну аудиторію, бути почутим. Для мене важливо, щоб мій сигнал був пійманий.

- В одному з інтерв'ю Святослав Вакарчук сказав, що було би цікаво зібрати Океан Ельзи в оригінальному складі, якщо це буде музичною подією. А Вам цікаво зіграти з людьми, з якими ви починали?

- Звісно, це було б цікаво. Я думаю, нам є що сказати один одному в музиці.

- Розкажи про перший кліп Pianoбоя - Смысла.Нет.

- Я дуже хотів, щоб кліп на цю пісню був незвичайним, трохи потойбічним. Я зустрівся з Олександром Другановим, якого я вважаю найкращим театральним художником в країні, і запропонував йому зрежисирувати кліп. Ми сиділи у нього в майстерні, пили коньяк і перебирали різні ідеї, аж коли він показав мені малюнки Маші Друганової, молодої художниці. Це була творчість у чистому вигляді, як малюнки до «Маленького принца» Екзюпері. Маша намалювала безліч малюнків для пісні, з яких Саша створив анімаційний кліп разом із Київським аніматором Дмитром Лісенбартом. Сашко дуже тонко відчув музичний рух та ідею, тому все, що відбувається в кліпі, ідеально оживає з музикою. Кліп Смысла.Нет є в програмі фестивалю короткометражок Future Shorts, котрий влаштовує компанія Артхаус Трафік.

- Ти взагалі дивишся телевізор?

- По телевізору я дивлюся тільки свій улюблений велоспорт. А для всього іншого є інтернет, це безмежний океан. Я чекаю моменту, коли українці відмовляться від телевізорів і самі будуть вибирати, що дивитися, це буде перехід на інший ментальний рівень. Люди зможуть самі відсіювати те, що їм не потрібно і живої музики буде простіше дійти до слухача.Вся музика, яка була чи ще буде створена, рано чи пізно з‘являється в інтернеті, треба лише її знайти. Правда, іноді відчуваєш себе розгрібачем заметів, але для мене це лише побічний ефект. Головне іноді брати тайм-аут, щоб послухати улюблену платівку.


 
 

Додав Art-Vertep 18 лютого 2010

Про автора

Pianoбой — новітня реінкарнація музиканта Дмитра Шурова (Океан Эльзи, Esthetic Education, Земфира). Дмитро Шуров - український музикант, піаніст, учасник гурту "Esthetic Education" (з 2004-го); колишній клавішник гурту "Океан Е

Автори пов'язані с новиною

Esthetic Education

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска