Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Лесь Подерв’янський / Подерв’янський хоче зняти Йовович. Вона про це не знає.

Скандально відомий андеграундний драматург Лесь Подерв’янський збирається зняти кіно про нарвану Попелюшку і запросити на головну роль «леді досконалість».

Разом зі своїм товаришем письменником Жорою Фоміним Подерв’янський написав сценарій українського блокбастера під умовною назвою «Ваша Галя балувана». Дія стрічки відбуватиметься в Індії та в Україні. Подерв’янський запевняє, що бюджет його «Галі» — кілька мільйонів доларів. Режисером стрічки він хотів би бачити Валерія Більченка, який живе та працює у Берліні.

— Наскільки реальними є такий багатомільйонний проект в Україні і приїзд Міли Йовович? — запитала кореспондент «ВЗ» у режисера Сергія Проскурні, який працює з Лесем над театральним проектом «Веселий апокаліпсис».

— Популярність Подерв’янського вражає, — каже Проскурня. — Наразі ми навіть не можемо збагнути, який це ресурс.

Піратські аудіоверсії його п’єс у авторській начитці, за нашими підрахунками, за 15 років його творчості розійшлися тиражем у 2,5–3 мільйони примірників. Це свідчення колосального потенціалу. Йовович ще не знає про цю пропозицію, жодних переговорів з нею не вели. Чи погодиться вона зніматися, залежить від того, чи сподобається їй матеріал. Та, як на мене, для цього проекту більш важливою є постать продюсера, який організовуватиме процес фінансування. Наразі цим займаються сам Подерв’янський та журнал «ШО». Можу сказати наперед, що в плані капіталу це буде виключно український продукт. Патріотичний. Саме з цим і пов’язано запрошення Йовович. По мамі вона українка і народилася у нашій країні.

За словами Проскурні, довкола Подерв’янського завжди крутилося багато режисерів, але жоден з них не зміг створити нічого путнього. Саме тому Лесь і напускає навколо свого блокбастеру стільки диму. Натомість з театральним проектом вже все зрозуміло. «Веселий апокаліпсис» — це дві вистави. Перша — композиція з двох п’єс Карпенка-Карого «Суєта» та «Житейське море». Друга — композиція з 10 п’єс Леся Подерв’янського. У ньому задіяно 40 телевізійних ведучих з 9 українських каналів. Їхній відбір вже завершився. Прем’єра відбудеться 5–6 травня у Міжнародному центрі культури і мистецтв у Києві. На жаль, зв’язатися з самим Подерв’янським кореспонденту «ВЗ» не вдалося. З 15.00 до 22.00 він щодня займається у-шу.

«Блєск і ніщєта п…сів» — так називається нова п’єса Леся Подерв’янського, яку він презентував у київському клубі «Квартира Бабуїн». Написана вона минулого старого Нового року, та автор вивів її на люди тільки тепер. Головними героями сценічного дійства про інтимні стосунки звірів стали неформали-гомосексуалісти Василь і Петро, «м…вошки» Марат і Гліб, а також «страшна зубаста діаспорська потвора» За…буня. За словами автора, на написання п’єси його надихнула українська казка «Котик та Півник».

До списку шедеврів Подерв’янського належать такі п’єси, як «Павлік Морозов», «Гамлєт, або Феномен датського кацапізму», «Герой нашого часу», «Король Літр».

Олена Лань, Божена Городницька, «Високий замок»

 
 

Додав Art-Vertep 16 січня 2007

Про автора

Народився Лесь Подерв'янський 3 листопада 1952 року. Киянин. Мешкає на Бесарабці (раніше на Липках). Має дочку і дружину. Дружина, дід і батько Леся — всі художники, як і сам Лесь. Закінчив художню академію (що раніше називалася Київськи

 

Коментарi

19 січня 2007

Дуже вірно відзначено – з порожнього місця такий промоушн не робиться. І Подерв’янський тому підтвердження ;) Більшість його п’єс і справді являють собою просто майстерний кіч із вживанням епатажної лексики та образної системи, але! В цього автора є кілька творів, де за матюками і гротескними відразливими персонажами схована глибина і, як це не дивно, душа. Просто для обивателя заслона з матюків найчастіше стає неподоланною перепоною.

02 лютого 2007

БАБОК не стане- зняти чорногорсько- українську "красуню". Гигигиги Це тупо піар, думаю, це все пусте патякання

06 лютого 2007

Гм.Кажете : "Подерв’янський хоче зняти Йовович. Вона про це не знає"!? Я теж хочу її , як і будь яку красуню з американських фільмів... І нажаль вони теж про це зовсім нічогісенько не знають ... Ось в якому я скрутному становищі!

29 квітня 2009

Дуже-дуже потрібна книга Йоганна Гете "Фауст " українською, будь ласка, хто знає де придбати - повідомте!

25 серпня 2010

Чому не перевидається?

Олег

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска