Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Василь Стус / Французький художник проілюстрував твори Стуса

У Дніпропетровську в рамках загальноукраїнського фестивалю «Французька весна» працює виставка робіт французького художника Андре Жоліве, який зробив ілюстрації до віршів Василя Стуса.

За словами організаторів виставки, французький художник захопився Стусовою поезією через півстоліття після трагічної загибелі українського поета. Андре Жоліве трапилася збірка поезії Стуса, перекладена французькою: він був вражений глибиною образів і взявся за ілюстрації. У підсумку у Франції друком вийшла ще одна книжка перекладеної французькою поезії Стуса з ілюстраціями Жоліве.

Французький художник підправив на виставку в Дніпропетровську кілька десятків робіт. Здалеку його картини великого формату нагадують гобелени, в абстрактних зображеннях яких, якщо придивитись, вгадуються форми тварин, рослин, предмети, пов’язані між собою і завислих в просторі.

Мистецтвознавці відзначають також незвичність техніки, в якій працює француз: перший шар на полотно він кладе акриловою фарбою, потім по ній малює тушшю, а вже наостанок наносить кола, штрихи, лінії.

Андре Жоліве народився 1964 року у Франції, зараз живе у місті Плугонван. У своєму живописі торкається різних тем: політики, суспільства, природи.

Переглянути надзвичайні роботи можна в кав`ярні ПроJazz, що на вулиці Рогальова, 12-б

ZaUА

 
 

Додав Art-Vertep у середу о 14:33

Про автора

Василь Семенович Стус — український поет, літературознавець, правозахисник. Народився 6 січня 1938р. в селі Рахнівка на Вінниччині. Закінчив філологічний факультет Донецького педінституту, вчителював, працював у газ

Автори пов'язані с новиною

Кав'ярня ПроJazz

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска