Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

... и Друг Мой Грузовик димапетров (2007 р.) 3,78 Mb
... и Друг Мой Грузовик Швейцарские бароны 4.18 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / ... и Друг Мой Грузовик / «НеГрузовики»: столична експедиція

Серед потоку подій Дня Києва не був поміченим належним чином концерт в одному з клубів на вулиці Богдана Хмельницького. Проте він вартував того, щоб витратити пару вечірніх годин, адже у столиці виступили рідкісні гості – дніпропетровська група «НеГрузовики».

Насправді цей проект створено людьми, добре відомими більшості вітчизняних меломанів: вокалістом та автором текстів Антоном Слєпаковим і басистом-віртуозом Ростиславом Чабаном. Антон і Ростислав знамениті завдяки своїй основній групі – «И Друг Мой Грузовик», котра має без перебільшень культовий статус вже більш ніж десять років як в Україні, так і на пострадянському просторі.

Сама поява «ИДМГ» схожа на ефектний експеримент: коли в серпні 1997 року на околиці Дніпра (Дніпропетровська) місцеві ентузіасти вирішили провести рок-фестиваль «Кар’єр», троє музикантів зібралися, щоб виступити один раз, лише на цьому фестивалі. Шансів на успіх було небагато: нікому не відомий колектив, мінімальний склад (вокал, бас-гітара й барабани), чудернацька назва, та зрештою саме «Грузовики» стали справжньою сенсацією та відкриттям «Кар’єру»: бас і барабани плели вишукану і стрімку ритмічну основу, Антон Слєпаков наповнював кожну композицію просто несамовитою виконавською енергією, а його тексти — часом жовчні, часом ліричні або абсурдистські — ідеально вбудовувалися у витончене музичне середовище, створюване Ростиславом Чабаном. Один із кращих на сьогодні гуртів країни народився саме тоді.

А втім, за всі ці роки в Антона і Ростислава накопичилося достатньо ідей, для реалізації яких однієї групи було недостатньо, тож 2008 року з’явився проект «НеГрузовики», що є продуктивною протилежністю основному гурту.

Тут батьки-засновники «ИДМГ» роблять все те, що раніше собі не дозволяли: широко застосовують електронне звучання, семпли-цитати з інших стилів, вводять елементи фольклору. Антон поводиться на сцені більш театрально, співає чи начитує незвично сповідальні тексти, Ростислав грає на «нормальній» гітарі, віддавши бас Артему Стретовичу, котрий також є одним з авторів відеошоу (це також новація, до того ж варта окремої розмови як вельми цікавий зразок відеоарту); ритм підтримує барабанщик «ИДМГ» Деніс Швець.

Експериментальне «негрузове» звучання збагачено несподівано романтичними і навіть щемкими мелодіями, що їх грає Чабан на клавішах, вкраплення етнічних мотивів додають рівною мірою іронічності і колориту; з*явилася навіть пісня українською «Весна» - на мою думку, пронизливіша за «Весну» Олега Скрипки. Плюс вже згадана відеопроекція – яскрава, концептуальна, добре поєднана з настроєм і ритмом кожної окремої пісні. Суботній концерт був чи не першим повноцінним виступом групи у столиці, по всіх параметрах – цілком удалим.

А втім, наразі може статися так, що це не тільки перший, але й останній концерт гурту в цьому сезоні. Чи існуватиме проект у сценічному варіанті – невідомо. Так що, можливо, всі, хто прийшов, матимуть в якості додатку до студійного запису «НеГрузовиков» цілком раритетні спогади про те, як це звучить наживо.

Дмитро ДЕСЯТЕРИК, «День»

 
 

Додав Art-Vertep 01 червня 2010

Про автора

  1997. В украинском городе Днепропетровске три молодых человека создают группу «Я и ДРУГ МОЙ ГРУЗОВИК», с целью выступить на местном рок-фестивале КАРЬЕР и разойтись восвояси.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска