Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

АртПоле НагУаль. Никодим играет с облаками (2009 р.) 6,50 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Інформація

Автори / АртПоле / Фестиваль АртПоле рушить чумацьким шляхом

На прес-конфереції, присвяченій проведенню фестивалю АртПоле-2010 на Куяльницькому лимані, що відбулася в Одесі 5 червня, організатори розповідали про підготовку до свята, а гості слухали чаруючі інструментальні композиції від тріо Port Mone.

Життя – це рух. АртПоле живе яскраво та рухається цього року на південь. Фестиваль проводитиметься, як завжди, просто неба і тут знову будуть всі ключові складові артполійних веселощів: музика, перформанси, ленд-арт. Крім країн - найближчих сусідів (Росія, Білорусь, Польща), цього року у фестивалі братимуть участь представники таких країн як Італія, Франція, Австрія, Великобританія, Німеччина

Фестиваль, що розпочався 8 років тому в Карпатах, трансформувався та покращувався. Чотири роки АртПоле провело у Карпатах, згодом три на Вінниччині, а тепер Одещина -Куяльницький лиман щиро запрошує на свої солені береги.

Переміщення фестивалю було закладено у концепцію з самого початку, адже завжди цікаво відкривати для себе нові місця, подорожувати, вишукувати цікаве та унікальне в Україні. Завданням було знайти місце, яке б кардинально відрізнялось від попередніх. Спочатку у планах з’явилась Черкащина, але місця там дуже подібні до тих що були у Воробіївці, тому АртПоле вирішило рушити далі, на південь. Були плани перенести фестиваль до Миколаївської області, на мис Аджигол, але транспортні шляхи, що ведуть туди, знаходяться у зовсім незадовільному стані – розповідає Мирослава Ганюшкіна, медіа-координатор фестивалю.

Департамент туризму одеської міськради вчасно запропонував свою допомогу організаторам. Віктор Аксанюк – директор департаменту рекреаційного комплексу і туризму повідомив, що для Одещини це вперше приймати щось подібне, і він тому дуже радіє, адже область надзвичайно багата талановитими та обдарованими людьми. До того ж він відзначив, що сама назва – Куяльник, без сумніву, знайома більшості українців, хоча останні років 20 у цій місцині, нажаль, нічого грандіозного не відбувалось, хоча колись там відпочивало по 30-40 тисяч людей за сезон. Куяльник – це 96 гектарів землі, великі корпуси, зал на тисячу місць, значна інфраструктура, що справді в змозі прийняти велику кількість гостей та творчих людей – гарантував директор одеського тур-департаменту.

Директор клінічного санаторію ім. Пирогова Микола Тищук запевнив, що готовий гостинно приймати фестиваль та стати ґречним господарем усім, хто приїде до Куяльнику. Розповідаючи про функціонування санаторію, яким опікується, він відзначив, що мистецтво і лікування речі насправді близькі, адже колись під поїздкою „на води” малась на увазі не лише можливість підлікуватись, але й чимала культурна програма. Далі він розповів про архітектурні та ландшафтні особливості курорту. Пан Микола радіє з того, що зовсім скоро Куяльник розширить горизонти: природа, оздоровлення та мистецтво об’єднавшись подарують чудові враження всім, хто завітає до Куяльника на фестиваль АртПоле.

Художник Андрій Гуренко, куратор ленд-арт програми фестивалю, розповів про свої враження від еклектичного та розмаїтого куяльницького ландшафту. Тут народжене природою перекликається з нашаруванням рукотворних речей різних епох – це дасть можливість ленд-артистам розширити арсенал своїх прийомів. У Куяльника контрастне «обличчя»: наприклад, заповідні місцини змінюються рештками споруд радянських часів – і десь на цих полюсах і має виникнути та іскра, що дасть можливість художникам створити виразні об’єкти. Гуренко підкреслив, що простір з яким працюватимуть художники (а вже зараз гарні ідеї запропонували такі знані митці як Мирослав Вайда, Ілона Сільваші, Ярослав Присяжнюк) зовсім відмінний від того, що був у Шешорах чи Воробіївці, і тим надзвичайно цікавий у роботі. Чорна лікувальна грязь, біла сіль, глина звичайна та глина голуба – ось перелік лише деяких субстанцій, з якими працюватимуть на фестивалі. Ідеї витають у повітрі, а конкурс проектів ще триватиме до 22 червня.

Ольга Михайлюк підвела підсумок прес-конференції, повідомивши, що фестиваль проходитиме на протязі семи днів і кожен з днів починатиметься роботою майстерень (тут і співи, і танці, і малювання, і музикування, та різноманітна тактильна творча активність), далі день заповнять незвичні кіно-імпровізації, а з настанням вечору на всіх чекає музична програма, у межах якої, в тому числі, лунатиме багато експериментальної музики.

Взагалі, у фестивалю буде два етапи: перший пройде з 12 по 16 липня (будуть діяти наметове містечко і творча лабораторія просто неба: студії, мала музична та театральна сцени) та другий, передбачений для відвідин широкою публікою – це два останні дні 17 і 18 липня. Тоді почне роботу велика сцена і будуть представлені проекти, створені спільними зусиллями в попередні п'ять днів.

Отже, з 12 по 18 липня поблизу Куяльницького лиману вперше розміститься АртПоле. Наметове містечко стане на пагорбах (розраховують табір на 2 тисячі осіб), а також буде можливість поселитися у приміщеннях санаторію, або ж у Одесі. Квиток на всі дні фестивалю обійдеться в 150 грн. при попередній купівлі або ж 200 грн. на місці. Вхід на два останні дні фестивалю коштує 100 грн., якщо забронювати його зараз, або 150 при купівлі квитка на місці, одноденний квиток обійдеться в 50 грн.

Всім, хто приїде на АртПоле до Куяльника, гарантовано яскраві враження та позитивні емоції! Поспішайте резервувати місця – АртПоле чекає на вас!

Лариса Тимченко, Максим Кушка

 
 

Додав Art-Vertep 08 червня 2010

Про автора

Агенція "АртПоле" — фестивалі, концерти, виставки, вистави, читання та ін., мистецькі акції, які ми вигадуємо, розробляємо і організовуємо. Ми доволі суб'єктивні — працюємо лише з тими авторами, творчість яких вражає і надихає нас.

 

Коментарi

11 червня 2010

Відколи вони виїхали з Карпат - скотились на пси. Середнячковий фестиваль, яких в Україні повно.

Тім
12 червня 2010

2Radioshanson: правда? мо ми чогось не знаємо? а які ще фестивалі є в країні?)

20 липня 2010

жахливе "спонтанне" дійство
повна відсутність будь якої організації,принаймні таке склалося враження від Артполя 2010
відсутність душу
відсутність їжі(бо я не вважаю ону й ту ж саму кашу 24 години на добу їжею)
розбитий на самому болоті табір
відсутність нормальної охорони
жахливі,злобні місцеві жителі
воно й добре що мало людей приїхало,я дуже шкодую за потраченні гроші
дуже мало хто з відвідувачів цьогорічного Артполя не шкодує)))
а що до файних фестів - поїдьте на Трипільське коло,на "Під каменем" - будете знати що значить вдалий Фестиваль;)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска