Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Марек Краєвський / Якщо читати, то Краєвського

Понад 30 тис. проданих примірників за неповний місяць від прем’єри, яка відбулася 15 травня. Такі результати продажів нового «львівського» роману Марека Краєвського «Еринії» в Польщі. Воно й не дивно рекламними плакатами завішані книгарні всенької країни.

Газети й журнали рясніють заголовками на кшталт: «Краєвський полишає Бреслау задля Львова», «”Еринії” розпочинають львівський цикл детективів Краєвського», «Львів замість Бреслау», «Марек Краєвський мордує… у Львові!», «Лиссий – комісар зі Львова» – ось лише деякі із назв статей і рецензій щойно виданого ретро-детективу, дія якого відбувається у Львові перед самим початком війни, у 1939 році.

Книжки Краєвського захоплюють настільки, що в них поринаєш, неначе у хвилі. У чому причина їхньої незмінної популярності? Може, у нещоденній, вишуканій, бароковій мові? А може, секрет криється в надзвичайно ретельних описах Львова, міста, з яким автор пов’язаний родинними узами, і яке він змальовує із щирою любов’ю? Чи влучних психологічних спостереженнях за поведінкою героїв, які, ніде правди діти, далекі від ідеалу?

Важко сказати… Але відомо напевне, що від «Ериній» неможливо відірватися аж до останньої сторінки.

А в липні «Еринії» М. Краєвського вже можна буде купити українською. Книжку видає нове львівське видавництво «Урбіно», яке не лише першим у світі придбало права на цей роман, але й першим переклало. А українцям надається можливість довести, що вони читають не менше за поляків.

Примітка про автора:

Марек Краєвський (1966) – найвідоміший польський автор ретро-детективів, перекладених на більшість європейських мов: «Кінець світу в Бреслау», «Смерть у Бреслау», «Чума в Бреслау», «Фортеця Бреслау», «Привиди в місті Бреслау» – події яких відбуваються в довоєнному Вроцлаві, німецькому Бреслау.

«Львівський» цикл романів складається наразі з двох книжок: «Голова Мінотавра» та «Еринії». Українською перекладено: «Кінець світу в Бреслау» («Факт», 2007), «Смерть у Бреслау» («Нора-Друк, 2009), «Голова Мінотавра» («Піраміда», 2009), «Еринії» та «Привиди в місті Бреслау» («Урбіно», 2010).

 
 

Додав Art-Vertep 10 червня 2010

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска