Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Фотоальбом / I фестиваль фотомистецтв КВАДROOM

«Створи квадратний метр твого світу»! Саме під таким гаслом з 1-го по 8-ме червня у Києві пройшов перший фестиваль фотомистецтв КВАДROOM.

Організаторами фотофестивалю стали Молодіжний Клуб Лідерів «Моколад» та Міжнародна організація «Діалог-Євразія».

7 країн світу та більше 200 фотомитців працювали над новим форматом створення фотографії, адже виставка-конкурс у рамках фотофестивалю КВАДROOM відрізняється від інших: учасники не були обмежені ані темою, ані віком. Формальна тема «Квадратний метр мого світу» має на меті надати учасникам можливість якнайширше продемонструвати свої творчі здобутки. Особливістю є те, що кожен міг подати лише одну роботу, представши свій світогляд та творчість в 1 кв. метрі, – це могла бути одна фотографія або ж цілий колаж.

Головна мета фестивалю цього року – це надати можливість українським фотографам представити свою творчість. Фестиваль, покликаний сприяти популяризації фотомистецтва, розвивати творчі зв'язки між фотографами, ініціює обмін досвідом, знаннями та поглядами на сучасне мистецтво фотографії між майстрами і тими, хто лише нещодавно став на свою творчу дорогу. А також важливим є надати підтримку творчій молоді та знайти цінні таланти.

Організатори хотіли зібрати Всеукраїнський конкурс, але під плином подій до фестивалю приєднались митці з семи країн світу. І лише за місяць надійшло понад 200 робіт. До виставки ж потрапили 25 робіт-фіналістів, відібраних компетентним журі фестивалю. Цього року до складу журі увійшли: Олександр Ляпін – головний редактор фотоінформаційного агентства «Фотолента»; Олександр Жилін – заступник головного редактору журналу «Photographer»; Микола Іващенко – Голова Національної спілки фотохудожників України.

Компетентне журі підтримало ідею створення фестивалю та опрацювало подані роботи для того, аби представити найкращі на фотовиставці. Всі роботи можна було переглянути з 1 по 8 червня у приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва (вул. І.Мазепи, 13). Програмою фестивалю також була передбачена серія цікавих безкоштовних майстер-класів для учасників та усіх охочих від справжніх «гуру» мистецтва фотографії.

А 8 червня відбулось офіційне закриття та нагородження переможців у приміщенні ресторану «Формула Суши» за адресою: вул. Борисоглебська, 8/13. Учасників заходу нараховувалось більше півсотні. Роботи переможців можна переглянути до кінця червня у приміщенні ресторану.

Представники Молодіжного Клубу Лідерів, підбивши підсумки, пообіцяли, що відтепер фотофестивлаь стане їх постійним проектом, і наступного разу запропонує учасникам ще більший спектр цікавих ідей, майстер-класів та зустрічей.

Фестиваль проходив за підтримки Міністерства освіти та науки України та Всеукраїнської Ради старшокласників.

Докладнішу інформацію про фестиваль та роботи учасників можна переглянути на сайті http://www.kvadroom.org.ua/

Інга Вишневська

 
 

Додав Art-Vertep 16 червня 2010

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска