Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гайдамаки Меч Арея (2013 р.) 10.97 Mb
Гайдамаки Поки не кінчився дощ (2013 р.) 10.72 Mb
Гайдамаки Немає хліба - співай 9,56 Mb
Гайдамаки Z kolegami (Haydamaky&VooVoo, 2009 p.) 9,54 Mb
Гайдамаки Маланка (співає Маланка Леньо, 2007 р.) 4.17 Mb
Гайдамаки Ефір (2007 р.) 4,19 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Гайдамаки / Вирушили в тур Північною Америкою

Вчора Гайдамаки прилетіли в Нью-Йорк, де вперше у житті на легендарному Манхеттені зіграють повноцінний концерт на запрошення американського фестивалю української культури «Soyuzivka Cultural Festival». Два концерти в США і п’ять у Канаді складуть другий в історії гурту тур Північною Америкою.

Запрошення до Сполучених Штатів ГАЙДАМАКИ отримали минулого року під час перших виступів у канадських містах Едмонтон, Вінніпег, Саскатон та на 400-тисячному фестивалі в Торонто. Ця подорож запам’яталась, концерти отримали успіх і спланували подальші гастролі. Тож за кілька днів ГАЙДАМАКІВ почує місто Великого Яблука та Кергонксон, що у північній частині штату Нью-Йорк. Тут, у живописних горах Шаванганк, вже майже 60 років діє унікальний український рекреаційний і культурний центр «Soyuzivka», або «The Q», де 17 липня, у другий день «Soyuzivka Cultural Festival» відбудеться концерт ГАЙДАМАКІВ.

В «Союзівці» круглий рік працює мовна школа, проводяться воркшопи, семінари, виставки, концерти, спортивні змагання, цікаві молоді українського походження, що пишається своїм корінням, американцям та канадійцям, що прагнуть розширити знання про Україну та її культурний спадок. Архітектура центру і назви будинків відповідають різним куточкам України. Саме у «Союзівці» на початку 1990-х на кошти діаспори було встановлено пам'ятник гетьману України Івану Мазепі, що стало своєрідною ідеологічною та моральною підтримкою подій, які у цей час відбувалися в Україні.

Тур продовжиться концертами в Канаді: ГАЙДАМАКИ двічі зіграють на 31-му великому фольк-опен-ейрі «Calgary Folk Music Festival», у містах Вінніпег та Едмонтон та у якості «спеціального гостя з України» на «Canada’s National Ukrainian Festival» у Дофіні, що в цей день святкуватиме 45 років.

 
 

Додав Art-Vertep 16 липня 2010

Про автора

З00 років тому схід Європи палав вогнем — народ йшов на народ і царство на царство. З цього вогню з‘явились гайдамаки — воїни давнини, лицарі та бешкетники з України.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска