Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Олесь Ульяненко / Помер Олесь Ульяненко

У ніч з вівторка на середу на 49-му році життя помер український письменник Олесь Ульяненко. Причина смерті поки невідома.

Сумну звістку "Українській правді. Життя" підтвердив прес-секретар Національної спілки письменників України Георгій Арабулі. Йому, в свою чергу, про смерть Ульяненка повідомила інша письменниця Любов Голота.

Олесь Ульяненко, чиє справжнє ім'я Олександр Ульянов, народився 8 травня 1962 року на Полтавщині. У 2009 році довкола роману Ульяненка "Жінка його мрії" розгорівся цілий скандал.

Так, Національна експерта комісія з питань моралі визнала книгу порнографічною, її вилучили з обігу. Висновок НЕК викликав хвилю обурення серед української інтелігенції. Втім уже в квітні 2010 року роман було перевидано, а його презентація пройшла у вигляді провокаційного перформансу.

Олесь Ульяненко також відомий за своїм романом "Сталінка", за який він у 1997 році отримав малу Шевченківську премію. Усього письменник написав близько 20 романів.

 
 

Додав Chyzh 21 серпня 2010

Про автора

Олесь Ульяненко — прозаїк, поет.Народився 8 травня 1962 р. у м. Хорол на Полтавщині. Навчався у Лубенському медучилищі, моршколі (закінчив її 1980 р.). Працював на шахті, електриком, слюсарем, монтажником, вантажником, служив у війську і катувався п

 

Коментарi

kirpich
18 серпня 2010

шкода

19 серпня 2010

земля пухом

Одаліска
19 серпня 2010

Друзі, я вдячний усім, хто відгукнувся на прохання про допомогу. Завдяки Вам сьогодні вдалося зібрати більш як 30 000 гривень, що уможливило поховати Олеся в Києві, на Байковому цвинтарі (навіть для лауреата премії імені Шевченка місце на цьому кладовищі коштує 20 000 гривень). Рідні Ульяненка, матір і двоюрідний брат, дали на це свою згоду. Якщо все буде гаразд із документами, похорон відбудеться у суботу, 21 серпня. Точніша інформація буде завтра по обіді. Поки що зібраних коштів не вистачає на все необхідне, тож якщо завтра хтось із Вас матиме бажання і можливість допомогти – з 9.30 ранку і протягом дня підходьте, будь ласка, в Спілку письменників (вул.Банкова, 2) до Сергія Батурина (другий поверх, кабінет 10, тел. 253-93-10). Михайло Бриних http://padluchcho.livejournal.com/139314.html

Отже, відспівування і похорон відбудуться завтра, 21 серпня, у Києві.
Відспівування – об 11.30 в церкві Івана Богослова (вул. Трьохсвятительська, 6), праворуч від Михайлівського собору.
Поховання – о 13.30 на Байковому цвинтарі (сектор 33). Якщо це комусь допоможе зорієнтуватися: майже поруч могила Ігоря Пелиха, неподалік похований Григір Тютюнник.
Що стосується всього іншого. Насамперед хочу повідомити, що завдяки міській адміністрації та Шевченківському комітету (особисто хочу подякувати за допомогу заступниці голови комітету Вікторії Костюченко) місце на Байковому для Олеся виділили БЕЗКОШТОВНО (особливо прошу звернути на цей факт увагу колег-журналістів). Це означає, друзі, що значна частина зібраних коштів залишиться на пам’ятник письменникові. Для цього, вочевидь, буде створено окремий рахунок.
Дякую усім небайдужим (і окремо – за перепост)
Михайло Бриних
http://padluchcho.livejournal.com/139681.html

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска