Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Стан / Свято толерантності «Двері, відчинені для ВСІХ!»

 

До міжнародного дня толерантності в Луганську провели першу регіональну «Живу бібліотеку». У цей день у Луганському Вищому професійно-технічному училищі № 47 можна було зустріти музикантів з Китаю та футболіста з Нігерії, викладача арабської, помічника імама з Татарстану і навіть екстравагантну ромську дівчину, що працює продавцем у одному з великих супермаркетів Луганська.

«Жива бібліотека» - це інтерактивний захід, спрямований на поширення ідеї міжкультурного діалогу та попередження расизму та ксенофобії в студентському середовищі, було підготовлено правозахисним центром «Поступ» і молодіжною організацією «СТАН» за підтримки Міжнародної Організації з Міграції. Більше трьох годин учні розпитували гостей про їхню історію та традиції, кухні та писемності, одяг та віру.

«У моєму житті не було можливості поспілкуватися з іноземцями. Сьогодні ж в моє училище приїхали гості з різних країн для того, щоб розповісти про себе і свої народи. Мені дуже сподобалося! Було цікаво дізнатися про їх та культури. Особливо нашу групу зацікавили весільні традиції. Я дуже вдячна організаторам за цю зустріч. З нетерпінням буду чекати на наступну ... », - розповідає студентка ВПУ № 47 Рада Геккель.


Потрібно відзначити, що «Жива бібліотека» - це не урок і не лекція, а реальне живе спілкування, повноцінний діалог культур. Гості сідають за один стіл зі студентами, відповідають на їхні запитання. У Європі ця методика широко використовується на багатотисячних фестивалях, прямо під відкритим небом. В Україні робити це фахівці настійно не рекомендують.

«Результати заходу перевершили наші найсміливіші очікування! Студенти виявилися відкритими для спілкування, їм по-справжньому хотілося дізнатися про інші, невідомі культури, зрозуміти їх і, що особливо важливо, запрошувати гостей до свого міста, країни. Поспішаю відзначити, що «Жива бібліотека» - це лише початок нашого спілкування. Попереду на студентів чекає конкурс на краще есе «Двері, відчинені для ВСІХ!», Показ і обговорення фільму «Любіть мене, будь ласка»/ «Любите меня, пожалуйста», призи від Міжнародної організації з міграції та багато, багато іншого», - поділився планами координатор проекту Ярослав Мінкін.
>

Гості:
Cамер Абуда заступник арабсько-ісламського культурного центру - НДО Албаян;

Касмі - студент ЛНУ імені Тараса Шевченка, футболіст;

Ельдар Мутагуллін помічник духовного керівника громади татар;

Огли Анжела продавець кондитерського відділу;

Цинь Юнга – студент-магістрант Луганського інституту культури по класу саксофону;

 Цзя Мене – студент-магістрант Луганського інституту культури по класу муз. мистецтво.

Фото: Роман Півоваров

 
 

Додав Nusya 22 листопада 2010

Про автора

Группа «Стан» была образована 1 июня 2001 года в украинском городе Кривой Рог. Основателями группы являются Лекс (вокалист) и Ханэр (бывший гитарист).

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска