Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Іван Лопатченко / Унікальний проект - 100 найвизначніших храмів України!

Унікальний проект краєзнавця та географа Андрія Івченка видання - путівник «Найвидатніші храми України» посів друге місце конкурсу «Книжковий дивосвіт України» у номінації «Краще мистецьке та фото альбомне видання».

Нагорода для автора видання «Найвидатніші храми України» Андрія Івченка, старшого наукового співробітника Інституту географії НАН України, не стала несподіванкою. Саме Івченко вперше в Україні зібрав під однією обкладинкою триста неперевершених авторських фотографій та детальні описи найвизначніших культових споруд різних християнських конфесій, юдейських, мусульманських та інших громад. Перший наклад книжки вийшов у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» і склав 8 тисяч примірників.

Серед десятків тисяч розпорошених теренами сучасної України соборів, церков, костелів, кірх, синагог, мечетей після ретельного дослідження обрали лише сотню, описи і зображення яких і склали популярне видання «Найвидатніші храми України». Усі вони відображають духовне багатство релігійних вірувань і культурний розвиток нашої держави. Унікальні кольорові фотографії чудово доповнюють цікаву розповідь експерта про пам'ятки церковного будівництва, серед яких є об'єкти, занесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Завдяки хронологічному поданню описів, в яких наведена інформація про місце розташування храму, історію його будівництва та подальшого існування, конструктивні особливості та оздоблення, читач спроможний крок за кроком долати багатовіковий шлях поставання сакральних архітектурних пам’яток і до того ж опинятися в різних куточках України.

Нові знання та неабияка наснага до цікавих подорожей країною чекають на власників цієї книжки. А головний редактор видавництва «Клуб Сімейного Дозвілля» Світлана Скляр вже готова вирушити у мандрівку по місцям цього унікального путівника: «Дуже красиве й дуже корисне видання. Годі й шукати книжку, в якій було б так детально описано історію храму, архітектурні принади, цікаві факти, щедро пересипано фотографіями споруд, елементів фасадів, неймовірних інтер’єрів. Хочеться скоріше сідати в авто або шукати екскурсію та їхати, щоб на власні очі побачити ту красу!»

 
 

Додав vanyalop 23 листопада 2010

Про автора

Література, мистецтво, творчість.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска