Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Фестиваль Тарас Бульба / Рокери – на сьомому небі від щастя

У п’ятницю, 28 червня, фінальним концертом у клубі-кав’ярні «Лялька» завершився львівський відбірковий тур Х Всеукраїнського рок-фестивалю «Тарас Бульба».

Після трьох годин прослуховування і короткотривалої наради журі обрало три команди, що представлятимуть Західну Україну на фесті у Дубно 13–15 липня. Найстарішу рок-сцену країни підкорятимуть львів’яни з гуртів «Кожному своє» та «7 Небо», а також команда Cordon з міста Виноградове, що на Закарпатті.

Цьогорічний відбір видався легшим музично. З 60 заявок шанс поїхати у Дубно журі надало 10 гуртам — львівським «ПроДЖектор ДЖміль», «Моа», Green silence, Coda, «Бастард», Riff inc., «7 Небо», «Опіум», «Кожному своє» та закарпатським хлопцям з команди Cordon. Кожен гурт представив на розгляд суддів дві композиції. До слова, у Києві групи не мають таких «поблажок» і виконують лише один твір. Тому нерідко поганий вибір пісні псує музикантам усю забаву.

Першими на сцені з’явилися хлопці із запаморочливою назвою «Опіум». Їх роково-ліричні та фантастично-мелодичні пісні потроху розколихували нечисленну публіку. «7 Небо» дуже хвилювалося, адже лише декілька днів до конкурсу після тритижневої перерви вперше зібралися разом на репетицію. Вокалістка гурту Катрін зізналася, що учасників групи поглинула сесія і робота, тому музика на певний час відійшла на задній план. Проте все це не завадило показати себе з найкращого музичного боку, тому «7 Небо» вже пакує валізи у Дубно. Закарпатські хлопаки з Cordon були, мабуть, найважчими за стилем у цій рок-солянці. Декілька років тому вони вже мали нагоду виступати на фесті у Дубно, але без значного результату. Сьогодні банда підросла і змужніла. А заразом «порвала» драйвом глядачів і членів журі. Останні знову дали їм «путівку» на фест. Цьогоріч хлопці з гурту «Бастард» знову боролися за свій шанс, адже минулорічний виступ на сцені «Тараса Бульби» нічого їм не приніс. Професійні музиканти чомусь застрягли у своєму рок-болоті і ніяк не хочуть іти далі. Проект «Моа» — це хлопці з колишньої групи «Хвора». Банда має багато цікавих ідей, проте їх втілення, на жаль, наразі виглядає сирим. Хлопців з команди «ПроДЖектор ДЖміль» у кулуарах вже охрестили львівською «Квадраджесімою». Проте музичні критики стверджують, що ані оригінальні баси, ані використання флейти не додає їхній музиці яскравості.

Завершували конкурсний концерт минулорічні володарі другої премії фестивалю «Тарас Бульба» — гурт «Кожному своє». Вокаліст групи Остап Панчишин з’явився на сцені у своїй щасливій сорочці, яка принесла йому перемогу минулого року на конкурсному відборі фесту «Червона рута» і дійстві у Дубно. Цього разу «рожевий талісман» теж не підвів. Музичні критики та шанувальники гурту пророкують успіх команді на липневому фестивалі.

Юрій Шаріфов, голова журі Всеукраїнського рок-фестивалю «Тарас Бульба»:

Перша проблема молодих груп — їм бракує мелодики, хорошого аранжування, яскравості і виразності в музиці. У них немає чогось, що зачіпало б. А щодо команд, які ми обрали, то гурт «7 Небо» має запал, а їх вокалістка — симпатичний тембр голосу. Вони нагадують колектив панкової епохи, яка характеризувалася короткими пісеньками, і ніхто «не валив» «соляків». Це симпатична рок-музика первісного періоду. Cordon потужно використовує базу хард-року, причому найсучаснішого. В їхніх музичних партіях чути вплив Закарпаття і угорських ритмів. Хлопці з «Кожному своє» здивували. Їх сентиментальний поп-рок потроху набирає обертів, з’являються рифи хард-року.

Божена Городницька, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 02 липня 2007

 

Коментарi

24 серпня 2007

Дайте концерт у Миколаєві на День Незалежності

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска