Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Олег Скрипка Славень України (2008 р.) 3,05 Mb
Олег Скрипка Велике місто (2009 р.) 5,49 Mb
Олег Скрипка Галю, приходь (live 2000 р.) 2,37 Mb
Олег Скрипка Не питай (український романс) 3.33 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Олег Скрипка / «Щедрик» ХХІ сторіччя: Олег Скрипка приймає естафету у Миколи Леонтовича

 

Минулої п’ятниці лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка вперше з’явився на сцені разом із камерним симфонічним оркестром «New Era Orchestra». Новорічний концерт під назвою «Різдвяні мелодії» пройшов у великій залі Київського Культурно-освітнього центру «Майстер-Клас».

Разом із шедеврами світової класики – творами Моцарта, Баха, Стравінського та Генделя – у святковій програмі також прозвучали відомі українські різдвяні мелодії. Головною подією вечора стало виконання Олегом Скрипкою разом з оркестром власної академічної версії колядки «Щедрик» – найвідомішої в світі української новорічної пісні.

«Майже сторіччя «Щедрик» подорожує світом у насправді фантастичній обробці геніального українського композитора і диригента Миколи Леонтовича, – розповідає Олег Скрипка. – Проте, не слід забувати, що вік самої щедрівки нараховує вже не одну тисячу років, і кожне покоління виконавців наповнює її енергією та пульсаціями свого часу. Сьогодні настала наша черга збагатити безсмертний твір сучасними музичними вібраціями. Саме в цьому контексті «Щедрик» є для мене символом своєрідної спадкоємності поколінь, символом невмирущої духовної традиції нашого народу».

До речі, існує і рок-варіація «Щедрика» від Олега Скрипки, записана співаком разом із друзями – Тарасом і Олею Чубай та музикантами «Ле Гранд Оркестру». Її незабаром можна буде послухати та подивитись на нашому сайті, а також на каналі М1, де скоро відбудеться телепрем’єра музичного відео на вищезгадану пісню. Нагадаємо, що новорічний міні-фільм за сценарієм казкаря Сашка Лірника був знятий у Києві режисером-аніматором Степаном Ковалем та оператором Вадимом Ільковим в жанрі пластилінової 3D-анімації.

Країна Мрій

Фото – Сергій Волков

 
 

Додав Art-Vertep 16 грудня 2010

Про автора

Олег Скрипка (24 травня 1964) — український музикант, вокаліст, композитор, лідер групи «Воплі Відоплясова». Олег Скрипка народився в Ходженті (Таджикистан) у сім'ї українських переселенців.Виріс у Мурманській області Росії.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска