Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Ліна Костенко / Всі ці роки в Україні ворушила вусами декоративна незалежність

 

«Зараз докотили Україну до прірви. І всі ці роки я промовчувала і нікому не заважала — ні літературному процесу, ні політикам. Нікому… Але спостерігала і розуміла, «до чого» йдеться», - про це під час зустрічі з читачами в Києві розповіла Ліна Костенко, презентуючи свій новий роман «Записки українського самашедшого».

«Ми вже в третьому тисячолітті і нашій незалежності скоро буде двадцять років. Яку літературу дали письменники незалежній Україні? У нас є дуже талановиті письменники. Але чомусь нашу літературу називають «укрсучліт»! Це виникло з чиєїсь недоброї руки. І всі підхопили. І навіщо? В основі цього слова є щось неприємне — «суче», недобре. І з якої речі ті талановиті люди повинні жити на такому некрасивому тлі? Молодь зараз отримує досить паскудний спадок. Жити в атмосфері, де всі всіх не люблять і ненавидять — не можна! Белла Ахмадуліна, котра нещодавно пішла від нас, писала: «А я люблю товарищей своих…». «Шістдесятники» — то була любов і повага одне до одного. А витримати цей парламент… Але майбутнє — тільки за молодими. І треба дивитися вперед. Тяжко буває, коли справджуються мої прогнози. Ще у 1993 році в «Літературній Україні» була надрукована добірка моїх творів. Там були рядки: «Декоративна незалежність ворушить вусами ві сні…». Знаєте, у нас також всі ці роки ворушила вусами декоративна незалежність. А дехто з патріотів дуже кріпко спав», - зазначила Л. Костенко.

«Зараз докотили Україну до прірви. І всі ці роки я промовчувала і нікому не заважала — ні літературному процесу, ні політикам. Нікому… Але спостерігала і розуміла, «до чого» йдеться. І зараз, власне, результат… Теперішній час треба перебороти, бо можемо втратити Україну. Незалежну красиву державу. Треба утриматися над краєм прірви», - резюмувала Л. Костенко.

Нагадаємо, у книгарнях країни з’явилась нова книга відомої письменниці Ліни Костенко «Записки українського самашедшого». Книга вийшла у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» накладом 10 тис. примірників. За словами засновника та директора видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” Іван Малковича, ця книга - перший том майбутньої трилогії про сучасну Україну. «Записки…» – це суміш художньої літератури, внутрішніх щоденників та публіцистики, роман писаний від імені чоловіка. Ілюстрації для книжки створив Владислав Єрко.

zaxid.net

 
 

Додав Art-Vertep 26 грудня 2010

Про автора

Українська письменниця-„шістдесятниця“,поетеса. Лауреат Шевченківської(1987),Антоновичів (1989),Петрарки (1994)премій.У радянські часи брала активну участь у дисидентському русі,за що була надовго виключена з літературного процесу.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска