Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Павло Гудімов Комп’ютери (2008 р.) 4,24 Mb
Павло Гудімов Бути собою 5.82 Mb
Павло Гудімов Хочу 4.60 Mb
Павло Гудімов Обмінюю (2007 р.) 4.80 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Павло Гудімов / Арт-центр Я Галерея вітає із Новорічними святами

Дорогі друзі! Арт-центр Я Галерея вітає із Новорічними святами - дякуємо, що були з нами цього року.
2010 видався приємним і продуктивним. Пропонуємо згадати найбільш вагомі події з понад 150-ти проектів, які ініціював та підтримав арт-центр Я Галерея:

2010 рік відкрив старт програми Генофонд - першої в Україні платформи, в рамках якої ведеться системна і послідовна робота з молодими художниками. 2010 року у співпраці з куратором Павлом Гудімовим більшість художників представили власні персональні проекти в стінах арт-центру Я Галерея, крім того куратор зібрав два великих групових проекти - генофондlovekiev в Київській міській галереї "Лавра" і виставку "Моно"  в запорізькій галереї "Ленін". 7 художників також є учасниками стипендільної програми арт-центру, в рамках якої вони отримують стипендію від українських меценатів.

Навесні 2010 було відкрито Терасу арт-центру Я Галерея на Хорива, 49Б як майданчик для експонування сучасної скульптури, об'єктів та інсталяцій на відкритому повітрі. Першим проектом, представленим на терасі, став "Горизонт"  Тіберія Сільваші - інсталіція, що пережила 4 сезони і кілька "вторгнень" авторства Групи Предметів, Анни Войтенко і Руслана Тремби.

Протягом року в арт-центрі Я Галерея було показано нові персональні виставки українських художників: "In Honour" Ростислава Котерліна, "Дещо about Dance" Ірини Каленик, "Розірване намисто" Юрія Пікуля, "Забави дитячі" Андрія Гуменюка, "Rococo's not Dead" Володимира Костирка, "Портрет відомого художника" Андрія Сагайдаковського, "Приправи" Олени Полященко, два кураторські проекти Наталії Філоненко - "Abstract Vision Test" в червні й "Школа живопису" у грудні. У жовтні вся "територія" арт-центру була віддана невтомному досліднику простору Тіберію Сільваші: паралельно пройшли його "Реальність. Чорне. Біле. Зелене" на Волоській і "Вода і олія" на Хорива. Фотографія , переживши власну смерть, знайшла своє друге життя в Я Галерея - у проекті Олександра Каднікова "Гучномовець" та кураторському висловлюванні Олександра Ляпіна "Вбити фотографію".

Проекти, що їх розпочав арт-центр 2009 року, було успішно продовжено й в 2010. "Новий наїв" показав персональні проекти  Дмитра Кузовкіна "Прибулець зі Львова" та Олександра Найдена "Зустріч виїденого яйця з вичавленим лимоном", а також знайшов нових авторів й представив роботи всіх учасників проекту в груповій виставці "Новий наїв. Серпень" . В рамках "Народного актуального", який курують Павло Гудімов і Лідія Лихач за підтримки УЦНК "Музей Івана Гончара", було показано дві виставки - "Пейзаж. За сонцем" і "Натюрморт. На столі".

Павло Гудімов як куратор цього року працював над багатьма проектами: окрім вищезгаданих програм "Генофонд", "Новий наїв", "Народне актуальне", представив також дві кураторськи виставки - "Бебібум" та "Вхід Вихід".

Як завжди активно працював кіноклуб А Кіно та бібліотека мистецької літератури.

Підсумовуючи рік, варто наголосити, що ключовою ідеєю, над якою працював арт-центр Я Галерея, стала ідея децентралізації мистецьких процесів в Україні. Реалізувавши ряд проектів в Харкові - "Вдома" Артема Волокітіна і "Баланс" Антатолія Бєлова в рамках фестивалю NonStopMedia, Львові - "Дистанція" Антона Логова в рамках Тижня актуального мистецтва 8, Запоріжжі - "Моно", ми зробили наступний крок: у грудні за підтримки колекціонера і мецената Павла Мартинова було відкрито арт-центр Я Галерея в Дніпропетровську.

Дякуємо всім за підтримку і інтерес до діяльності арт-центру. В новому році буде тільки більше, краще, цікавіше. Ура!

Слідкуйте за сайтом, дивіться фоторепортажі з подій і анонси на нашій сторінці у facebook, приходьте знайомитись)

Київ:

Павло Гудімов
Анна Гудімова
Марія Миценко
Андрій Алферов

Дніпропетровськ:

Павло Мартинов
Олена Анісімова
Катерина Семенюк

 
 

Додав Art-Vertep 29 грудня 2010

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска