Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Гурт мандрівних дяків Вертеп Похороночка 4.76 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Отче (2019) 6,79 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп А вчора-звечора (колядка 2017) 6.85 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Ультрас Андрійко (2016) 6.46 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Чучупака (Василь) (2015) 3.04 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Осінь (На південь...)2015 8.89 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Гурт мандрівних дяків Вертеп / Посипання на Святого Василя в Храмі Святого Духа від гурту Вертеп (Відео)

Поєднати молитву з колядками та щедрІвками сьогодні, у день святого Василя, змогли ті, хто відвідав Дніпропетровську українську православну церкву Святого Духа, що на проспекті Металургів. Сюди за традицією на січневі свята приїжджають музики з гурту «Вертеп» і влаштовують невеличкий, але дуже веселий концерт. Парафіян з ранку небагато, бо день сьогодні робочий. Ті, хто прийшов, затрималися після служби, щоб дочекатися перших гостей. І вони, як належить у день святого Василя, виявилися чоловічої статі та з гарним настроєм.

Святий Василь Великий вважається покровителем землеробства. Тому головний обряд цього свята — засівання осель українців збіжжям із відповідними примовляннями. Такий концертний виступ аніскільки не порушує церковні традиції, каже настоятель храму отець Ярослав. Священник очолює цю парафію біля п’яти років. Він впевнений, що зараз людям не варто щось забороняти. Ті, хто вірить — будуть вірити. А тим, хто прийде просто подивитися, буде приємно від того, як тут тепло зустрічають.

Вчора увесь день й вечір колектив Мистецької Аґенції «Арт-Вертеп» маланкував, колядував, щедрував. Це єдина в нашому місті мистецька агенція, яка протягом десяти років влаштовує подібні народні свята для того, щоб люди не забували своє коріння. У храм Святого Духа митці прямують не лише з просвітницькою місією, а й за покликом душі. Священники, парафіяни, музики та просто городяни впевнені, що у старий новий рік і православні свята, якщо їх зустріти як належить, відбуваються дива. Навіть такі невеликі, як довгоочікуваний сніг.

11 канал

 
 

Додав Chyzh 22 січня 2011

Про автора

ВЕРТЕП (Гурт мандрівних Дяків) Заснований 8-го березня 2001 року в м. Дніпро.  В репертуарі гурту більше сотні композицій в різноманітних музичних стилях і напрямках.

Автори пов'язані с новиною

Гурт мандрівних дяків Вертеп

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска