Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Виставка сучасного українського анархо-мистецтва

23 лютого в столичній малій галереї Мистецького Арсеналу відкрилася виставка Союзу Вольних Художників "Воля або смерть". Експозиція складається з робіт Івана Семесюка, Романа Мініна, Ніни Мурашкіної, Сергія Коляди, Ігоря Перекліти, Сергія Хохла, Стаса Волязловського та Олекси Манна. Ці художники називають свою творчість сучасним "анархо-мистецтвом".

"Об’єднання "Воля або смерть" виникло десь два роки тому. Ми сіли і накреслили принципи нашої діяльності. Кожен з нас має свою громадянську позицію, кожен є патріотом цієї країни і не хоче розчинитись в глобалістичній навалі, яка суне звідусіль. Тому ми повертаємося до своїх коренів. Ми вважаємо себе послідовниками вольниці Нестора Махна. Від нього наслідуємо стилістику української низової культури, яка іде від самого народу", - розповів куратор проекту актор Антін Мухарський.

В галереї також виступив гурт "Гра Бля" з програмою "Мама Анархія". Музиканти були одягнені в стилі солдат-махновців і розпочали свій виступ з пісні "Цыпленок жаренный", яку заспівав Мухарський.

"Сьогодні ми презентуємо новий гурт - це махновські анархічні пісні від минувшини до сьогодення. Тобто ми потроху збираємо цю автентику, їздимо в Гуляйполе, спілкуємося з тими людьми, які є родичами Махна", - зазначив Антін.

На відкриття виставки прийшли депутат Київради Олександр Бригинець, нардеп-нунсівець Олесь Доній, директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна, політик Дмитро Корчинський.


 

Фото - Ольга Каменєва

Gazeta.ua

 
 

Додав Art-Vertep 28 лютого 2011

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска