Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Олег Скрипка Славень України (2008 р.) 3,05 Mb
Олег Скрипка Велике місто (2009 р.) 5,49 Mb
Олег Скрипка Галю, приходь (live 2000 р.) 2,37 Mb
Олег Скрипка Не питай (український романс) 3.33 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Олег Скрипка / Джаз-кабаре Олега Скрипки запрошує київську громаду на концерт-презентацію нового сольного альбому

16 березня у київському «Крістал Холі» відбудеться великий сольний концерт Олега Скрипки та Джаз-бенду «Забава», на якому буде презентовано новий альбом співака під назвою «Жоржина». Відвідувачі шоу зможуть першими придбати спеціальне видання компакт-диску.

Робота над альбомом, що тривала понад п’ять років, проходила у трьох світових центрах української культури – розпочалася у Торонто, продовжилася в Києві і завершилась в Нью-Йорку. В основі альбому лежать музичні твори Богдана Весоловського, композитора, який жив у Львові у 30-40х роках минулого століття та згодом емігрував до Канади з політичних міркувань. Тоді чарівна музика композитора користувалася в Україні великою популярністю. Він був активним учасником джаз-капели Яблонського, яка грала на всіх вечорницях Львова та навколи шніх міст. Роботу, проведену Олегом та його командою, можна назвати реставраційною – унікальні музичні матеріали, знайдені в Торонто, уже багато років не звучали для широкої публіки. Достовірно відтворені аранжування та виконання цих пісень і сьогодні здатні легко занурити слухачів в атмосферу українського міста початку ХХ століття, збудивши відчуття солодкої ностальгії за романтичним минулим. Колись під цю музику танцювала галицька та буковинська молодь, а тепер і київські паничі та панянки отримають змогу насолодитись елеганÑ ?ністю, витонченістю та світлим гумоÑ ?ом пісень української музичної спадщини.

«Стиль «ретро», в якому виконаний альбом «Жоржина», вважаю вишуканим, – говорить Олег Скрипка. – До того ж, джаз – танго, фокстрот, свінг – зазвичай вважаються європейськими та заокеанськими жанрами, а цим проектом я хочу показати, що і наша країна має власну багату, неповторну та якісну музичну історію!».

Під час роботи над альбомом з легкої руки співака з`явився на світ новий музичний колектив під назвою «Джаз-бенд «Забава» – своєрідний український «all star band», складений із кращих вітчизняних джазових та рок-виконавців. Разом музиканти створили захоплююче шоу під назвою «Джаз-кабаре Олега Скрипки», в якому органічно переплелися мотиви ретро-джазу, української ліричної пісні, французького шансону та класичного рок-н-ролу.

«Ми започаткувати в Україні традицію вечорів джаз-кабаре, де панує атмосфера відкритості, елегантності та шику. Саме сьогодні, у часи шаленої еклектики, мені здалось надзвичайно цікавим спробувати відродити цей жанр за допомогою сучасних музичних форм, – розповідає співак. – Сторіччя тому кабаре було аналогом сучасних модних клубів та тусовок, а музична складова концертів гармонійно поєднувала такі тодішні актуальні напрямки, як традиційний джаз, міський романс та оперета. Пізніше в рамках жанру була сформована естетика бро двейських мюзиклів, різноманітних еротичних шоу та навіть рок-н-ролу, адже саме з кабаре пішла традиція «танців на п’яних столах».

У концертній програмі прозвучать пісні, що увійшли до нового альбому, вічно молоді світові та українські шлягери («Черемшина», «Fever», «Tombe La Neige», «Rien de Rien» тощо), а також найвідоміші хіти ВВ («Весна», «Танці», «День Народження») в оригінальних джазових обробках.

Адреса: Київ, Дніпровський узвіз, 1
Початок о 20:00.
Замовлення квитків за тел. (044) 538 01 00 та (067) 344 11 88
Докладніша інформація: http://crystalhall.com.ua/events/jazzoleg/

 
 

Додав Sh.Ocean 14 березня 2011

Про автора

Олег Скрипка (24 травня 1964) — український музикант, вокаліст, композитор, лідер групи «Воплі Відоплясова». Олег Скрипка народився в Ходженті (Таджикистан) у сім'ї українських переселенців.Виріс у Мурманській області Росії.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска