Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Олег Скрипка Славень України (2008 р.) 3,05 Mb
Олег Скрипка Велике місто (2009 р.) 5,49 Mb
Олег Скрипка Галю, приходь (live 2000 р.) 2,37 Mb
Олег Скрипка Не питай (український романс) 3.33 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Олег Скрипка / «Французькі вечорниці» від Олега Скрипки в Казахстані

В рамках Тижня франкофонії до Алмати прибула «Французька весна», а разом із нею відбулась безпрецедентна подія – Олег Скрипка та джаз-бенд «Забава» презентували в культурній столиці Казахстану ексклюзивне шоу під назвою «Французькі вечорниці в стилі джаз-кабаре».

Український співак та його міжетнічний оркестр вперше привезли до братнього Казахстану весняну музичну програму, складену з пісень Едіт Піаф, Сальваторе Адамо та світових шлягерів, інтерпретованих у французькій естетиці. Під час концерту казахи дружно підтягували «Падам, падам...», а французи з англійцями ревниво переглядались під акорди бітловської «Мішель», яка того вечора також звучала французькою. Справжній шквал емоцій збудила франкомовна версія каватини Штирлиця «Я прошу» з популярного радянського серіалу, а несподівана варіація депресивної уральської співанки про Алена Делона, який не п’є одеколон, набула у виконанні українських джазменів неповторного шарму марсельських портових кнайп, чомусь особливо сподобавшись гостям із Бразилії.

«Казахстан в рамках головування в ОБСЄ надає великого значення своїй відданості демократичним цінностям, які притаманні франкофонії, – зазначив генеральний консул Франції в Алмати Гійом Наржолє. – Олег Скрипка є символом франкофонії. Він – українець, який народився у Середній Азії, виріс в Україні та Росії, працював у Франції, та в певному аспекті знає французьку мову краще за деяких корінних французів».

«Так, я – українець, що приїхав до Казахстану представляти французьку пісню, – додає Олег Скрипка. – Цей факт і є відображенням сьогоднішнього світу, який зближується, з'єднується у дивних конфігураціях. Здорово, що Казахстан і Україну зближує французький проект, пісні Франції. По суті, кабаре – це зустріч друзів, створення особливої теплої атмосфери. Рік тому я створив джаз-кабаре в Києві, там співають українські, російські, французькі пісні. Це – справжній культурний пласт, і я сподіваюся, що сьогодні всі відчули його теплоту».

Відеозапис алматинського концерту можна переглянути за ланками http://www.artparovoz.com/v829 (частина 1) та http://www.artparovoz.com/v830 (частина 2).

Країна мрій
 

 
 

Додав Sh.Ocean 26 березня 2011

Про автора

Олег Скрипка (24 травня 1964) — український музикант, вокаліст, композитор, лідер групи «Воплі Відоплясова». Олег Скрипка народився в Ходженті (Таджикистан) у сім'ї українських переселенців.Виріс у Мурманській області Росії.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска