Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Роман Коляда / "Янголи повертаються" - новий альбом композитора, піаніста Романа Коляди

2 квітня о 19.30 у Будинку актора (Ярославів вал, 7) відбудеться концерт-презентація альбому Романа Коляди "Янголи повертаються". У концерті візьмуть участь запрошені музиканти: Володимир Куриленко (баян), Віктор Крисько (скрипка, альт), Олександр Береговський (перкусія), Олексій Смирнов (флейта, саксофон).

«Музика приходить з тиші й у ній розчиняється. 

Світ, сповнений мільйонів голосів, спраглий на музику з тиші.

Янголи вичікують тиші, щоб повернутися.

Коли янголи повертаються, тиша проникає у голосний світ, тиша стає суголосною пульсуванню крови, тиша стає вразливою на кожен окремий голос світу, що не стримує свого болю чи радості, що благає янголів повернутися», - саме так просто й водночас неспроста оформилися думки у вищенаписані слова, коли пересічна людина вперше почула новий альбом Романа Коляди «Янголи повертаються».

16 композицій альбому складають окремий твір – дарма, що чотири секунди очікування на нову мелодію створюють можливість набрати повітря і навіть його судомно видихнути – це лише посилює єдність усіх композицій, і ти заворожено чекаєш на наступний розділ цієї музичної повісти, не зриваючись в оплесках, проте зупиняючись ще раз на тишу. Тишею в альбомі «Янголи повертаються» дихає і передчуття весни, кружляє у ній і танець вітру, і навіть пульс – ритмічний, сильний, глибокий, що здається доводить до останнього подиху перед зустріччю з янголами – спочиває в тиші, і вже точно уважний слухач може почути тишу і дихання автора альбому Романа Коляди і тишу під клавішами рояля, на якому зіграно цю повість…

Дивовижний парадокс: на відміну від інших альбомів, «Янголи повертаються» мають, здавалося б, навіть часом протилежні настрої, однак при цьому зберігається класична єдність загальної формі – відтак різні ритми, музичні штрихи, навіть спосіб музичної подачі є лише окремими фарбами в цій імпресії тиші. З іншого боку, цілком класична картина, як то в композиції «Епічний ескіз», де стривожений голос людини на фоні войовничого вторгнення світу в особисте переживання, набуває екзистенційного прочитання: ти стривожений – світу стривоженому – чужий і водночас рідний, бо говориш його стривоженим голосом.

Коли янголи повернуться, людина, напевно, захоче в тиші з ними помовчати й розповісти в тиші свій біль і тривоги, побути з ними віч-на-віч у тиші плачу, щоб печаль набула відтінку не розпачу, а очищення… Бо усі земні намагання досягнути небесного спокою й гармонії розвіяні в шумі світовім, лишається чекати на янголів, щоб вони забрали біль «Шатла».

Загальна інформація: 16 доріжок, час звучання - близько 56 хвилин.

Автор музики і виконавець - Роман Коляда
Роман Коляда - автор, партія фортепіано, Віктор Крисько - авторське соло на альті та скрипці, Володимир Куриленко - партія баяна.
Запис - Будинок звукозапису Національної радіокомпанії України, звукорежисер Ігор Прима. За підтримки Національної радіокомпанії України.
Мастеринг - Студія "Аркадія", звукорежисер - Аркадій Віхорєв.
Дизайн - Юрій Марусій.
Виконавчий продюсер - Василь Дорощук.  


 

Інформація для журналістів: Концерту передуватиме відкрита репетиція для преси. Час початку буде повідомлено додатково. Акредитація на відкриту репетицію - в Інформаційній агенції культурних індустрій за тел. 044 227-86-92.

 
 

Додав OksanaY 30 березня 2011

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска