Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / Сьогодні стартує Львівський міжнародний дитячий фестиваль

28-30 квітня 2011 року у Львові проходитиме Львівський міжнародний дитячий фестиваль для дітей і молоді, в тому числі з інтернатів, дитячих будинків, малозабезпечених родин та дітей в потребі, батьків, освітян, працівників культури зі Львова та Львівської області, а також для переможців конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України» з усіх областей України, АР Крим, міст Києва, Львова та Севастополя і гостей міста.

28-30 квітня 2011 року відбудеться Львівський міжнародний дитячий фестиваль.

Розпочнеться він яскравою кольоровою ходою центром Львова дітей в костюмах літературних героїв, учасників танцювальних і театральних дитячих колективів,

спортсменів, найкращих читачів з усіх областей України. У відкритті заходу візьмуть участь

Талісмани Турніру «ЄВРО 2012 Україна» Славек і Славко. Сфотографуватися із Талісманами зможе кожна дитина.

Для дітей-гостей заходу працюватимуть більше, ніж 15 розважально-пізнавальних зон. За три дні Фестивалю відбудеться близько 300 цікавих подій і акцій для дітей, 50 майстер-класів, книжкові лотереї і конкурси. Про це повідомили організатори Фестивалю під час прес-конференції з нагоди відкриття Міжнародного дитячого фестивалю у Львові.

«Вже у цей четвер Львів стане яскравим, кольоровим і дуже дитячим, тому що 28-30 квітня у місті відбуватиметься наш Львівський міжнародний дитячий фестиваль. В цьому році ми змінили формат фестивалю: буде багато ігор і розваг для дітей. І це буде насправді дуже цікаво і незвичайно! Адже на справжньому фестивалі має бути стільки цікавих подій, як на небі зірочок», - розповіла організатор Львівського міжнародного дитячого Фестивалю, президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Під час фестивалю відвідувачі і гості зможуть спостерігати встановлення своєрідних «рекордів», як от створення найменшими учасниками монументального художнього панно «Кольоровий світ» розміром 20 метрів, 120 годин безкоштовних різноманітних майстер-класів, а також одночасне експонування 400 ілюстрацій для дитячих книжок від художників зі світовим ім’ям. Організатори очікують понад 25 тисяч гостей із різних куточків України.

Головна мета Львівського міжнародного дитячого фестивалю – популяризація читання українських книжок серед дітей та їхніх батьків.

«Кожне видавництво, яке приїде на Фестиваль, готує багато книжкових новинок. Дитячий фестиваль підтримало дуже багато фахівців і професіоналів своєї справи. Вони роблять вагомий внесок у промоцію читання дитячих книжок. Це дуже важливо, адже ми віримо: на наших книжках виростають нові люди, серед яких –і майбутній Президент України. Якщо діти виростатимуть на гарних українських книгах, то Україна нарешті стане «зіркою» і отримає вагомий статус серед країн Європи», - переконана учасниця Львівського міжнародного дитячого фестивалю, письменниця Мар’яна Савка.   

У межах заходу відбуватиметься перший у Львові Фестиваль дитячої творчості та мистецтва та Міжнародна виставка ілюстрацій. Під час цих заходів досвідчені вчителі вчитимуть дітей акторській майстерності, для усіх бажаючих працюватиме кваліфікований психолог. До участі у фестивалі запрошено дітей із усіх областей України, Києва і АР Крим.

Діти зможуть поспілкуватися з такими відомими письменниками і художниками як Кястутіс Каспаравічюс і Паулюс Йодішюс з Литви,Галина Малик і Сашко Лірник, Дмитр Павличко і Марія Чумарна та іншими. Спеціальним гостем Фестивалю стане Барбара Космовська - популярна польська письменниця, чиї твори для молоді належать до найулюбленіших книжок польських підлітків та їхніх батьків.

На фестивалі на малечу очікує безліч майстер-класів з-понад 30 різних мистецьких «дисциплін»: акторська майстерність, батік, боді-арт, лялька-мотанка. Зокрема, під час акції «Створюємо чудо-книжку» дітей навчатимуть такі відомі литовські художники, як Сігуте Хлебінскайте та Паулюс Йодішюс. А «Книжка від зірки»подарує дітям артистичні виконання улюблених казок віз зірок шоу-бізнесу: казкарями стануть гурт «Мері», вокаліст гурту «Перкалаба» Андрій Федотов, співачка Олена Корнєєва. Серед запрошених зірок-казкарів – улюблений малечею Левко Дурко, гурт «Ґорґішелі», Мирослав Кувалдін, Віктор Винник, Андрій Федотов і Наталка Карпа та інші.

28 квітня, у перший день, на гостей Фестивалю очікують казковий парад-маскарад, участь у якому можуть узяти всі охочі. На на урочисте відкриття Львівського міжнародного дитячого фестивалю приїдуть Талісмани «Євро-2012» Славек і Славко, сфотографуватися із якими зможе кожна дитина. У перший день на дітей очікує безліч цікавинок: автограф-сесія Дмитра Павличка, читання улюблених казок Тамарою Ґорґішелі і Левком Дурком, а також створення дітьми рекордно великого мистецького панно «Кольоровий світ».

29 квітнядіти зможуть навчитися ліпити смачні картини із солоного тіста і пекти торти,  взяти участь у книжковій лотереї «Візьми, читай!», зліпити пластиліновий мультфільм, створити «Білого слона удачі» разом із литовським майстром Кястусом Каспаравічусом. У рамках акції «Книжка від зірки» цього дня казки дітям розповідатимуть гурти «Перкалаба», «Мері», співаки Павло Табаков і Олена Корнєєва. Також 29 квітня усі бажаючі зможуть навчитися танцювати хіп-хоп і бейбі-данс.

30 квітня відбудуться підсумки Благодійної акції «Подаруй дитині книжку!» та урочиста церемонія передачі зібраних під час благодійної  акції книжок дітям з інтернатів, дитячих будинків та малозабезпечених сімей. Віталій Кличко передав Форуму видавців 150 книжок для подарунків переможцям всеукраїнського конкурсу «Кращий читач року» та акції «Подаруй дитині книжку». Обрані ним для подарунку книжки «Час настав» та «Гроза над Славутичем» Костянтина Матвієнка у 2009-2010 роках дитяче журі конкурсу відзначало, як найкращі для підлітків.

Також 30 квітня відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Дитяче читання та Інтернет», у рамках якої будуть обговорюватися проблеми сучасної дитячої літератури. Учасники готуватимуть рекомендації для розробки концепції та методики впровадження заходів з підтримки та розвитку читання в Україні. 

Львівський міжнародний дитячий фестиваль чекає на дітей і молодь, в тому числі з інтернатів, дитячих будинків, малозабезпечених родин та дітей з особливими потребами, батьків, освітян, працівників культури зі Львова та Львівської області, а переможців конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України» з усіх областей України, АР Крим, міст Києва, Львова та Севастополя і усіх бажаючих.

Місце проведення: Львів (Палац Мистецтв, Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівська обласна бібліотека для дітей, Львівська центральна міська бібліотека для дітей, Львівська філія УкрСоцБанку, центральна частина міста, розважальний клуб «Міленіум»).

Організаторами Фестивалю є Громадська організація «Форум видавців», Львівська міська рада, Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація. Співорганізатори заходу – Посольство Литовської Республіки в Україні, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація, Українська академія друкарства, Львівський Палац Мистецтв, Львівська обласна бібліотека для дітей.

Почесний гість Фестивалю – письменниця Барбара Космовська (Польща). Пані Барбара – популярна письменниця, чиї твори для молоді належать до найулюбленіших книжок польських підлітків та їхніх батьків: «Буба» (перше видання 2002, відтоді перевидавалася 5 разів), її продовження «Буба: мертвий сезон» (2007) та «Позолочена рибка». Це книжки, які варто читати усією родиною. 

Участь у прес-конференції взяли президент ГО «Форуму видавців» Олександра Коваль, голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради Орест Шейка, начальник відділу культури і мистецтв управління культури Львівської міської ради Оксана Челепіс, письменниця, учасниця міжнародного дитячого фестивалю Мар'яна Савка.

ОСНОВНІ ПОДІЇ ЛЬВІВСЬКОГО МІЖНАРОДНОГО ДИТЯЧОГО ФЕСТИВАЛЮ:

·                    ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ «КНИГОМАНІЯ»

·                    ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ ТА МИСТЕЦТВА

·                    МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА ІЛЮСТРАЦІЙ

·                    КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК «ФОРУМ – ДІТЯМ»

ПАРАД УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ. Яскраве та феєричне дійство! Учасники: переможці Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2011», переможці та лауреати конкурсу костюмів літературних героїв м. Львова, юні спортсмени УДЮМКів міста Львова, мистецькі і творчі колективи шкіл та позашкільних закладів міста. Біля Палацу мистецтв на учасників чекає сюрприз – офіційні талісмани Турніру «ЄВРО 2012» Славек і Славко!

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ЛЬВІВСЬКОГО МІЖНАРОДНОГО ДИТЯЧОГО ФЕСТИВАЛЮ. Брифінг організаторів за участі Голови ЛОР Олега Панькевича, голови ЛОДА Михайла Цимбалюка, Голови міста Львова Андрія Садового, Директора турніру УЄФА ЄВРО 2012 в Україні Маркіяна Лубківського, президента ГО «Форум видавців» Олександри Коваль. Розважальна шоу-програма від Левка Дурка!:)

ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ «КНИГОМАНІЯ». Підведення підсумків Конкурсу «Найкращий читач України» та церемонія нагородження дітей-переможців з усіх областей України, АР Крим, міст Києва, Львова та Севастополя. 

Генеральний партнер Фестивалю – Компанія «Кока-Кола Україна».

«КНИЖКА ВІД ЗІРКИ»: Левко Дурко, Олександр Божик, Тамара Горгішеллі, Павло Табаков, Віктор Винник, Андрій Федотов, Олена Корнєєва, Мирослав Кувалдін, гурт «Шоколадка», Місько Барбара, Zоряна, Софія Федина, Остап Канака. Читай з зірками!

Щодня і щогодини: Акція «Книжка від зірки!» та книжкова лотерея «Візьми, читай!».

ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ ТА МИСТЕЦТВА ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ! Унікальна міжнародна виставка ілюстрації українських та литовських художників.  400 робіт найвідоміших ілюстраторів!

Учасники Міжнародної виставки ілюстрацій дитячих книжок: «Аграфка», творча майстерня, Сігуте Ах (Литва), Світлана Балух, Катерина Білетіна, Арсен Джанікян, Катерина Дудник, Владислав Єрко, Паулюс Йодішюс (Литва), Ольга Кваша, Іветта Ключковська, Вікторія Ковальчук, Кястутіс Каспаравічюс (Литва), Кость Лавро, Тетяна Луньова, Надя Маркелова, Максим Паленко, Олег Петренко-Заневський, Марися Рудська, Лілія Тєптяєва, Софія Ус, Сігуте Хлебінскайте (Литва), Сергій Храпов, Катерина Штанко, а також Виставка ілюстрації із колекції Міжнародного фестивалю дизайну «Корова» (м. Дніпропетровськ, Україна).

ЩОДНЯ – МАЙСТЕР-КЛАСИ ВІД ВІДОМИХ ІЛЮСТРАТОРІВ!

«Білий слон удачі». Майстер-клас проводить Кястутіс Каспаравічюс (Литва). Відомий литовський письменник та ілюстратор, який отримав чимало нагород за свої казки та малюнки. Автор 45 книжок, що перекладені 17-ма мовами. Його називають «гордістю сучасної литовської дитячої літератури». Книги Каспаравічюса було двічі визнано найкращими на міжнародному книжковому ярмарку в Болоньї. 2008 року письменник став володарем медалі імені Ганса Христіяна Андерсена, а його книжку «Садівник Флоренціус» визнано найкращою дитячою книжкою Литви.

«Світ акварельних імпровізацій». Майстер-клас моментальних імпровізацій аквареллю проводить художниця Сігуте Ах (Литва). Лауреат багатьох міжнародних премій дитячих книжкових ілюстраторів, внесена до Почесного списку Міжнародної ради з книжок для дітей (IBBY). 

«Створюємо чудо-книжку». Майстер-класи проводять художники Сігуте Хлебінскайте та Паулюс Йодішюс (Литва). Сігуте Хлебінскайте нагороджена дипломом Вільнюського конкурсу книжкового мистецтва. Ілюстрації до книжки «Що робиться на дворі» удостоєні премії Французського міжнародного центру навчальної та молодіжної літератури «Octogone Prix». Паулюс Йодішюс (Литва) письменник і художник. З 2000 року він проілюстрував дев’ять книг для дітей.  

У 2006 році його книжка «Bug's Cake» була визнана найкращою дитячою книгою року. 2006 року Литовське відділення Міжнародної ради з книжок для дітей (IBBY) присудило премію за найкращі книги для найменших читачів книзі Паулюса Йодішюса «Торт Буг» (Торт Amarelo)». 

Майстер-класи від Костя Лавра, Катерини Штанко, Катерини Білетної, Олега Петренка-Заневського, Вікторії Ковальчук, Наталки Балух, Макса Паленка та інших відомих українських ілюстраторів.

Також щодня і щогодини: 8 майстер-класів з різних видів творчості і мистецтва; виступи шкільних театрів і танцювальних колективів, консультації дитячого психолога, конкурси, ігри, співи, танці та маса інших розваг! Протягом Фестивалю 120 годин безкоштовних майстер-класів з різних видів творчості та мистецтва!

СТВОРЕННЯ ДІТЬМИ З УСІХ КУТОЧКІВ УКРАЇНИ МОНУМЕНТАЛЬНОГО ХУДОЖНЬОГО ПАННО «КОЛЬОРОВИЙ СВІТ» РОЗМІРОМ 10 МЕТРІВ! 

Фестиваль дитячої творчості та мистецтва  проводиться за підтримки Програми і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та сприяння Посольства Литовської Республіки в Україні. 

ЗУСТРІЧІ ТА СПІЛКУВАННЯ З ДИТЯЧИМИ ПИСЬМЕННИКАМИ ТА ХУДОЖНИКАМИ: Барбарою Космовською (Польща), Кястутісом Каспаравічюсом (Литва), Паулюсом Йодішюсом (Литва), Сігуте Ах (Литва), Сігуте Хлебінскайте (Литва), Галиною Малик, Сашком Лірником, Олександром Єсауловим, Андрієм Бачинським, Олесем Ільченком, Наталією Малетич, Романом Гамадою, Марією Чумарною, Ганною Осадко, Марією Морозенко, Лесею Наєнко, Іваном Лучуком, Дмитром Павличком, Василем Степаненком, Яремою Гояном, Віктором Тереном, Романом Скибою, Катериною Дудник, Костянтином Матвієнком, Віктором Клименком, Сашком Гаврошем, Лесею Вороніною, Ірен Роздобудько, Ігорем Калинцем, Марією Людкевич та ін.

«ПОДОРОЖ У ЗОЛОТУ ДОБУ СЕРЕДНЬОВІЧНОГО ЛЬВОВА» З ЛИЦАРЯМИ ОРДЕНУ ПАЛАДИНІВ: Цікаві розповіді та легенди про історію середньовіччя, безкоштовна фотосесія для гостей. Двобій лицарів! 

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ПРОБЛЕМ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ «ДИТЯЧЕ ЧИТАННЯ ТА ІНТЕРНЕТ». За участі українських та іноземних науковців. Обговорення форми співіснування в культурному просторі сучасного дитинства традиційної книжкової та електронної культури.

ЯРМАРОК ДИТЯЧИХ КНИЖОК, ІГРАШОК ТА РОЗВИВАЮЧИХ ТОВАРІВ «ФОРУМ – ДІТЯМ». Учасники: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, Аверс, Агенція іноземних мов Наталії Дячук РУНА, Апріорі, Аст-прес-Україна, БАО, Буквоїд, Букрек, Веселка, Видавництво Старого Лева, Грані-Т, Добра читальня, Довіра, Егмонт Україна, Євросвіт, ЗНАЙКА, Зоряна казка, Казка, Книжкові джерела, Комікс Україна, Країна ангелят, Країна мрій, Махаон-Україна, Мікко, Навчальна книга Богдан, Нова дитяча література, ПЕППІ, Піраміда, Ранок, Розумна дитина, Світ дитини, Свічадо, Сейбр Світло, Теза, Торсінг плюс, Українська бібліотечна асоціація, Умнічка, Урбіно, Фактор, Хелен Дорон Рання Англійська.

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ БЛАГОДІЙНОЇ АКЦІЇ «ПОДАРУЙ ДИТИНІ КНИЖКУ!» ПЕРЕДАЧА КНИЖОК ДІТЯМ З ІНТЕРНАТІВ І ДИТЯЧИХ БУДИНКІВ.

 
 

Додав Sh.Ocean 28 квітня 2011

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска