Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Люко Дашвар / Люко Дашвар написала перший роман нової трилогії

Авторка романів "Село не люди", "Кров з молоком", "Райцентр" і "Мати все", 57-річна Люко Дашвар написала нову книгу.

П'ятий роман авторки "Макар" стане першим у трилогії "Биті є". Письменниця присвятить її уже відомим персонажам роману "Райцентр"(2009) — Макару, Максу і Гоцику.

"Для мене книга "Райцентр" найважливіша, хоч у неї найменший успіх, - каже письменниця.- Всі мої романи — просто історії. А от "Райцентр" — зріз нинішнього молодіжного суспільства. Тому я вирішила його нахабно продовжити".

За словами письменниці, її герої — типові сучасні молоді люди.

"Я щодня бачу, що відбувається з моїми дітьми, спілкуюся з їхніми друзями. Таких людей багато серед друзів моїх дітей — обов'язково два типажі: один компромісний (Макар), а другий (Гоцик) вільний до втрати пульсу, Він розмінюється на дрібниці, але по великому рахунку ніколи не розміняється. Макс-метросексуал. Це моє внутрішнє сприйняття нинішньої "золотої"молоді. Він — ілюстрація до знецінення поняття "праця". Нині ж головне прилаштуватися, а не трудитися", - зазначила Дашвар.

На початку трилогії авторка змусить своїх персонажів шукати відповіді на всі нерозв'язані питання "Райцентру".

"Відповідь, як жити, є у Макара: він переступає через моральні принципи і стає коханцем немолодої жінки. Натомість Макс і Гоцик лишаються на Костянтинівській і поки що не мають такої відповіді. В кінці трилогії у Макара не буде відповіді, як жити. Макс матиме відповідь, але негативну, а в Гоцика буде відповідь позитивна", - зауважила письменниця.

З власних дітей, зізналася авторка, персонажів не списує.

"Синові 28, а дочці 30 років. З них ніколи типажів не пишу. Їх у моїх книгах немає", - підкреслила вона.

Над романом "Макар" письменниця працювала протягом місяця і закінчила його на початку травня. Як і перші чотири книги авторки, роман вийде друком у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" Презентація книги планується під час ХVII форуму видавців у Львові 13-19 вересня.


gazeta.ua

 
 

Додав Sh.Ocean 15 травня 2011

Про автора

Справжнє ім'я Ірина Іванівна Чернова. Українська письменниця, сценарист, журналіст. Народилась 2 травня 1954року в м. Херсон.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска