Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Юрко Покальчук Слово (разом із ВВМ) 6,98 Mb
Юрко Покальчук Розчиняються двері (сл. Поль Елюар) 2,21 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Юрко Покальчук / У кнайп-клубі буде презентовано аудіодиск "Юрко Покальчук та друзі"

18 травня в Києві буде презентовано аудіодиск «Юрко Покальчук та друзі».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова оргкомітету IV літературно-мистецького фестивалю «Київська Барикада» імені Юрка Покальчука, народний депутат України Олесь ДОНІЙ.

За його словами, презентація диску та вечір пам’яті поета та письменника відбудеться у кнайп-клубі «Купідон», де свого часу Ю.Покальчук був «своєрідним арт-менеджером, продюсером».

Платівка записана і випущена мистецьким об`єднанням «Остання Барикада» в рамках четвертого літературно-мистецького фестивалю «Київська Барикада» імені Юрка Покальчука.

«Юрко був нашим особистим другом, брав участь у наших різних літературних акціях, саме тому ми присвятили йому цей фестиваль, і саме тому ми вирішили записати диск – щоб його вірші залишались якомога довше для українців», - наголосив О.ДОНІЙ.

Автор ідеї диску розповів, що він звернувся до друзів Ю.Покальчука та друзів «Останньої Барикади» з проханням зачитати по одному віршу Юрія. «Кожен читав вірші наче вони є їх власними», - підкреслив О.ДОНІЙ.

В проекті взяли участь відомі літератори та музиканти: поети Олександр ІРВАНЕЦЬ, Сергій ЖАДАН, Павло КОРОБЧУК, Артем ПОЛЕЖАКА, поет і видавець Іван МАЛКОВИЧ. Письменники брати КАПРАНОВИ, Сергій ПАНТЮК, Лесь ПОДЕРВ’ЯНСЬКИЙ, Світлана ПОВАЛЯЄВА, казкар-лірник Лірник Сашко (Олександр ВЛАСИК). Музиканти Олег (Фагот) МИХАЙЛЮТА (гурт ТНМК), Місько БАРБАРА (гурт «Мертвий Півень»), Юрко ЖУРАВЕЛЬ (гурт «От вінта»), музикант Неля ФРАНЧУК, голова мистецького об`єднання «Остання Барикада», народний депутат Олесь ДОНІЙ, виконавчий директор МО «Остання Барикада» Ксенія ОМЕЛЬЧЕНКО, народний депутат, голова Міжнародного фонду «Моя Україна» Юрій СТЕЦЬ, а брат поета Олег ПОКАЛЬЧУК присвятив йому пісню.

«На згадку про Юрка Покальчука… Про нашого Пако…», - наголошували його друзі, зачитуючи вірші на сьогоднішній прес-конференції.

«Ми зробили цей диск на згадку про нашого Пако, бо його вірші - це частка його душі і таланту... Ми присвятили йому фестиваль «Київська Барикада», бо він любив наші фестивалі і був їх невід’ємною частиною. Це не багато, це той мінімум, які ми можемо зробити для нього… Бо не в наших силах повернути його на цю землю. Але якщо в наших силах хоч на трохи продовжити пам’ять про нього - то ми це робимо... Бо друзів слід поважати і любити. Навіть коли вони далеко від нас...», - наголошується в прес-релізі до диску.

О.ДОНІЙ розповів, що фестиваль «Київська Барикада» імені Юрка Покальчука проходитиме у Києві 17-21 травня. За його словами, головною його метою є популяризація сучасної української літератури.

Ю.СТЕЦЬ зауважив, що українці мають розуміти, що без своєї культури – музики, літератури, поезії - Українська держава не зможе існувати.

Він наголосив, що фестиваль є абсолютно аполітичним заходом, оскільки сьогодні політика, на його думку, тільки заважає. «Для мене Україна – це Василь Стус, Ліна КОСТЕНКО, Олександр ІРВАНЕЦЬ…, а не якість там політики…», - зауважив він.

Організатори фестивалю нагадали, що в його рамках відбуватимуться прес-конференції в УНІАН з прямою трансляцією на “5-му каналі” за участі відомих літераторів, а також літературні зустрічі у школах, в університетах.

Цікавими, за словами О.ДОНІЯ, будуть великий музичний концерт на Софійській площі у п’ятницю, 20 травня, за участю гуртів «ТАРТАК», «Скай», «Танок На Майдані Конго».

А 21 травня відбудеться «Ніч поезії» просто неба. Акція проходитиме біля пам’ятника княгині Ользі на Михайлівській площі. Будуть виступи літераторів, музичний супровід бардів, вогняне шоу.

УНІАН

 
 

Додав Sh.Ocean 18 травня 2011

Про автора

Юрій Покальчук народився 24 січня 1941 року в Кременці. Син діалектолога, краєзнавця Володимира Покальчука. Дитинство і юність провів у Луцьку, де закінчив школу й Луцький педінститут. Потім навчався в Ленінградському університеті.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска