Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Брати Капранови / написали роман про секретарку

Письменники брати Дмитро та Віталій Капранови написали книгу "Щоденник моєї секретарки". У її основі — реальні записи однієї із секретарок офісу Капранових, які вона вела у робочому журналі. Презентуватимуть книгу на Львівському форумі видавців.

"Ідея написати цю книгу з'явилась давно, років п'ять тому. Зазвичай у секретарки беремо молодих студенток, які суміщають роботу в офісі та навчання в університеті. І ось одна з них — дитя з райцентру якогось вела записи всього, що бачила і з ким говорила у робочому журналі. Записів цих не приховувала. Коли наткнулись на таке: "Віталій Віталійович сьогодні пригостив мене яблуком. Я не взяла. Я вважаю, що наші стосунки іще не дійшли такого ступеню, коли можна взяти у нього яблуко", були просто вражені. У зіпсованому суспільстві, у ХХІ столітті є жінки, які вважають, що для того, щоб взяти яблуко від чоловіка, треба дійти до якогось рівня стосунків", - розказав Дмитро Капранов і додав, що ці записи їх тільки наштовхнули на ідею написання книги очима героя, який вміє все оцінювати не тільки крізь призму грошей.

"Активну роль секретарка відіграє тільки на початку і в кінці твору. Вона змушує задуматись головного героя — київського бізнесмена Сергія Карпенка, що не все на світі вимірюється грошима. Він починає переоцінювати дійсність, але чи вдається йому перетворитись з циніка у нормальну людину - це питання ми лишаємо відкритим", - зазначив письменник.

У романі йдеться про події 2004-го року. За словами авторів, всі події — реальні, герої — вигадані.

"Ми були свідками всіх тих ситуацій, які зображаємо у романі. Ось тільки всі герої — вигадані, щоб нікому не образити честь та гідність. Наприклад, коли ми були свідками того, як віце-прем'єр Росії грав шансон для братви. Або як українські зеки подарували заступнику Голови Верховної Ради модель вітрильника, у якого замість гармат чоловічі статеві органи. І стояв він у його кабінеті", - розказав автор.

Роман має понад чотириста сторінок. Брати Капранови писали його протягом двох років.

"Є люди, які визначають, як країна житиме завтра. Зазвичай вони залишаються у тіні. Реальні гроші робляться у тихих кабінетах, а не під світлом софітів. Але у цих людей є дружини, коханки, утриманки, дочки – саме вони виблискують на гламурних вечірках, ведуть шоу на телеканалах. Український істеблішмент наполовину ховається від людських поглядів, тому ми знаємо про нього тільки те, що він хоче, щоб ми знали", - зауважив письменник.


http://gazeta.ua

 
 

Додав Art-Vertep 16 червня 2011

Про автора

Брати Капранови. Народилися 24 липня 1967 року в Дубосарах, Молдова. Закінчили Уральський політехнічний інститут і радіотехнічний факультет Московського енергетичного інституту.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска