Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестиваль FortMissia / «Fort.Missia» влаштувала мистецькі акції з обох боків кордону

Цього року міжнародний фестиваль мистецтва «Fort.Missia» влаштував мистецькі акції водночас по обидва боки українсько-польського кордону, залучивши до спільної місії польський фестиваль«FortBorek».

Два фестивалі проводяться на унікальних фортифікаціях «Перемишльської тверді», які опинились по різних сторонах кодону. Фестивалі відділяє кілька кілометрів і об’єднує спільна ідея – творчості на руїнах війни.

Упродовж 1-3 липня фестивалі обмінювались музикантами та публікою, а в неділю 3 липня влаштували спільний перформанс.

 За 50 м. від демаркаційної лінії з українського боку було піднято повітряну кулю. Музиканти Етноклубу Набутків грали на трембітах, а їм у відповідь трембітали франківські «Кораллі» зі сцени фестивалю «Fort Borek».

Від тепер обидва фестивалі проводитимуться водночас під єдиною назвою «Fort.Missia» і влаштовуватимуть транскордонні мистецькі акції. 2012 року до акцій фестивалю «Fort.Missia» планується долучити ще й польське місто Любартув.

 

Також на фестивалі стріляла гармата, відтворенатовариством військових реконструкторів «Пам'ять».Проте вонадавала сальви тільки цукерками, які збирала місцева малеча.

Незважаючи на складні погодні умови фестиваль відбувся успішно. Програма фестивалю не зазнала суттєвих змін, виступили всі учасники, а тисячі відвідувачів виявили свою стійкість, за що були винагороджені цілою купою позитивних емоцій.

Загалом фестиваль відвідало близько 15-20 тис. людей.

Світлини з фестивалю "Fort.Missia"

 
 

Додав Sh.Ocean 07 липня 2011

Про автора

Ідея фестивалю - це спільна праця митців, поетів, акторів, музикантів, організаторів та відвідувачів. Це творчість, яка добрим настроєм переборює енергію війни.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска