Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Василь Шевцов / Історія Ук-Ра-Їни, наша суть у міфах і легендах.

Мистецька Аґенція АртВертеп рекомендує нову книгу дніпропетровського історика Василя Шевцова "Оберіг. Міфи та легенди Ук-Ра-Їни"!!!
Книгу можна придбати за адресою вул. Червона 11, книжковий клуб "Білокнижник" або ж замовити через інтернет з доставкою по Україні та за кордон.
Ціна-180 грн. Гуртовим покупцям - знижка (звертатися на book@artvertep.dp.ua).

Художник: В.В. Крижанівський, у книзі також використані ілюстрації картин художників С.Васильківського, В.Васнєцова, Г.Єгорової, М.Козуліна, А.Пушкарьова, Г.Самарської, О.Чегорки, Гр.Чернети; малюнки Олександра, Тамари та Олесі Вакуленків.

Наклад: 1000 прим.

Не існує країни без влансого міфу, до якого входять легенди, бувальщини, казки, перекази, історії зі своїми лицарями, героями, святими, мудрецями, вісниками та пророками. У книзі подані три підбірки епічних переказів та народних переповідань, що в деякій мірі заповнюють одну з прогалин "Міфу України".

Кожний народ має два міфи: етнічний і державний. До етнічного міфу відносяться: національна ідея, етнічне середовище,куль­ти танаціональні символи, етнічні культові персонажі, етнічний морально-етичний кодекс, суспільно-етичніінституції, етнічне ви ховання.

До державного міфу слід віднести державне політико-економічне середовище, державині культи, свята, символи, інституції державних діячів,систему освіти, окремі складові етнічних міфіветносів, що входять до складу даної країни.

На відміну від етносу, що існує від кількох сот років до тисячоліть, держави існують від кількох років до десятиліть,іноді до століть і, рідко, тисячоліть. Якщо державний міф є фундаментом стійоксті держави, її інформаційним забезпеченням, то етнічний - її духовно-змістовою основою. Від глибини й широти розбудови етнічного міфу залежить стійкість етносу, його життєздатність його майбутнє і час існування. Не існує жодного етнічного утворення без етнічного міфу, і якщо конкурент хоче зруйнувати або підпорядкувати інший етнос під себе, він має зруйнувати, знищити або перебудувати його міф під свій. Так сталось із етнічним міфом орійцівукраїнців-русичів, руйнацію якого започаткувало ше в X сторіччіхристиянство, а продовжили Тартарія, Росія Поль­ща,Австро-Угорщина. Святі, пророки, лицарі, богатирі, духовнілідери йгеніїінтелекту України стали символами багатьох народів-сусідів, але втраченими для України. Билини, міфи, легенди перекази розбрелися по світах, іна початку третього тисячоліття коли Україна після кількох сотень років поневірянь знову набула державноїсамостійності, виявилося, що більшу частину етнічного міфу ми втратили, за винятком її місцевої фольклорної складової, у збереженні якої непересічну роль зіграв Микола Гоголь. I це при тому, що маємо дійсні історичній світоглядні елементи етнічного міфу, на відмшу відбагатьох держав, що користуються привласненими елементами міфів різних етносів ідержав, у тому числійміфу українського.

У запропонованій читачеві книзі автор робить спробу поновлення егнічного міфу українців на трьох рівнях: місцевому Слобожанщини, власне етнічно-орійському й на загальнолюдському, морально-етичному. Легенди, казки, перекази, що пропонуються, побудованіна матеріалі, почутому в дитинстві, та на реконструкціях світоглядної давнини прабатьків. I якщо читачевіщось не сподобається в сюжетному та художньому оформленнізапропонованого матеріалу, автор просить вибачення, бо основною метою цієї книги єне лише відтворення етнічного міфу, а й заклик до спільної праці всіх небайдужих на непростому, але надзвичайно важливому питанні поновлення «Міфу України», на шляху в майбутнє!

Головною, провіною думкою написаного було бажання донести до всіх українців через міфологію знання нашої історії, Родоводунашого, законів людського суспільства та природи, про наше призначення у Всесвіті  та нашу відповідальність перед Родом і Всевишнім за наші діяння, за майбутнє нашої Ра-Їни, Дітей наших, людства та Матшки-Землі.

XX сторіччя, як і початок XXI, виявилося для нашої Баттківщини одним із найважчих в історії на Шляху Даноному. В двох світових і в громадянській війнах були знищені українці фізично досконалі, під час примусової колективізації- активні господарі-оргагнзатори, репресіями -духовно-інтелектуальний прошарок етносу, його розум, свідомість, душа. Вижило багато безликих, ніяких, тих, хто не заважав інородцям, хто зрадив свийРід, хто пристосувався, хто став придатком інших етносів, хто запродав свою Віру тадушу. Томуна початок третього тисячоліття Україна вийшла обезглавленою, обезсиленою, обезкровленою. У багатьох ізтих, хто вдивляється в обличчя сучасних українців, може скластися враження, що ми не етнос, а зібрання дебілів, алкоголіків, злодіїв іповій, людей без честій совісті. На даний момент в значній міріце єправдою, як іте, що це явище кризове,тимчасове, бо, не зважаючи ніна що, існуєгенетична пам'ять етносу! А тому віримо, що через два-три покоління постане нова Україна, в якійжитимуть зовсім іншіукраїнці, гідні видатних аваторів Родоводу нашого, світлої пам'ятіб атьків наших!

Придбати книгу можна тут

 
 

Додав Art-Vertep 10 липня 2011

Про автора

Наукові інтереси:  - кроки за обрій знань людства  - космос, людина, духовність;  - видання книг на тему духовності, історії, наукового пошуку.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска