Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Марія Чумарна / вишивання: витоки, історія, значення. вишивка як створення долі

До Вашої уваги перше найзмістовніше дослідження української вишивки- "Код Української Вишивки" та "Вишивання долі". Про витоки, історію, значення.

"Код Української Вишивки" та "Вишивання долі" - розвідка про потаємні коди української орнаментальної символіки, яка поглиблює тему космічного буття людини в потоках світлоносних енергій матеріального світу. Автор у новому ракурсі розкриває можливості впливу людини на долю, на здоров’я власного тіла, благополуччя сім’ї і роду через повернення до джерел духовного знання наших предків. Особливістю "Вишивання долі" є те, що вона наближена до потреб тих, хто практично займається відновленням зразків стародавньої вишивки, хто шукає нових "старих" ідей у творенні власного одягу. Тут подано 56 видів техніки шитва, розкладки узорів, які підготувала та систематизувала майстер художньої вишивки Віра Чипурко. “Код української вишивки”-книга, яка стала справжнім проривом у розумінні цього  сакрального мистецтва українців. Своє дослідження пані Марія розпочала з витоків і походження вишиванки. Справді, мистецтво сягає глибин: у древніх шумерів усі розписи проводились нашими національними орнаментами орнаментами;  древні народи Південної Америки використовували тайнопис українських орнаментів у своїх ритуальних спорудах… Адже,кожен орнамент вишивки несе у собі інформацію про генні структури, про символи природи, про триєдність Творця, про модель світобудови. Також книга розкриває символіку кольорів. Вказано, що колір не лише ознака приналежності до регіону, а й відображення стихій і енергетики. Вишиванка – це не є прекраса, це є потужним енергетичним панцером захисту аури.  Це, перш за все, захист свого біополя і гарні побажання від автора вишиванки. Вишиванка кодує долю, є оберегом.  На сорочках, зазаначає автор, здебільшого вишивались горловина, рукави і поділ – це основні точки енергетичного захисту. Орнаменти мають бути збалансованими з енергетикою людини. Найсильнішим оберегом є сорочка, вишита власними руками і орнаментом(для дівчат), або ж вишита близькими людьми (мамами, дружинами, коханими). Феноменальним є те, що жоден орнамент не повторювався! Кожна вишивальниця створювала власний візерунок, підібраний до окремої події, особистості, обряду. Ось так і народжувались сорочки і рушники, вимальовуючи долю і побажання добра, щастя, талану… Книги рекомендовані найширшому колу шанувальників українського народного мистецтва."

 

замовити в інтернет-крамниці artvertep.com: "Код української вишивки" - 240 грн, "Вишивання долі" - 80 грн

 
 

Додав Sh.Ocean 13 липня 2011

Про автора

Марія Чумарна народилася 19 серпня 1952 в с. Рекшин Бережанського району Тернопільської області. Закінчила філологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска