Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Олесь Ільченко / Після роману про некрофілію Олесь Ільченко написав про Анну Безсонову

Вийшла друком нова повість для дітей "Абсолютний чемпіон" 53-річного письменника Олеся Ільченка. Це історія шляху до Олімпійської перемоги гімнастки Анни Безсонової. Книжка започаткувала дитячу серію "Дівчата спорту" у видавництві "Грані-Т".

"Ідея належить видавництву - популяризувати спорт серед дітей, - розказав Gazeta.ua письменник. - Мені захотілося дітям розповісти, що досягнути вершин можна самому, а не чекати, що тато і мама зроблять все за тебе. Аня Безсонова яскравий тому приклад. На перший погляд, може видатися, що кар'єру їй організували батьки - вони спортсмени. Насправді, у 5 років Аня прийняла самостійне рішення – стати гімнасткою, як і мама. Батьки були проти, знали, як важко доводиться професійним спортсменам".

Щоб написати книгу, Олесь Ільченко кілька разів зустрівся з Анною Безсоновою. Вперше познайомилися у видавництві, потім гуляли Києвом, ходили до кав'ярень.

"Безсонову знають у всьому світі, вона перемагала на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи з гімнастики. Але мене здивувало, що слава не зіпсувала її. Вона відверто розказувала про свої стосунки з батьками, братом, про складний світ спорту, де багато заздрості та вимогливих суддів. У неї є свій фан-клуб в Японії, але нема зоряної хвороби, як у наших поп-зірок. Аня приємна і без вибриків", - зауважив письменник.

Олесь Ільченко вже не вперше пише біографії відомих дітей. У 2007-му вийшла його книжка про дитинство Леонардо да Вінчі, Карла Ліннея, Жюля Верна, Джона Рокфеллера, Лесі Українки та Вінстона Черчілля.

"Анна Безсонова прочитала книжку ще перед друком, але жодних правок не внесла. У повісті є комічні моменти. Наприклад, у дитинстві Аня передивилася мультфільм про кота Томі і мишу Джері. Вирішила повторити їх подвиг - зробити ковзанку в квартирі. Залила всю квартиру водою, розморозила холодильник, витягла якісь проводи з нього, аби вода перетворилася в лід. Покататися так і не вийшло. Сусіди з низу застукали Аню в ковзанах серед цієї калюжі. Та є і драматичні моменти: маленькою Аню Безсонову збила машина і треба було робити операції. Був ризик, що на спорті можна поставити хрест, якщо операція пройде невдало. Книжка закінчується перемогою Безсонової на Олімпіаді в Пекіні в 2008 році. Тоді вона зайняла 3-тє місце. Аня говорить, що ця бронза їй дорожча за всі її золоті медалі", - розповів Ільченко.

Письменник свою першу прозову книжку написав у 2007-му році. Відтоді він видав 21 книжку для дітей та два романи для дорослих. Останній роман "Моя кохана К'яра" Ільченка, який вийшов у травні цього року, став доволі скандальним. У ньому порушується тема сексуальних збочень та некрофілії.


Gazeta.ua

 
 

Додав Sh.Ocean 20 липня 2011

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска