Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / «Project Pripyat» на Літературному фестивалі

Норвезькі митці презентуватимуть творчий проект «Project Pripyat» на Літературному Фестивалі у рамках 18 «Форуму видавців». До них долучиться український перекладач з норвезької Лев Грицюк.

Містечко Прип’ять після аварії покинули більше 50 000 мешканців. За оцінками експертів територія є непридатною для життя. Поет Терьє Гелєсен, художній фотограф Бьорге Бяртман Бєрк та прес-фотограф Шялг Екланд «провели розкопки» цієї місцевості за допомогою поезії та фотографії.

Шялг Екланд працює прес-фотографом у місті Берген, Норвегія. У цьому проекті він зосередив увагу на об’єкті через перехрещення життя, покинутих предметів, старих фотографій та панорами Прип’яті. Боротьба між спорудами та природою має відчутну присутність в його роботах.

Бьорге Бяртман Бєрк працює художнім фотографом в місці Флорьо, Норвегія. Його фокус – перспектива мікрокосмосу. Він розглядає знос та розпад через призму фото крупного плану. Там, де інші бачать тільки руїни, Бєрк знаходить нове життя та чудові візерунки. Через його абстрактні світлини можна сприймати світ з декількох перспектив одночасно; те, що є, те що буде, та те, що загинуло. Краса та огидність у своєму поєднанні.

Поет Терьє Гелєсен також є мешканцем міста Флорьо, Норвегія. У цьому проекті він запропонував незвичний, майже фотографічний підхід. Він працював з диктофоном, записуючи свої імпульси та відчуття під час перебування на місцевості. Такий підхід додав емоційності та настрою його віршам.

Зазначимо, що результати проекту були презентовані на виставці, яка проходитила у Києві, в художній галереї «Мистець» цього року.

Фото із сайту http://www.pripyat.no/

Форум видавців

 
 

Додав Sh.Ocean 20 липня 2011

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска