Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / 18-ий Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» і Львівський Міжнародний Літературний фестиваль

Назва заходу: 18-ий Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» і Львівський Міжнародний Літературний фестиваль

Дата проведення:  14-18 вересня 2011 р.

Місце проведення: Львів, Львівська область

Заходи та акції відбуваються в театрах, музеях, прес-центрах ЗМІ-партнерів, вищих закладах освіти, бібліотеках, закладах культури, організаціях, установах, кав’ярнях та ін.

Мета: Залучення мешканців Львова і області до культурних та інтелектуальних надбань українського народу і людства через ознайомлення з новими книжками, представленими на книжковій виставці, відвідування авторських вечорів, виставок, перформансів та інших заходів, безпосереднє спілкування з авторами, участь в дискусіях, конференціях, семінарах. Завдяки цьому забезпечується гуманітарний та соціальний розвиток львівської громади, зростання культурного, інтелектуального, освітнього і професійного потенціалу мешканців Львова і області, їх краща соціальна адаптація, підвищення соціального та економічного статусу.

Фокусні теми:

  • 500 років із часу народження першого українського книговидавця Івана Федоровича;
  • 200-літтявід дня народження речника національного відродження, видатного поета, основоположника нової літератури на західних землях України Маркіяна Шашкевича.

Перелік і зміст заходів, які відбуватимуться в рамках «Форуму видавців у Львові», в рамках спеціальних програм, присвячених цим датам, формується організаційними комітетами, створеними Львівською обласною радою.

ОСНОВНІ ЗАХОДИ ПРОГРАМИ:

1. 6. ЛьвівськийМіжнародний Літературний фестиваль. Один з найбільших і найвідоміших в Центральній та Східній Європі. Проводиться з 2006 р.

Дата проведення: 14-18 вересня, 2011 року.

Урамках фестивалю відбудеться  понад 200 акцій:

прес-конференції, авторські зустрічі, авторські проекти, авторські вечори, автор&перекладач, інтеграційний гепенінг, творчі вечори, чати з письменниками, читання-тандеми, читання-тріо, читання-марафони, ніч поезії, презентації, дискусії, круглі столи, лекції, текствідео, літературно-музичні проекти, літературно-музичні імпровізації, мистецькі акції, вільний мікрофон, майстер-класи, ліричні відступи, конкурси-фестивалі, виставки, концерти, перформанси, кіно- та відеопокази.

Місця проведення заходів:

Львівська обласна філармонія, Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, Духовний театр “Воскресіння”, Львівський національний університет імені Івана Франка, Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка, Українська академія друкарства, Центр міської історії, КМЦ “Дзига”, Фестиваль-ресторація “Лівий Берег”, Читальна зала австрійської бібліотеки, Кав’ярня “Дім легенд”, Книгарня “Є”, Прес-центр Zaxid.net, “Музей Сала”, Галерея “Коралі”, Кав’ярня-книгарня “Кабінет”, кав’ярня “Штуки”, Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Львівський інститут банківської справи УБС НБУ, Національний університет "Львівська політехніка", Український Католицький Університет.

Головна країна гість: Швейцарія.

Почесний гість фестивалю: Ерленд Лу (ErlendLoe), http://en.wikipedia.org/wiki/Erlend_Loe – відомий норвезький письменник, супернаївний автор світових бестселерів. Ерленд Лу презентуватиме свою першу книжку, видану українською мовою. Приїзд організований і підтриманий БФ NORLA

Спеціальні гості фестивалю: Богдан Задура (Польща), Лес Вікс (Австралія), Дмитро Водєнніков (Росія), Даце Рукшане (Латвія), Мелінда Надж-Абонджі (Швейцарія)

Країни-учасники фестивалю:Австралія, Білорусь, Бразилія, Великобританія, Каталонія, Конго, Нігерія, Латвія, Польща, Росія, Словаччина, США, Туреччина, Вірменія, Грузія, Хорватія, Македонія, Сербія, Португалія, Франція, Німеччина, Норвегія, Чехія, Нова Зеландія, Боснія, Швейцарія.

Перелік Учасників та розклад заходів будуть розміщені на сайті Форуму www.bookforum.com.ua, в загальній програмі заходів «Форуму видавців у Львові» та в окремій програмі Фестивалю.

Головні акції (з окремою програмою)

1.1. Вперше! Міжнародний перекладацький фестиваль“TRANSLIT” (14-16 вересня). Проведення фестивалю стало можливим завдяки підтримці фонду «Розвиток України», програма і³, керівник програми Олеся Островська-Люта, http://www.fdu.org.ua/ua/cat/295). Координатор фестивалю Юрко Прохасько.

1.2. Вперше! Презентація першого, українсько-норвезького проекту «Перекладацькі студії: Україна-Норвегія & Норвегія-Україна». Співорганізатор – ГО «Книжковий простір».Проект проводиться за підтримки БФ NORLA http://www.norla.noКерівник проекту – Анетта Антоненко, директор видавництва «Кальварія». На черзі – Франція, Фінляндія, Німеччина…

1.3. 7-й всеукраїнський конкурс-фестиваль “Молода республіка поетів” (17-18 вересня)

1.4. «Ніч поезії і музики нон-стоп» (17 вересня)

1.5.  Preview– відкриття фестивалю (14 вересня)

1.6. «P.S. » –  закриття фестивалю (18 вересня)

Очікувана кількість відвідувачів акцій: 20 тисяч.

Видається кілька видань інформаційно-рекламного змісту, а також кілька літературних видань (альманах учасників фестивалю, буклет учасників фестивалю, промоційні листівки почесних та спеціальних гостей тощо)

2. Країна – Почесний гість Форуму видавців.

Мета: входження Форуму видавців у мережу книжкових ярмарків, де проводиться програма «Почесний гість». Налагодження та розвиток контактів з відповідними інституціями з інших країн. Промоція Львова та Львівської області за межами України.У 2011 р. програма проводитиметься вперше.

Досягнута домовленість про те, що країною-гостем буде Швейцарія. Спеціальну експозицію і літературну програму представить швейцарська культурна програма «Prohelvetia», http://www.prohelvetia.ch/Home.20.0.html?&L=4, керівник проекту Барбара Андрунік, координатор в Україні Наталка Сняданко. Статус Спеціального гостя для країнизапроваджено вперше.

3. Всеукраїнський конкурс «Найкраща книга Форуму-2011».

Дата проведення:1 липня-1 вересня 2011 р. Оголошення результатів – 15 вересня 2011 р.

Мета: визначення найкращих українських видань, їх популяризація серед відвідувачів Форуму видавців та на загал серед читачів,  підвищення престижу української книги та читання в суспільстві.

Учасники: понад 100 українських видавництв – учасників 18 Форуму видавців

Представлено книжок на конкурс: понад 300

Члени журі: 60-75 представників різних культурних, інтелектуальних, академічних та професійних середовищ.

Конкурс проводиться згідно з Положенням про Конкурс. Про відзначення переможців Конкурсу, а також про час і місце церемонії нагородження переможців буде повідомлено додатково. Список книжок, поданих на конкурс,буде опубліковано окремим виданням, на сторінках партнерських ЗМІ, а також на сайті Форуму видавців www.bookforum.com.ua. Для загального огляду книжки будуть виставлені на окремому стенді, де відбуватиметься голосування публіки (можна буде порівняти результати).

4. Урочиста церемонія відкриття Форуму видавців

Дата проведення: 15 вересня 2011 р.

Місце проведення: буде повідомлено додатково.

Мета: Відзначення найкращих українських видань – переможців 18-го Всеукраїнського конкурсу «Найкраща книга Форуму». Свідчення лідерства Львівщини в інтелектуальній та культурній сфері, а також успішного втілення регіональних пріоритетів у царині культури та освіти. Підтвердження та демонстрування учасникам, а через ЗМІ – і всій Україні – як Українська держава в особі місцевої та регіональної влади  підтримує процес розвитку книжності й письменства у всіх його формах як одну з найфундаментальніших підстав витворення модерної національної ідентичності.

Цільова аудиторія: переможці та учасники Всеукраїнського конкурсу «Найкраща книга Форуму», почесні гості з України та з-за кордону – письменники, відомі політичні лідери, шановані особи зі сфери культури, науки, освіти, журналісти, бібліотекарі.

5. 2-й Львівський Бібліотечний форум. Проводиться з 2010 року.

Дата проведення: 14-16 вересня 2011 р.

Співорганізатори: Українська бібліотечна асоціація (УБА), http://ula.org.ua, президент Ірина Шевченко,  програма «Бібліоміст», http://www.bibliomist.org/, керівник Матей Новак, інші  інституції.

Мета: визначення перспектив і проблем розвитку бібліотечної галузі та ролі бібліотек у розбудові громадянського суспільства, перетворення їх в сучасні інформаційно-культурні центри, вивчення досвіду консолідації зусиль щодо захисту інтересів українських бібліотек, ознайомлення з досвідом роботи бібліотек м. Львова та області, вплив бібліотек на книговидавничі процеси, вироблення форматів співпраці бібліотек та видавництв, інноваційна діяльність сучасних українських бібліотек, знайомство з книжковим ринком України, укладення угод про співпрацю з іноземними партнерами.

Цільова аудиторія:представники найактивніших бібліотек з усіх регіонів України,керівники бібліотек Львова та області, видавці та письменники, представники органів влади, керівники національних бібліотечних асоціацій країн Східної Європи та представники бібліотек з-за кордону..

Попередній досвід та компетентність:Проводиться з 2010 року. Участь в першому бібліотечному форумі взяло 70 осіб. Серед 37-ми іноземних гостей з Польщі та Угорщини  – Президент Польської Спілки Бібліотек Ян Краєвський, президент Асоціації Угорських Бібліотекарів Бакош Клара та Генеральний секретар Асоціації Угорських Бібліотекарів Аніко Надь. Учасники бібліотечного форуму виступили з ініціативою щодо створення Громадської ради з питань розвитку бібліотечної справи при Кабінеті Міністрів України. Важливим наслідком роботи стало укладення угод про співпрацю між Українською бібліотечною асоціацією,Асоціацією Угорських Бібліотекарів та Саболч-Сатмар-Бережською регіональною організацією Асоціації Угорських Бібліотекарів.

Основні заходи:

науково-практична конференція, спеціальна программа Посольства США в Україні, семінари-презентації, круглі столи, дискусії, зустрічі з  письменниками та видавцями. Перелік Спікерів та програма будуть розміщені на сайті Форуму www.bookforum.com.ua, в загальній програмі заходів «Форуму видавців у Львові» та в окремій програмі.

6. 5-ий видавничий бізнес-форум.

Дата проведення: 14-16 вересня 2011 року.

Співорганізатор – Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів (УАВК), http://uabooks.info/, президент Олександр Афонін.

Основні питання: узагальнення щодо стану українського книжкового ринку, обговорення заходів з його розвитку, вивчення нових світових тенденцій і аналіз перспектив їх втілення в Україні. Обговорення топ-теми на всіх книжкових ярмарках світу – перспектив і загроз видання книжок он-лайн.

7. Книжковий ярмарок.

Дата проведення: 15-18 вересня 2011 р.

Місце проведення: Палац мистецтв

Учасники: понад 800 учасників: українські та іноземні видавництва книжок та періодичних видань, видавничі організації, підприємства гуртової та роздрібної книжкової торгівлі, поліграфічні підприємства, виробники та розповсюджувачі електронних видань, програмного забезпечення, аудіо- та відеопродукції, канцелярських товарів, громадські організації, літературні агенції, асоціації, культурні центри та фонди. Понад 200 заходів у програмі, в т.ч. виставки.

 
 

Додав Art-Vertep 21 липня 2011

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска