Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль Млиноманія / Млиноманія 2011. 6-7 серпня

ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ ФЕСТИВАЛЮ:

- відродження культурних, історичних, зокрема козацьких традицій;

- поєднання фольклорних традицій наших предків та сучасних мистецьких течій;

- надання музикантам та митцям простору для реалізації своїх творчих здібностей;

- живе спілкування, жива музика, єднання з природою;

- розвиток міжрегіонального співробітництва молоді: знайомство, спілкування, обмін досвідом майстрів та початківців;

- сприяння ініціативам та активності молоді, культурному розвитку, організація змістовного дозвілля молоді;

- розвиток різних видів мистецтва в рамках одного заходу;

- сприяння збереженню від знищення місцевої природи - неповторного багатства українського народу;

- розвиток зеленого туризму, популяризація села; просування с. Печера та с. Сокілець як зони ЗЕЛЕНОГО туризму та КУЛЬТУРНОГО відпочинку.

 

Фестиваль продовжується.

 

Не зважаючи на труднощі з Сокілецьким млином, за який на даний момент іде боротьба між комерційними структурами, організатори вирішили продовжувати та розвивати фестиваль. “Млиноманія” повертається в с. Печера. Приїзд, розміщення, знайомство учасників та гостей почнеться 5 серпня. 6 та 7 серпня з 13:00 до 20:00 триватимуть виставка-ярмарок народних майстрів та майстер-класи. Ближче до обіду розпочнуться екскурсії історичними місцями. На денній сцені заграють акустичні колективи. Після обіду козаки продемонструють присутнім свою спритність та вміння. Протягом двох фестивальних днів місцеві колоритні хлопці кататимуть гостей на підводах. Офіційне відкриття відбудеться в суботу, 6 серпня о 18:00. 6 та 7 серпня після 18:00 гратимуть та співатимуть запрошені гурти, серед яких: Ясон, Карт-Бланш, MilkIt (Вінниця), Panke Shava (Полтава), Збіг Обставин (Луцьк), WashingTones, ШУМ, СонЦе (Київ) та інші. Закриється фестиваль в неділю 22:00.

Умови перебування.

Вхід на “Млиноманію” традиційно вільний. Щодо проживання, буде кілька варіантів на вибір. Організатори пропонують гостям встановлювати свої намети в межах наметового містечка, яке охоронятиметься козаками. Також можна розміститися на турбазі “Печера”, в санаторії “Сокілець” та в місцевих мешканців. Особлива увага приділяється збереженню природи та покращенню екологічного стану довкілля. Будуть встановлені спеціальні баки та мішки для сміття, яке після фестивалю організатори зобов`язались вивезти на централізований смітник. Серед гостей та місцевих мешканців проводитиметься роз`яснювальна робота. На території фестивалю не продаватимуться цигарки, пиво та алкогольні напої. Таким чином, на фестивалі забороняється вживання алкоголю, наркотиків, перебування в нетверезому стані, суворо забороняється кидати сміття в річку на галявині фестивалю, в селі, та будь-де окрім спеціальних контейнерів, а також рубати зелені насадження. “Млиноманія” має лишити після себе чистоту та порядок, щоб задоволеними лишились як гості, так і місцеві жителі.

Учасники фестивалю.

 

До участі в фестивалі долучились козаки з Вінницького та Брацлавського полків. Традиції українського народу продовжуються до сьогодні сучасниками наших пращурів.

Безпосередню участь у “Млиноманії” братимуть народні умільці та майстри з різних куточків України. На території фестивалю місцеві мешканці та гості зможуть взяти участь в майстер-класах, розгорнеться виставка виробів народних майстрів:

  • етнічні музичні інструменти (Київ, Вінниця),

  • виготовлення прикрас (Вінниця),

  • розпис по тканині, вузелковий батік (Немирів),

  • лялька-мотанка (Київ),

  • вишиванки, національний одяг (Івано-Франківщина, Буковина),

  • вироби з порцеляни (Київ),

  • ленд-арт (с. Сокілець),

  • гончарство (Чернігів).

 

Також в Печеру 6 та 7 серпня завітають та порадують своїми виступами присутніх музичні гурти та колективи.

Акустичну програму представлятимуть фольклорний гурт “Мокоша”, а також дует гітаристів Евгена Тимченко та Дмитра Павлюка (Вінниця).

На вечірній сцені гратимуть гурти: Субіто (Київ, фольк), Сонця Коло (Київ, фольк-рок), Сонце (Київ, фольк-рок), Voz Interior (Київ, рок), ШУМ (Київ, рок), Панке Шава (Київ-Львів-Полтава, фольк-рок), Збіг Обставин (Луцьк, поп-рок), MilkIt (Вінниця, рок), Карт-Бланш (Вінниця, джаз-блюз-рок), Larus (Вінниця, поп-рок), Ясон (Вінниця, фольк-рок).

 

Незмінний ведучий фестивалю — запальний Андрій Чуковський!

Дізнатись новини та знайти докладнішу інформацію можна на сайті фестивалю: www.mlinomaniya.org.ua

 
 

Додав Sh.Ocean 01 серпня 2011

Про автора

Літо 2007 рік, міжнародний фестиваль етнічної музики та лендарту “Шешори” вирішили зробити виїзним, а саме на Поділлі. Місцем проведенням фестивалю планувалося обрати галявину біля річки коло сіл Печера та Сокілець.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска