Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Фестиваль Країна мрій / У видавництві «Країна Мрій» виходить подарункова книга «Україна. Наша епоха: 1991-2011 роки»

Книга буде презентована в рамках «Сьомої Київської Міжнародної Книжкової виставки-ярмарки 2011», що проходитиме з 16 по 18 серпня 2011 року.

На карті світу сьогоднішня Україна, з її тисячолітньою історією, — одна з наймолодших незалежних держав. Усе, що відбувається нині з нами, визначає наше життя, мислення, впливає на менталітет і часом докорінно змінює звички та звичаї.

Пропоноване читацькій увазі подарункове видання «Україна. Наша епоха: 1991-2011 роки» — спроба озирнутися на минулі двадцять років і згадати, чим ми жили починаючи з 24 серпня 1991 року, що забулося, що ні, про що згадуємо з радістю, а про що з болем. Усе це — і Чорноморський флот, і «кравчучки», і бандитизм 1990-х, і Вєрка Сердючка, і введення гривні, і «Роксолана», і «кучмагейт», і Помаранчева революція, і розкладачка в кабінеті прем’єр-міністра, усі перемоги в світі й поразки всередині країни — це ми, наше життя і наша доба. Книга пропонує згадати події, факти й людей, без яких ми сьогодні не можемо уявити ні себе, ні свого життя у власній молодій державі.

Для широкого кола читачів.

У проекті брали участь

Андрій Кокотюха — автор ідеї та упорядник тексту. Народився 1970 року в м. Ніжині (Чернігівська область). Письменник, журналіст, сценарист. Закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Т. Шевченка. Працює в популярних жанрах, теоретик і дослідник масової культури. Має 9 нагород Усеукраїнського конкурсу романів і сценаріїв «Коронація слова». Автор понад 30 художніх, публіцистичних, біографічних і дослідницьких книжок, серед яких найбільшою популярністю користувалися цикл «Кримінальна Україна», «Чому Україна не Росія», «Феномен доктора Хауса». Ідею впорядкувати історію новітньої української доби в подіях і фактах виношував п’ять років, надихнувшись подібними проектами, давно поширеними в світі, серед яких можна назвати «America. The Story of Us», а також широко відомий у нас телевізійний і видавничий проект  «Намедни». Особливістю свого підходу, на відміну від аналогів,  називає увагу до питань і проблем внутрішнього українського розвитку. Вважає: без розуміння себе та створення власних кумирів і авторитетів українцям важче не лише заявити про себе світові та ствердитися там як представникам єдиної нації, а й самим усвідомити себе такими. Сподівається, що книга зацікавить широке коло читачів по всій Україні.

Леонід Кравчук — Перший Прези­дент України (1991–1994). Народився 1939 року в с. Великий Житин (Рівненська область). Після закінчення Київського державного університету працював у ЦК КПУ, у 1990–1991 роках обіймав пост голови Верхової Ради Української РСР, після путчу 1991 року вийшов із КПРС, того ж року балотувався на пост президента тепер уже незалежної України і переміг. Вважається одним із ініціаторів офіційної ліквідації Союзу Радянських Соціалістичних Республік як політичного об’єднання. Очолює Фонд Леоніда Кравчука. Член Конституційної Асамблеї. Герой України.

Андрій Курков — письменник, кінодраматург. Народився 1961 року в Ленінградській області (Росія), але змалечку живе в Києві. Закінчив Київський державний педагогічний інститут іноземних мов. Працював на київській студії ім. О. Довженка. Автор понад 20 романів, повістей і творів для дітей. Найвідоміший роман — «Пікнік на льоду». Член Європейської кіноакадемії, володар Європейської літературної премії «Національний бестселер». З 2000-го року — найвідоміший письменник у Європі з країн колишнього СРСР, романи перекладені більш як на 30 мов світу.

Юрій Макаров — журналіст, письменник, культуролог. Народився 1953 року в Болгарії, у родині емігрантів. З 1961 року живе в Києві. Випускник Київського університету ім. Т. Шевченка, працював на студії науково-популярних фільмів, викладав французьку мову. У 1995 році став одним із облич нового українського телебачення — вів програму «Телеманія» на каналі «1+1», нагороджений премією Телевізійної академії України «Золота ера», згодом обраний дійсним членом цієї академії. Пішовши з телебачення, не залишив журналістику. Автор кількох книжок прози й есеїстки.

Марія Матіос — письменниця. Народилася 1959 року в с. Розтоки на Буковині. Закінчила філо­логічний факультет Чернівецького університету. Як поет дебютувала у 15 років, як прозаїк — у 33. Тривалий час займалася журналістикою, видавничою справою, культурологією. Автор понад 20 книжок поезії, прози, написала власну кулінарну книгу. У 2005 році за роман «Солодка Даруся» отримала Національну премію ім. Т. Шевченка, створивши прецедент, коли думка журі повністю збіглася з читацькими потребами українців. Твори «Солодка Даруся» й «Нація» мають сценічне втілення; вистави, створені за ними, користуються стабільною популярністю.

Олександр Ткаченко — журналіст, генеральний директор групи компаній «1+1». Народився у Києві 1966 року, закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Т. Шевченка. На телебаченні з 1988 року — починав як редактор і ведучий «Молодіжної студії «Гарт» на УТ-1. Працював кореспондентом міжнародного інформаційного агентства «Reuters», згодом створив телекомпанію «Нова мова», ставши ведучим першої незалежної української аналітичної програми «Післямова». Пізніше займався авторською програмою «Обличчя світу», кінопродюсуванням, дистрибуцією. Віднедавна повернувся на телебачення як журналіст, веде авторську програму «tkachenko.ua».

Буквоїд

 
 

Додав Sh.Ocean 12 серпня 2011

Про автора

Міжнародний етнічний фестиваль "Країна мрій", м. Київ, Співоче поле. Ініціатор фестивалю - Олег Скрипка.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска