Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Іван Лопатченко / «Письменники» знов програли в футбол!

«Літературна збірна України» на чолі із капітаном Сергієм Жаданом та головним тренером Фоззі, у матчі зі збірною музикантів Харкова програла свій другий офіційний матч з рахунком 1:3. Гра проходила 7 жовтня на одному з полів ОСК «Металіст» і була присвячена харківській презентації збірки «Письменники про футбол. Літературна збірна України».

На поле у Харкові вийшов приблизно той же склад письменників, що грав і у Львові. Доповнити збірну літераторів капітан Сергій Жадан вирішив місцевими авторами. За межами поля, серед численних прихильників літератури, музики та футболу розмістився Андрій Кокотюха та травмований, але жвавий тимчасовий тренер Олександр «Фоззі» Сидоренко. Другий матч для «Літературної збірної України» розпочався не дуже вдало – на початку першого тайму два швидких голи влетіли у сітку воріт «письменників», які захищав Сашко Ушкалов. Наприкінці 1-го тайму зусиллями Ігоря Зарудко вдалося дещо скоротити рахунок, але не дивлячись на декілька небезпечних атак у другому таймі звести матч до нічиї літераторам не вдалося і під завісу матчу вони пропустили ще один м’яч. Після матчу укладач збірки «Письменники про футбол. Літературна збірна України» Сергій Жадан  зазначив:«У нас позитивна динаміка – перший матч програли з рахунком 3:6, цей 1:3, наступний обов’язково виграємо». Варто відмітити, що наступну гру письменники зіграють 27 жовтня у рамках презентації збірки в Дніпропетровську.

 Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Юрій Винничук, Сергій Жадан, Макс Кідрук, Андрій Кокотюха, Олег Коцарев, Владімір Сергієнко, Сашко Ушкалов,Олександр «Фоззі» Сидоренко, Артем Чех – саме такий склад має збірка «Письменники про футбол. Літературна збірна України». Антологія містить «футбольну» прозу одинадцяти сучасних українських письменників, кожен з яких пропонує своє розуміння «гри мільйонів», добираючи свої слова — серйозні й сентиментальні, веселі й абсурдні. Ці розповідіє настільки різноманітними та несподіваними, наскільки різноманітним та несподіваним може бути сам Футбол.  

 
 

Додав vanyalop 10 жовтня 2011

Про автора

Література, мистецтво, творчість.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска