Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Pinchuk ArtCentre / Виставка бразильської художниці в PinchukArtCentre

PinchukArtCentre представляє першу поза межами Бразилії персональну виставку художниці Сінтії Марселле, володарки Головної премії Future Generation Art Prize 2010. Виставка під назвою «Бачити, щоб бути побаченим» включає крупномасштабну інсталяцію та спеціально створений для виставки фільм. Експозиція розташована на 2-му поверсі арт-центру та буде відкрита для огляду з 29 жовтня 2011 року до 8 січня 2012 року.

Монументальна інсталяція «Бачити, щоб бути побаченим» була створена за підтримки PinchukArtCentre. Цей витвір мистецтва являє собою інсталяцію з килиму, який приховує ландшафт з пилу. Цей твір – топологічне дослідження, проведене за допомогою використання повсякденних речей та індустріальних матеріалів. Робота бере свій початок у звичайній дії: приховування пилу під килимовим покриттям.  Це – метафора наших спроб приховувати помилки, бруд подалі від очей. Інсталяція Марселле являється відображенням безперервного повторення цієї дії в усі часи та викриває століттями приховуваний під килимом бруд.

Сінтія Марселле про свої роботи: «Ландшафти у моїй творчості, особливо останнім часом, починають уособлювати ідею руйнації, збирання залишків, брухту. Вони також є ландшафтами культури, її кордонами та бар’єрами, або, оскільки вони стають ландшафтами, це стає кордоном між природою та культурою. Збирання може також часто розглядатися як прикмета часу».

«Століття» - друга робота художниці – проект створений спільно з кінематографістом Тіаго Мата Мачадо. Цей фільм про задоволення від руйнування та шматування.  «Для мене «Століття» – це образ розбирання епохи, образ її руйнації. У цьому діалозі/конфронтації з Тіаго, я, зазвичай, вимірюю межі безладу творення, наші роботи вже менш контрольовані – це свобода співпраці»,- говорить Сінтія Марселле.

Сінтія Марселле – володарка Головної премії Future Generation Art Prize 2010.  Переможниця отримала $60 000 готівкою та $40 000 у вигляді гранту на створення нових творів мистецтва. Крім того, роботи Марселле були представлені в рамках офіційної паралельної програми (Collateral events) 54-ї Венеційської бієнале La Biennale di Venezia. На цій виставці були представлені роботи 19 молодих художників, котрі увійшли до шорт-листа Future Generation Art Prize 2010.

Pinchuk ArtCentre

 
 

Додав Sh.Ocean 29 жовтня 2011

Про автора

PinchukArtCentre – це міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя, відкрита платформа для митців, мистецтва та суспільства.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска